https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Niš: Simo Spasić, pisma iz zatočeništva

Niš: Simo Spasić, pisma iz zatočeništva  

 

Zatvorenik bez greške

 

Sve je bilo nadrealno. Sima zove iz zatvora. Piše pisma, žalbe, pritužbe. On je u mašini za mlevenje mesa, a ne zna zašto

 

M. G.

 

Poznajete li Simu Spasića? Gde se izgubi taj čovek?

To je čovek koji se iz petnih žila trudio da se utvrdi istina o ubijenim i nestalim Srbima na Kosovu za vreme agresije NATO alijanse. Među nestalima je bio i rođeni brat Sime Spasića. Sudbina više od 1.300 nestalih kosovskih Srba nije zanimala predstavnike međunarodne zajednice. Još gore, istragu je aktivno sprečavala Nataša Kandić, vlasnica Fonda za humanitarno pravo, kako ga je ona nazvala.

Simo Spasić je smetao raznim Natašama da ostvare svoje ciljeve, i da zgrnu novac.

Danas je gospodin Spasić zatočenik Kazneno-popravnog doma u Nišu. Sudija Okružnog suda u Nišu Zoran Krstić osudio je Spasića na četiri godine i tri meseca zatvora zbog silovanja Simine bivše supruge, sa kojom ima dvoje dece.

Sve je bilo nadrealno. Tokom postupka "silovana'' je izjavila da je nakon tog čina ostala u drugom stanju. Sudija se obradovao, eto prilike da se proslavi. Naredio je da se utvrdi očinstvo trudne, silovane žene. Ispostavilo se da Spasić nije otac deteta. Dakle, nema ni silovanja. Ali, sudija odlučuje drugačije. Uvidevši da je teško pogrešila, Simina bivša žena pismeno se obraća Vrhovnom sudu Srbije da oslobodi njenog bivšeg muža. Navodi i razloge. Sudija Krstić sklanja to pismo, a onda Apelacioni sud u Nišu, i to sudija Ranko Banković iz Prokuplja, odbija Spasićevu žalbu. Banković je bio zbog korupcije predložen za razrešenje, ali, kao potpuno žutog, unapredili su ga.

Sve je kristalno jasno.

Sima zove iz zatvora. Piše pisma, žalbe, pritužbe. On je u mašini za mlevenje mesa. Ostaje mu da smogne snage i izdrži još 18 meseci. Kada izađe na slobodu, neka namiruje pravdu.

Ispisujemo ove redove da ga održimo u životu, da podsetimo njegove dželate na njegov slučaj.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane