Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Krici i odjeci

Krici i odjeci

Policija: Tabloid 235, "Nema slobode bez zatvora"

 

Nagrađivanje kaznom i kažnjavanje nagradom

 

U Tabloidu broj 235, u tekstu "Nema slobode bez zatvora", pomenuli ste i moj slučaj pa bih želeo da ga preciznije objasnim vašim čitaocima, kaže u pismu o svojoj radnoj "golgoti" policijski službenik Vesko Čarapić

 

Rešenjem načelnika Resora javne bezbednosti general-majora Miroslava Miloševića broj 112-2307/2006.  od 26. januara 2006. godine, zbog napisane službene beleške od 26. decembra 2005. godine, koja po naređenju rukovodstva Uprave za obezbeđenje, načelnika Mihajla Maksića, nije smela da se zavede u Odeljenju za saradnju sa drugim obaveštajno-bezbednosnim institucijama i bezbednosnu zaštitu radnika uprave, Uprave za obezbeđenje, raspoređen sam na radno mesto zamenik komandira 1. čete 4. bataljona u Policijskoj brigadi.Službenu belešku sam predao tada novopostavljenom zameniku načelnika Odeljenja Aleksandru Đorđeviću, koji je bio ,, stalno na vezi,, sa pomoćnikom načelnika Uprave Petrom Bogdanovića, koju je dva dana odbijao da potpiše.

Đorđević sa v.d. načelnikom Odeljenja Željkom Serdarom telefonom obaveštava Maksića da sam napisao službenu belešku, koju su mu dostavili na uvid na sastanku u prisustvu novog načelnika Odeljenja Vlada Radanovića.

Po naređenju  Maksića, izvršene su prethodno bezbednosne provere radnika Uprave za obezbeđenje. Prilikom provera, kao što sam naveo u službenoj belešci, od 26.12.2005.g. došlo je do vidnih propusta sa elementima teških povreda službene dužnosti.

Po naređenju načelnika Odeljenja Radenka Bošnjaka (koji je u međuvremenu sa diplomom  fakulteta u Zaječaru otišao u penziju, stim što mu je rukovodstvo Uprave za obezbeđenje omogućilo da istog dana u isto vreme bude na posao i 250 km od Beograda na ispitu), određeni broj radnika je brisan sa spiska izvršenih provera. Takođe, po izričitom naređenju načelnika Bošnjaka, sa spiska su brisani svi  evidentirani koji imaju izvršena krivična dela iz saobraćaja.

 

Topalovskom (se) može

 

Navode iz moje službene beleške potvrdio je zapisnikom dana 27.01.2005.g. operativni radnik Milijan Gavrilović, koji je vršio proveru za naše Odeljenje, i to pred neposrednim starešinama - zamenikom načelnika Uprave Draganom Nikolićem i pomoćnikom načelnika Uprave Petrom Bogdanovićem, koji je izjavio, citiram : ,, Korekciju spiskova naredio je načelnik Bošnjak,,

Kako ovo saznanje, tako i mnoga druga, bila su prikrivana od strane rukovodstva Uprave za obezbeđenje i od strane Sektora unutrašnje kontrole policije, glavnog policijskog savetnika  Dragomira Živića, koji je do kraja 2006. godine vršio provere navoda iz mojih predstavki.

Razlog za takvo postupanje je bio u tome što  je načelnik Bošnjak, iako je znao za izvršeno krivično delo, lično predložio da se na radno mesto šefa Odseka za bezbednosnu zaštitu radnika Uprave u čin kapetana postavi Dragan Topalovski. Topalovski je septembra 2001. godine u Somboru izazvao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom (zgazio biciklistu), za šta je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam meseci. Okružni sud u Somboru je presudom K broj 205/2004 preinačio presudu Opštinskog suda u Somboru i izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest meseci.

Na predlog Maksića, načelnik RJB Milošević rešenjem od 13. januara 2006. Topalovskog sa 1. januarom 2006. raspoređuje na radno mesto "poslovi organizacije i protokola" u Odeljenju za obezbeđenje stranih ličnosti i delegacija.

Takođe, na predlog Maksića Upravi za zajedničke poslove MUP RS dostavljen je zahtev Topalovskog za dobijanje neplaćenog odsustva zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od pet meseci, što je načelnik RJB Milošević rešenjem i omogućio. Kako je došlo do smanjenja vremena izdržavanja zatvorske kazne sa šest na pet meseci, nikog u Upravi za obezbeđenje i u MUP RS nije interesovalo.

Kaznu zatvora je izdržao u KPZ u Somboru, u periodu od 31. marta 2006. do 19. jula 2006. Odmah po izlasku iz zatvora, načelnik Maksić je aktom Upravi za ljudske resurse dostavio saglasnost i molbu Topalovskog za vraćanje na rad i raspoređivanje u Odeljenje za obezbeđenje stranih ličnosti i delegacija. Direktor policije Milorad Veljović rešenjem 03/1 broj 112-7001/2006 od 1. avgusta 2006. Topalovskog vraća na rad na radno mesto poslovi organizacije i protokola u pomenutom odeljenju.

Topalovski je 18. septembra 2006. godine  bio glavni akter incidenta, kada je brutalno i bez povoda maltretirao novinare koji su pozvani da proprate nastup premijera Koštunice na tom skupu. Tom prilikom je brutalno iz čiste bahatosti izbacio  iz sale Dragoljuba Stevanovića, snimatelja agencije FoNet. Direktor policije Milorad Veljović, i pored saznanja o ovome, Topalovskog novim rešenjem Direkcije policije ponovo raspoređuje na isto radno mesto. Uprava za obezbeđenje ličnosti i objekata, nakon izveštaja SUKP broj 6072/08 od 21. januara 2009. godine, Direkciju policije obaveštava da su Upravi za ljudske resurse predložili da se, shodno Zakonu o policiji, Topalovskom  donese rešenje o prestanku radnog odnosa.

Dok je Topalovski kažnjavan nagradama, ja sam za svoj rad nagrađivan kaznama. Na sve moje predstavke upućene Kabinetu ministra i Direktoru policije, dobijao sam odgovore. ,, Posle izvršenih provera navodi iz vaših predstavki nisu potvrđeni, i iste se smatraju neosnovanim,, tek 5.juna 2009.g. Kabinet potvrđuje navode mojih predstavki, i na tome se staje. U Upravi za obezbeđenje bio sam izložen školskom primeru ,"mobinga" protiv mene je vođen nezakoniti i montirani disciplinski postupak, koji je još jednom pravosnažnom i izvršnom presudom  prvog opštinskog suda u Beogradu br. 677/06 rešen u moju korist.

Ali, i to ne vredi jer se ni po toj presudi u MUP-u ne postupa.

Po naređenju šefa Odseka Topalovskog, bio sam isključen iz svakog rada odseka i Odeljenja u periodu od 24.09.2004. do 13.01.2005. godine. Iako sam za svoj rad novčano nagrađivan u maju i septembru mesecu 2004. godine, od strane Topalovskog sam ocenjen kao jedini neradnik u Odeljenju.                                     

Moj prigovor na rešenje o premeštaju  u četvrti bataljon policijske brigade  koji se zvao "kažnjenički", odbijen je kao neosnovan.  Bataljon je od 2004. godine postojao samo formalno, na papiru, u početku je imao samo tri, a do 2006. godine pet zaposlenih.  Bili smo  smešteni u šest kvadratnih metara, nije se imalo gde sesti, nego sam čekao da neko ode do toaleta da bi tek onda seo. Oko 20 policijskih službenika određeno je avgusta 2007. godine u prvoj četi, ali ni oni kao ni mi nisu dobijali zadatke, niti su imali šta da rade, jer četvrti bataljon nije imao obezbeđen prostor i sredstva  za rad. Nije postojala radna lista i raspored službe.

Rešenjem načelnika policijske uprave za grad Beograd Stevana Bjelića, od 1. novembra 2007. godine, premešten sam na radno mesto zamenik komandira (UOSL), u 2. četi 4. bataljona Policijske brigade. To je četa koja nema  ni komandira niti ijednog policijskog službenika.

 

Veljović iznad suda

 

Zbog nemogućnosti da svoj problem i radno-pravni status rešim unutar MUP RS, pokrenuo sam sudski postupak, koji je pravosnažnom i izvršnom presudom P1 br. 570/06 -  rešen u moju korist.

Načelnik uprave za ljudske resurse Gordana Jeković,  dopisom od 4. maja 2010. Tomaševiću dostavlja pravosnažne presude radi postupanja, uz napomenu da sam pokrenuo postupak izvršenja navedenih presuda sa predlogom za novčano kažnjavanje. Tomašević odbija da postupi po presudama suda i kao nestručno i nekvalifikovano lice vrši ocenu  rada suda, procenu mog zdravstvenog stanja i mog statusa ovlašćenog službenog lica.  Ponovnim dopisom  Jekovićka obaveštava Tomaševića da je u obavezi  da postupi u skladu sa pravosnažnom presudom i rešenjem o izvršenju. Tomašević  ponovo dostavlja negativan odgovor. Uprava za ljudske resurse obaveštava Direkciju policije, direktora Milorada Veljovića i  kabinet ministra, da je MUP u obavezi da postupi u skladu sa pravosnažnom presudom i rešenjem o izvršenju. Direkcija policije dostavlja Tomaševiću  dopis Uprave za ljudske resurse. Tomašević u svom odgovoru Direkciji policije odgovara da nije saglasan sa mojim vraćanjem na rad i raspoređivanjem u Upravu za obezbeđenje.

Zbog nepostupanja po pravosnažnoj presudi, jer je Direktor policije Milorad Veljović sebi dao za pravo da bude iznad suda, Prvi osnovni sud kažnjava MUP sa 100.000 dinara. Nezavisni sindikat policije  direktoru policije Miloradu Veljoviću dostavlja zahtev da se moj celokupan predmet razmotri i postupi po presudama nadležnih sudova. Veljović nastavlja i dalje, suprotno zakonu i odluci suda, i donosi  17. januara 2011. godine rešenje broj kojim me trajno premeštaju na radno mesto "praćenje sekti i neformalnih grupa" (UOSL) u Odeljenju za JRM Uprave policije. I protiv ovog rešenja pokrenut je upravni spor, a MUP je novim rešenjem od 24. maja kažnjen sa 30.000 dinara. Dok se ministar izvinjava građanima za fizičku torturu, izvinjenja meni i mojoj porodici koja više od šest godina trpim moralnu i psihičku  torturu sa vidnim posledicama - nema. Već se i dalje nastavlja mojim nagrađivanjem kaznama, a moj slučaj i dalje ostaje zataškan. Zašto, i po čijem naređenju, za sada  ostaje tajna, a mnoge stvari će sud razrešiti u postupcima krivičnih prijava i tužbi koje sam podneo protiv direktora policije i ministarstva.

 

                                                     Vesko Čarapić

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane