Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

Milorad Veljović: pukovnik, pokojnik, general, sve za sat vremena

 

Iz groba na funkciju

 

Sila otme konje i gradove - ovako sam odgovorio na pitanje zamenika predsednika upravnog odbora Tabloida - lista protiv mafije, da mu opišem na koji način planiram da preživim otvoreni sukob sa vrhovima srpske policije i njenim kriminalnim grupama.

 

Milovan Brkić

 

Serijal o sunovratu srpske policije, koju diktator Boris Tadić već duže vreme smatra svojom oružanom silom pretežno namenjenom zaštiti pljačkaške družine njegove Demokratske stranke, podigao je borbenu gotovost i kod prozvanih načelnika i rukovodilaca u organizacionim formacijama MUP-a Srbije.

Sva ta silna tehnika i sredstva protiv ljudske duše i intime usmerena su prema prostorijama naše redakcije, u kojoj urednici Tabloida svoj posao obavljaju gotovo ćutke, sporazumevajući se pogledima.

U ono malo duše koja je ostala u nama, teško da može da prodre skupocena tehnika Ministarstva unutrašnjih poslova usmerana prema nama.

Članovima upravnog odbora, koji su želeli da čuju više informacija o mogućim posledicama po angžovane u Tabloidu, objasnio sam svoju odluku da stranice lista otvorim za vapaj obespravljenih policijskih službenika, čija pisma objavljujemo i u ovom broju. Citirao sam i Mešu Selimovića: Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš onda živeti.

Kada bahatost vlasti pređe u otvorenu diktaturu, onda nikakve pravne norme više nemaju značaja.

Direktoru srpske policije Miloradu Veljoviću istekao je, tako, petogodišnji mandat 16. juna ove godine. Po odredbama Zakona o policiji, direktor se bira na osnovu javnog konkursa, a izbor između prijavljenih kandidata vrši Vlada Srbije, čija odluka se objavljuje u Službenom glasniku Srbije.

Zadovoljan, i prezadovoljan, radom prvog direktora srpske policije, Boris Tadić je naredio Vladi Srbije da ne raspisuje konkurs za izbor direktora, a da sadašnjeg (p)ostavi na taj položaj, do izbora novog direktora, po konkursu koji još nije ni raspisan, niti će, dok je Tadić u životu i na vlasti, uopšte i biti objavljen.

Nastojeći da zbog mnogobrojnih predstavnika međunarodne zajednice, koji u Beogradu motre na srpsku vlast, formalizuje svoju vladavinu, Vlada Srbije, čiji je većinski sastav ministara iz Demokratske stranke, donela je 16. juna ove godine rešenje broj 4853/2011 (obratite pažnju na ovaj broj), kojim se "postavlja gospodin Milorad Veljović za direktora policije do završetka postupka izbora direktora policije po konkursu u skladu sa Zakonom o policiji". Da li je konkurs raspisan, i kada će, Vlada Srbije u tom rešenju ne navodi.

Istog dana, na istoj sednici, Vlada Srbije donosi potom novo rešenje - broj 4867/2011 (dakle - četrnaest "brojeva" kasnije) "o prestanku rada na položaju direktora policije, gospodina Milorada Veljovića, zbog proteka vremena na koji je postavljen".

Ako bi se dosledno primenjivala zakonitost, Milorad Veljović nije više direktor policije, i pored volje Borisa Tadića!

Arogancija srpskih vlasti ide čak dotle da u objavljivanju svojih odluka ne vode računa ni o elementarnoj ljudskoj pristojnosti.

Policija, koja je u rasulu, može i po diktatora biti kobna. Boris Tadić i njegova kamarila nemaju dugoročne planove. Pljačkaju od danas do sutra. Do svog gorkog kraja.

 

***

 

Užice: Slučaj načelnice Dragice i njenih osvedočenih neprijatelja

 

Policijsko pozorište Šopalović

 

 

Gospodine Brkiću, u listu Tabloid, od 23. juna, objavili ste članak o aferama u policiji u Užicu, u kome se u negativnom smislu pominje i bivši ministar Dragan Jočić, a njegovi navodni kadrovi proglašavaju lopovima. Zato vam, istine radi, šaljemo ovo pismo, da ga objavite...

 

...

 

 Prava istina (u vezi sa "duvanskim" i drugim aferama u užičkoj policiji, prim. red.) prikriva se, a napisi o tome su šturi i pojavljuju se uglavnom pred izbore, kao i sada...

Dakle, što se tiče "duvanske afere", trebalo bi utvrditi:

- Ko je oduzimao cigarete, po čijim nalogu i po kom zakonu?

- Da li je cigarete oduzimala tržišna inspekcija i koji od tržišnih inspektora?

- Gde su oduzete cigarete skladištene i ko je imao ključeve od tih prostorija

- Ko je cigaretama plaćao ručkove u kafani Kod Vula (vlasništvo Vukomira Grujića)?

- Ko je cigarete davao Branku Prodanoviću, direktoru preduzeća Sreten Gudurić iz Užica, koji je cigarete prevozio od magacina do krajnjeg potrošača?

- Ko je menjao kutije cigareta marke marlboro za kutije cigareta marke vek (te je tako krajnji potrošač dobijao samo loše cigarete...)?

To su pitanja na koja treba dati odgovor da bi se došlo do prave istine, a ne one površne, zbog koje su, po pravilu, okrivljeni oni koji nisu ni krivi ni dužni...

Bivši načelni OKP Užice, Ivan Šopalović, dok je bio na toj funkciji, podneo je jednu krivičnu prijavu protiv sadašnje načelnice SUP-a Dragice Jevtović. Tužilac je tu prijavu oberučke prihvatio, a zatim je iznenada zbog pritisaka odustao od nje.

Ceo događaj je jako pogodio Jevtovićevu, pa je odmah pošto je izabrana za načelnicu, odlučila da se osveti Šopaloviću. Hitno je smenjen, pa zatim suspendovan, i na kraju, zbog niza disciplinskih prijava, raspoređen na niže radno mesto, ali je ostao u SUP-u, što joj nikako nije odgovaralo...

Naime, Dragica je odlučila da ide dalje, pa je iz Užica oterala policajce Petrovića i Vukajlovića, jer su bili uz Šopalovića, a nešto kasnije isto je uradila i sa Saratlijom, jer nije hteo da svedoči protiv Šopalovića.

Ali, to još uvek nije bio kraj, nego je odlučila da nastavi sa daljim "razmeštanjima" iz Užica, pa je angažovala kriminalističkog tehničara Slobodana Dimitrijevića (koji je bio protiv Ivana Šopalovića, pisao pritužbe protiv njega, i slao ih u Beograd) da joj obavi "konačan obračun" i sa Šopalovićem i sa njegovim "nasleđem". Tako Dimitrijević piše predstavku da Šopalović i Vukajlović "prodaju drogu deci", a da je ta droga "iz kase"...

Nakon godinu dana montiranja ovog slučaja, prozvana dvojica, zajedno sa načelnikom Draganom Aćimovićem, nekako uspevaju da utvrde da nikakve droge nije ni bilo!

Može se samo pretpostavljati kakva je "montaža" bila u pitanju kad su u nju bili uključeni i krimtehničar za droge, načelnik evidencije kome su bili dostupni svi papiri uz aminovanje načelnika SUP-a...

Da bi "montaža" slučaja stopostotno uspela, angažovan je u tužilac, isti onaj koji je oslobodio Dragicu Jevtović! Šlag na ovu tortu stavlja i v.d. predsednica suda, gospođa Rajić, koja je u ovom slučaju pritvarala ljude bez razloga.

Teško je običnom čoveku i da zamisli kako je to kad pritvorenog policajca saslušavaju "porotnici" koji sede pored sudije, a koji su, ustvari, ljudi iz unutrašnje kontrole policije...

Dovoljno za jedno ozbiljno pitanje Helsinškom odboru za ljudska prava, na primer...

Hvala na razumevanju i ustupljenom prostoru...

 

Grupa policijskih službenika PU Užice

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane