Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

Sombor: Povezani su kao creva i ponašaju se kao sicilijanske familije

 

Šesta lička je za njih ništa

 

U Srbiji je vlast večna, samo kad se jednom do nje dođe. Ovo važi čak i u naoko mirnim ravničarskim gradovima Somboru i Apatinu, gde je jedna te ista grupa ljudi, u nekoliko režima i ideologija, izgradila je svoju kriminalnu imperiju koja odoleva svakom zakonu i svakoj politici. Zgroženi i ojađeni pošteni ljudi iz Sombora o tome pišu Tabloidu, reagujući na prethodne članke

...

 

Povodom članka objavljenog u vašem listu pod naslovom "Ako nam i ova ode...", autora Dragane Radosavljević, objavljenog u broju 236, slobodni smo da dodamo još nekoliko bitnih činjenica kako bi slika skandala u somborskoj bolnici, ali i u drugim javnim institucijama u ovom gradu, bila potpunija.

Odmah na početku treba reći da je dr Branislav Bojić, višekratni predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Somboru (na toj funkciji opstajava i danas), čovek sa interesantnim porodičnim nasleđem. Naime, njegov je otac bio dugo direktor osnovnih škola u Gakovu, a kasnije i u Somboru, čak i kada mu je istekao rok za odlazak u penziju. Ujak mu je bio načelnik SUP-a u Somboru, inače strasni kockar, poznat po tome što bi hapsio svoje partnere u kockanju kad bi od njih gubio novac.

Dr Radmila Rada Mandić iz Apatina je penzionisani hirurg, iako nije obavila ni jednu jedinu operaciju samostalno, jer je bila psihofizički nesposobna. Svojevremeno je bila raspoređena na posao u Onkološkom dispanzeru, gde je u suštini statirala, sve dok nije stekla uslov za bilo kakvu penziju.

Uzgred, treba podsetiti da je kao ćerka penzionisanog pukovnika JNA i bivšeg borca Šeste ličke divizije, na intervenciju celokupnog ondašnje opštinskog komiteta SKJ u Somboru, dobila specijalizaciju iz hirurgije, iako je bilo jasno da zbog labilnog psihofizičkog stanja neće moći da obavlja taj posao. Ipak, uprkos svemu, završni deo specijalizacije obavila je ni manje ni više nego na VMA u Beogradu, i to opet na intervenciju svog uticajnog oca.

Ovo sve objašnjava zašto se baš ona bavila pregledanjem dokumentacije dr Zorice Bobanac (koja je takođe ćerka penzionisanog generala JNA!).

Poliklinika Consillium je osnovana kao vlasništvo prim. dr Franje Ambrošića, penzionisanog načelnika hirurškog odelenja Zdravstvenog centra u Somboru i nalazila se u kući majke tadašnjeg direktora Zdravstvenog centra, dr Dušana Popovića. U toj poliklinici radili su dr Milorad Popović, sadašnji načelnik hirurškog odelenja bolnice u Somboru, njegova ljubavnica dr Marija Balint, koja je kao rendgenolog radila ultrazvučne preglede u bolnici i konzilijumu (što niko drugi nije mogao da radi, jer im je to bio glavni izvor prihoda).

Posle razlaza dr Marije Balint i dr Milorada Popovića zbog ondašnjih desetina hiljada "neraspoređenih" nemačkih maraka, ali i neispunjenih ljubavnih očekivanja, ona odlazi u Mađarsku, u Pečuj, da radi tamo gde je i završila studije medicine.

 U Pečuju je radio i kasniji direktor Zdravstvenog centra u Somboru, a sadašnji upravnik bolnice i zaposlenik privatne poliklinike Consillium, gde upravo ovih dana traje doziđivanje i opremanje finansirano sredstvima Zdravstvenog centra Sombor! Ranije je ova privatna firma podizana takođe sredstvima somborske bolnice za vreme direktorovanja dr Dušana Popovića.

Naime, novac i medicinska opreme za potrebe državne ustanove, prebacivani su u Consillium, jer je i za dr Dušana Popovića, kao bivšeg direktora, i za dr Branislava Bojića, kao  sadašnjeg, bio i ostao ključna karika - dr Milorad Popović.

Pogled u porodičnu prošlost dr Milorada Popovića i dr Radmile Rade Mandić takođe bi nešto mogao da kaže o ovom neviđenom preduzeću... U pitanju su dve doseljeničke porodice (roditelji doseljeni u Apatin), pa je tako dr Milorad Popović pomogao otvaranje privatne poliklinike Forum u Inđiji, gde je kao vlasnik imenovan sin bivšeg komandanta vojnog aerodroma Batajnica, Franje Rapića, koji je takođe iz Apatina, kao i njegova supruga, inače rođena sestra dr Milorada Popovića.

Protiv sadašnjeg direktora bolnice u Somboru, dr Branislava Bojića, podneta je 21. septembra 2006. godine krivična prijava u MUP Sombor, ali odatle dalje nije otišla! Ove godine je Bojić instalirao kamere na svojoj kući u Somboru, pokupovao je stanove u Novom Sadu i Beogradu... Supruga mu je radila u nekoliko farmaceutskih ustanova koje je napuštala uz pristojnu otpremninu, pa se potom ponovo zapošljavala u državnoj ustanovi. Dr Branislav Bojić je, inače, narodni poslanik u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu i navodno je pod zaštitom Bojana Pajtića.

Protiv dr Milorada Popovića i još nekoliko hirurga godinama je vođen sudski postupak zbog smrti jedne devojke od 20 godina iz Sivca, kojoj je pozlilo nakon operacije slepog creva i koju su oni nekoliko puta vraćali kući, uprkos evidentno lošem stanju u kome se nalazila.

Cela afera je prošla bez posledica po njih, mada je bilo i laiku jasno da su odgovorni za njenu smrt.

Kao direktor Zdravstvenog centra u Somboru, dr Dušan Popović je bio i predsednik opštinskog odbora SPS, ali, istovremeno, i direktor Republičkog zavoda za socijalno osiguranje u Somboru.

Privatne poliklinike Vuković i Smiljanić u Somboru sazidane su na državnom zemljištu. To je otišlo toliko daleko, da je zbog Vukovića uklonjena jedna trafo-stanica, a o Smiljaniću svaku priču treba započeti činjenicom da je reč o rođenom bratu Živorada Smiljanića, nekrunisanog kralja svega nad zemljom u Apatinu (ali i u podzemlju!).

Vuković je, inače, provereni komunistički kadar još iz vremena jugoslovenskog samoupravljanja, koji je bio upravnik somborske bolnice sve do 1999. godine, kada je podneo "neopozivu ostavku" direktoru Zdravstvenog centra dr Dušanu Popoviću. A dr Dušan Popović je u zlatno vreme socijalizma bio partijski sekretar Zdravstvenog centra Sombor, pa je presvlačenjem u Miloševićevog socijalistu postao predsednik opštinskog odbra SPS, a na predlog Živorada Smiljanića, tadašnjeg koordinatora SPS za Bački okrug!

Vuković je bio i večiti načelnik ortopedije koji je načelničko mesto u nasleđe ostavio svom sinu. Blizak je i rodbinski određenoj ličnosti "iz službe". U Sombor je došao iz Crne Gore i odmah izbacio bivšeg načelnika ortopedije zahvaljujući tadašnjem upravniku bolnice koji je bio ljubavnik njegove supruge pa kasnije i ćerke!

Treba i ovo reći: razlog zbog koga je dr Radmila Rada Mandić išla da vidi medicinsku dokumentaciju doktorke Bobanac je taj što se poliklinika Consillium između ostalog vodi i na ime Radmila Mandić! Ona je ustvari lažni suvlasnik  i za to dobija mesečno nekih 300 evra samo zato da bi potpisivala u ime poliklinike sve što se od nje zatraži. Naravno, pravi vlasnici su dr Milorad Popović i dr Branislav Bojić, kojima ona služi za pranje novca i preusmeravanje sredstava i opreme iz državne bolnice, što je sve kupljeno zapravo budžetskim sredstvima, od građana, ali i kreditima koje će ti građani vraćati kroz porez.

 

        Autori su grupa lekara i medicinskih radnika iz Sombora

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane