https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Šarić

 

M. Grabež

 

Najgledaniji film u obaveštajnoj zajednici koja deluje na Balkanu snimljen je u Podgorici, sa radnim naslovom "Proslava prve milijarde braće Šarić". Ko je sve iz Srbije dolazio helikopterima crnogorske policije snimale su nevidljive kamere stranih obaveštajnih službi. Glavni junaci filma (braća Šarić)  saradnici su CIA, a njihovi gosti su državnici Srbije i Montenegra.

Ser Oliver Dulić, kostolomac, ministar je u srpskoj vladi, zadužen za prostorno planiranje, životnu sredinu...

Svaka ptica svoga kopca ima, kažu. Ser Oliver je don iz Subotice. Njega danas čuvaju 24 policijska službenika MUP-a Srbije, dok šparta i hara po Srbiji. Prave donove čuvaju njihovi ljudi. Od policije se groze, preziru je.

Neprilike svojoj Demokratskoj stranci i Gospodaru ser Oliver zadao je odlukom da se razvede od supruge, sa kojom nema dece. Ali, niko ne mari za njegovu ženu, nego...

Srce ser Olivera Kostolomca osvojila je jedna Ivana iz Šapca. Bivša manekenka. Lepa žena. Reč je o gospođi Svetlani Ceci Šarić, verovali ili ne - supruzi Duška Šarića, koji već nekoliko meseci čami u Okružnom zatvoru u Bijelom Polju. Njegov rođeni brat Darko je na sigurnom, ili pravnički rečeno - nedostupan je organima gonjenja.

Da podsetimo čitaoce: Tabloid je u broju 208 (naslov teksta "Ako si nevin, što ne priznaš") opisao neprilike gospođe Šarić, kojoj je specijalni istražni sudija Višeg suda u Beogradu  Dragan Lazarević oduzeo i stan koji joj je u Šapcu kupio otac, poznati dekorater, koji je jedan od osnivača Demokratske stranke. Sve su joj oduzeli, mada njen tadašnji suprug Duško Šarić nije bio ni optužen od strane srpskog tužilaštva.

I tako je lepa Svetlana Ceca Šarić zapela za oko putujućem ministru Oliveru Duliću. Da bi ispunio očekivanja od svoje nove ljubavi, ser Oliver mora da postane makar malo nalik na žestoke momke. Jer samo takvi privlače devojke Svetlanine ćudi.

Ovih dana, pod budnim okom besplatnih telohranitelja, ser Oliver ne izlazi iz teretana, iz bazena. Trenira, bilduje, planira tetovažu, nabacio je zlatne lančuge. Pljunuti Al Kapone, tvrde oni koji ga posmatraju izbliza.

Ali u tako nabildovanom ser Oliveru je golubije srce. Policija proverava da među njegovim telohraniteljima nema onih iz Montenegra (Bivša Jugoslovenska Republika Crna Gora). Plaši se da iz Bijeloga Polja ne stigne neka poruka. Žestoki momci takvog renomea ne vole da ih žene ostave čim odu iza rešetaka. To u njihovim običajima ne postoji.

Čovek golubijeg srca plaši da se i u Subotici ne zapeva srpska junačka pjesma "Polećela dva vrana gavrana, sa Mišara polja širokoga, a iz Šapca grada bijeloga, te sleteše u grad Suboticu..."

Dušku Šariću je oduzeta sva imovina u Srbiji. A šta će biti sa imovinom ser Olivera?

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane