Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

Stav

 

SELO

 

Ukoliko imate neku crkavicu koju ste skupili i držite po parazitskim bankama, vadite to što pre, pre cunamija koji stiže, da vam se ne bi ponovo desilo da vaša devizna ušteđevina postane nova stara devizna štednja. Da li ste me razumeli? Ako jest, lepo. Ako niste, ne mogu da vam pomognem

 

Branko Dragaš

 

 

KRIZA - Nuriel Rubini, stručnjak koji je među prvima predvideo da će izbiti velika kriza kapitalizma u razvijenim zemljama, izjavio je prošle nedelje da stiže drugi talas krize i da se slom očekuje u 2013. godini. Delim njegovo mišljenje i opominjem građane Srbije da ne slušaju izjave predsednika države i njegove dvorske kamarile, koji danima spinuju javnost o tome da je kriza prošla i da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je ostala na nogama i oduprla se krizi. Predsednik države iz svog blindiranog BMW-a, koji su poreski obveznici platili 600.000 evra, ne vidi kakva je pustoš nastala za vreme njegove vladavine. Predsednik države namerno obmanjuje građane Srbije, koji žive sve gore i koji više ne mogu da izdrže šok-terapiju čikaških momaka, jer mu je namera da dobije i nove parlamentarne izbore i novi mandat kako bi nastavio da do kraja potpuno uništi državu i narod. Smatram da predsednika države treba hitno razvlastiti i poslati na lečenje, njegovu dvorsku kamarilu političkih tajkuna pohapsiti i nacionalizovati im imovinu, dok režimske intelektualce i novinare treba za sva vremena žigosati da služe za porugu ne samo struci, nego i kao primer beščašća budućim pokolenjima.

Građani Srbije, budite razumni i ne trošite više nego što možete da zaradite. Kriza ulazi u drugu fazu. Dolazi do potpunog finansijskog sloma u razvijenom svetu. Dolar i evro propadaju. Nastaju nove valute. Nastaju valute koje će imati zlatnu podlogu. Zašto do sada nije došlo do sloma dolara i evra. Razlog je vrlo jednostavan - neprestalno se štampaju papiri i uvaljuju prezaduženim zemljama. Prevara se sastoji u tome da se za bezvredne papire pokupuju imovine prezaduženih država. Grčka je prva na redu. I zato sam pisao tekst da se sloboda novog doba brani danas u Grčkoj. Mnogi građani Srbije, nažalost, to ne razumeju.

Zato hoću da građanima poručim sledeće: Građani Srbije, brzo menjajte dosadašnje loše navike, što se pre prilagodite novom dobu, to će vam biti lakše da prebrodite krizu. Uzdajte se u sebe, svoju porodicu i svoje prijatelje. Zajedno lakše podnosite cunami koji dolazi.

PRIHOD - Kriza se može pobediti povećavanjem prihoda. Prihode možete povećavati ako na postojećem poslu budete profesionalniji, uslužniji i konkurentniji na tržištu, ako promenite posao, jer ste na postojećem poslu dostigli maksimum; ako pored postojećeg posla radite još jedan ili više poslova da biste mogli da preživite. Nažalost, našoj generaciji i generacijama koje stižu ne mogu da donesem dobre vesti - da ćemo uspeti da se oslobodimo okova rada i da ćemo ući u carstvo slobode. Istina je upravo obrnuta, moraćemo mnogo više da radimo i da lošije živimo. Razlog treba tražiti u protekle dve decenije kada su nam nacionalsocijalisti i tržišni fundamentalisti uništili i rasprodali državu zaduživši pokolenja, pohlepno progutavši budućnost novih generacija, tako da tim generacijama ne ostaje ništa drugo nego da zavrnu rukave i da se okrenu radu.

Evo, to je moj savet mladim ljudima koji me čitaju i koji mi redovno pišu. Ne birajte poslove, radite gde god možete da zaradite. Učite, vežbajte i trenirajte da postanete vrhunski zanatlija. Nije važno šta radite, to je lično opredeljenje pojedinca, važno je da to što radite bude profesionalno urađeno. Važno je da volite svoj posao i da ga radite vrhunski. Ako si pekar, pokušaj da budeš među najboljim pekarima u državi. Ako si taksista, budi najbolji taksista u gradu. Ako točiš gorivo na pumpi, radi to najbolje. Ako si seljak, budi najbolji poljoprivredni proizvođač u državi. Ne zadovoljavajte se otaljavanjem poslova, jer ćete tako bankrotirati. Mišljenja sam da ćete morati, usled potpunog kraha finansija razvijenog sveta i bankrota Srbije, da radite mnogo da biste živeli normalno. Onaj koji bude radio samo osam sati neće umreti od gladi. Onaj koji bude radio više od 12 sati dnevno moći će da priušti svojoj porodici pristojan život. Doba u koje smo ušli biće nemilosrdno i totalitarno. Prilagođavajte se u hodu. Naučite da radite i da uživate u radu. Tako ćete dobiti i slobodno vreme koji drugi, koji ne budu radili, neće ni imati. Naravno, na vama je da odlučite. I nemojte da oklevate. Poslušajte me i nećete se kajati. Savet je besplatan. I ne okrivljujte više druge zbog vašeg nerada i neodgovornosti.

RASHODI - Kriza se pobeđuje smanjivanjem rashoda. Koliko mogu da vidim posmatrajući danas običan svet, građani još nisu shvatili dubinu krize i šta nam se tek sprema. Građani se ponašaju kao da je kriza neka elementarna nepogoda i kao da će ona sama od sebe proći. Njihovo je samo da se sklone i sakriju dok taj cunami ne prođe. Međutim, takvo rezonovanje je potpuno pogrešno. Mogu slobodno reći da je takav životni stav gubitnički. Nemojte da budete gubitnici i da čekate. Trgnite se i uradite nešto sa svojim životom. Svi mi koji smo pošteni, koji nismo članovi gangsterskih stranaka, koji nismo u politici i na vlasti, jedva sastavljamo kraj sa krajem. Zato morate, pored povećanja prihoda, da radite na smanjivanju rashoda. Iz krize se izlazi kada smanjite rashode i usaglasite ih sa postojećim prihodima. Analizirajte vaše dnevne i mesečne rashode. Nemojte da uzimate kredite sa deviznom klauzulom da biste otišli na more ili na skijanje. Nemojte da kupujete robu kada vam je ormar već pun robe koju ne nosite. Bolje je da se ošišate za 200 dinara, ako morate nešto da promenite da biste se vratili u psihičku ravnotežu, nego da kupite cipele od 8.000 dinara, koje vam ne trebaju jer već imate tri slična para. Gasite svetla po stanu. Naučite da štedite. Naučite vašu decu da štede.

Svojevremeno su me moji stari učili, đedovi moji iz Strmice kraj Knina, zaseok Orašlje, da je najbolje za vaspitanje dece da vlada u porodici blaga nestašica. U takvim uslovima deca postaju najbolji ljudi. Kasnije sam to isto pronašao kod američkih psihologa. Znam sigurno da moji majkani sa sela nisu čitali američke psihologe, ali da je dinarska mudrost, na dalmatinskom se kaže ižinjat, došla do te spoznaje na osnovu životnog iskustva, to je više nego jasno. Dakle, ekonomski rečeno, opstaće u krizi oni koji budu uspeli brzo da smanje troškove, koji budu racionalni i koji budu mnogo radili. Naravno, ponavljam još jednom, ovo sve važi za nas obične ljude. Političari i tajkuni su ološ. Oni ne spadaju u normalne ljude.

SELO - Krizu možete da prebrodite ako se vratite na selo ili ako se čvršće povežete sa selom. Kako je stanje na našim selima katastrofalno, od 4.600 sela u 200 nema nikoga, u 200 nema mlađih od 25 godina, u narednih 10 godina još 700 sela će ostati prazno, na selima je 50.000 napuštenih kuća, na 145.000 kuća u selima piše da su privremeno nenastanjene (kakav glup naziv za praznu kuću), ne obrađuje se 600.000 ha njiva, od 1950. do 2000. iz sela je otišlo u grad osam miliona ljudi. Taj prelazak u razvijenom svetu je trajao 150 godina. Dakle, nastavlja se programirano uništavanje naših sela i ne treba očekivati od ovog režima da će napraviti neki strateški zaokret prema selu. Šta onda da radimo? Treba da srušimo odnarođeni režim i da dovedemo sposobne stručnjake koji će napraviti novu ekonomsku politiku prema selu. Dok se to ne desi, predlažem vam da sami usmerite svoju životnu strategiju prema selu. Ovo pišem za one koji razmišljaju svojom glavom i koji znaju šta im savetujem. Selo je odbrana od krize. Kada dođe do sloma svetskih finansija i bankrota Srbije, biće presudno važno kako da se prehrani stanovništvo. Onaj koji živi u neboderu i kupuje u supermarketu iznenada će se naći u velikoj nevolji kada ne bude mogao da kupi hranu. Zato je važno da što više građana krene na selo i da obezbedi u sopstvenoj proizvodnji hranu. Učite kako se ore, kopa, drlja, sadi i odgajaju poljoprivredni proizvodi. Ja sam taj životni koledž završio davno u Strmici i znam da radim sve seoske poslove, pošto su me moji đedovi pripremali za vreme kada će Đavo odneti šalu i kada će svako morati da nauči da proizvodi hranu za sebe. Rasprava Černiševskog da li da se opredelimo za Šekspira ili masnu kobasicu, vođena negde sredinom XIX veka, pada u vodu pred gromoglasnom grmljavinom gladnih creva, tako da je najvažnije da građani budu spremni za drugi talas krize i da znaju da ih utočište čeka na selu.

Pored ovog materijalnog momenta, selo je dobro za nervoznog i frustriranog stanovnika grada i zbog toga što ga ono oslobađa napetosti, stresa, bensedina i stvara psihološku ravnotežu neophodnu za temeljno mentalno ozdravljenje ličnosti. Čovek koji se vrati na selo i počinje da proizvodi za sebe, nema nadređenog šefa, ne mora da putuje na posao, ne mora da se gužva po gradskom prevozu, dobija smirenost koju mu gradski život nikada ne može doneti. On može da planira svoje vreme samostalno, određuje koliko će raditi i koliko mu je dovoljno hrane za proizvodnju, pa tako postaje nezavisan od totalitarnog režima i nije podložan manipulaciji političkog ološa.

Kako dolazi iz grada i kako mu se smučio gradski život upravo zbog tih političkih manipulacija, njemu je sasvim dovoljno da isključi sve medije koji mu danas truju svakodnevno život i da se posveti i preda prirodi. Recept da se pobedi kriza je - povratak na sela. Ukoliko imate neku crkavicu koju ste skupili i držite po parazitskim bankama, vadite to što pre, pre cunamija koji stiže, da vam se ne bi ponovo desilo da vaša devizna ušteđevina postane nova stara devizna štednja. Da li ste me razumeli? Ako jest, lepo. Ako niste, ne mogu da vam pomognem. Kada promenimo vlast i kada na čelo države dođu stručnjaci i menadžeri, onda ćemo predložiti ono što je Holandija uradila pre dve decenije kada je pomogla vraćanje građana na sela.

TAJKUNI - Počeo je veliki obračun tajkuna. Na jednoj strani su stari tajkuni, nastali na pljačkama u vreme Despota, koji su neverovatno bogatstvo opljačkali u vreme reformatora, koji su danas prezaduženi i čije su firme u bankrotu, i, na drugoj strani, novih tajkuna, koji su nastali iz politike u poslednjoj deceniji, koji se nikada nisu bavili biznisom, ali koji su reketiranjem starih tajkuna i pljačkom dok su na političkim funkcijama - stvorili ogromno bogatstvo. Stari tajkuni su prošlost. Njihovo vreme je prošlo. I oni to dobro znaju. Ali, svesni da su propali, napadaju nove političke tajkune, verujući da će tako privući narod uz sebe. To je velika prevara. Tako je jedan od starih tajkuna napravio stranku i kreće u političku kampanju kao predsednik partije. Stari tajkun hoće da postane politički tajkun. Nama to ne treba. Građani Srbije traže hapšenje starih i novih tajkuna, sve sa najvećim političkim tajkunom Borisom Tadićem, sudski proces i nacionalizaciju imovine koja je stečena u vreme vršenja javne vlasti. Građani traže da se povuče linija. Neko mora da povuče liniju. Neko mora da bude prvi.

 

DVERI - Mogu da se pohvalim da sam jednim dobrim delom uticao da Dveri postanu politički pokret i da izađu na politički megdan. To je jedini zakonski način da se uzme vlast na izborima i pobedi nesposobna vlast i njena plaćena opozicija. Momke iz Dveri znam čitavu deceniju i oni su pošteni i čestiti ljudi. Nadam se da će takvi da ostanu. Nadam se da neće da polude kada dođu na vlast. Odnosno, moramo izgraditi kontrolne mehanizme da niko više ne dobije priliku da poludi. Nacionalni pokret koji objedinjavaju Dveri mora da skupi sve gubitnike tranzicije i sve ponižene, opljačkane i uvređene građane. Pobednička opcija treba da bude ekonomski, nacionalni, građanski, kosmopolitski i moderan politički pokret koji će preporoditi Srbiju. Zato sam se pridružio u nadi da ćemo uspeti da odgovorimo istorijskom zadatku. Nisu nam potrebni lideri, nego timovi koji će doneti preokret u Srbiji. Imamo sada i političku opciju za koju možemo da glasamo. Vaše je da se uključite i uradite vaš deo posla. To bar nije teško. Glasajte za nove ljude i novu politiku.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane