Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

Šabac: sveopšti haos u Opštoj bolnici

 

Fenomen: šta se sve može za dva meseca

 

"Šabac u ruci, Maletić na grani", Tabloid broj 228, 17. mart 2011.

 

 

Upravni odbor Opšte bolnice Šabac na čelu sa predsednikom UO dr Brankom Vujkovićem (kadar G17 plus, ili sada URS, inače lekar opšte prakse o kojem je Tabloid već pisao) na konkursu u martu 2011. smenjuje dr Gorana Maletića i za novu direktorku Opšte bolnice Šabac bira dr Zoru Nikolić (opet kadar G17 plus)

Verovatni razlog: posle pisanja Tabloida kako je predsednik UO Branko Vujković zaposlio suprugu, dr Mariju Vujković, ona ne dobija željenu specijalizaciju iz pedijatrije, i trebalo je naći novog direktora koji će ispuniti želje predsednika UO Branka Vujkovića.

Na predlog UO bolnice Ministarstvo zdravlja uz podršku svima poznate Nevene Karanović (opet G17 plus) usvaja predlog i imenuje dr Zoru Nikolić za direktora Opšte bolnice Šabac.

Zanimljivo je pogledati koliko to košta novu direktorku i šta je sve morala da prihvati da potpiše tokom samo dva meseca?

1. Morala je da dr Mariji Vujković, supruzi Branka Vujkovića, potpiše toliko željenu specijalizaciju iz pedijatrije, iako ima samo nekoliko meseci staža u Opštoj bolnici Šabac, a drugi lekari čekaju od dve do pet godina. Potvrdu toga i odobrenje specijalizacije može se naći na sajtu Opšte bolnice Šabac http://www.bolnica015 .org.rs/

2. Morala je da u radni odnos, bez konkursa, primi lično predsednika UO Branka Vujkovića koji je dao otkaz u Domu zdravlja, gde je radio u hitnoj pomoći. Težak prekršaj i sukob interesa.

3. Njegovom bezobrazluku i alavosti tu, međutim, nije kraj. Kao predsednik upravnog odbora bolnice, sam sebi, uz pomoć i potpis direktorice, daje ne samo posao, već se imenuje i za pomoćnika direktora za menadžment Opšte bolnice Šabac!? Njegovo ime može se opet naći na sajtu bolnice, sklopu top menadžmenta. Dr Branko Vujković postaje pomoćnik direktora za menadžment bez dana radnog staža u Opštoj bolnici Šabac. Naravno da je uslov za to radno mesto minimum deset godina radnog staža i da je u pitanju lekar specijalista. Dr Branko Vujković je lekar opšte prakse koji nema ni specijalizaciju. Izabran je, naravno, za pomoćnika direktora opet bez konkursa, i to pored 250 lekara koji imaju specijalizaciju i ceo svoj vek su proveli u šabačkoj bolnici. Dalje, sve odluke koje potpiše direktor bolnice mora da verifikuje upravni odbor. Dr Branko Vujković je kao predsednik UO sam sebi potvrdio zaposlenje i imenovanje za pomoćnika direktora. Tek nakon toga daje ostavku na mesto predsednika UO Opšte bolnice Šabac.

Oko 1100 zaposlenih može samo da se pita kako je moguće da se ovako nešto dešava u njihovoj firmi... Sve se dešava bez konkursa, isključivo po principu moći i podrške G17 plus.

Sva dešavanja u bolnici prati i podržava predsednik Gradskog odbora G17 plus Nemanja Pajić, koji podršku obezbeđuje iz centrale, a bolnicu koristi za zapošljavanje isključivo članova G17 plus i za promociju stranke.

Sve funkcioniše po ključu partijske pripadnosti. Za direktora dijagnostičkog sektora imenuje se dr Jelena Vikić (član G17 plus) i smenjuje dugogodišnja načelnica službe biohemije koja je napravila izuzetan pomak u radu laboratorije. Za glavnu sestru Opšte bolnice imenuje se sestra Slobodanka Bogdanović - Vasić, i to opet bez konkursa i bez dovoljno radnog staža, i opet član G17plus... I tako redom. Do sada su još iz redova G17 plus imenovani načelnik ginekologije, načelnik urologije, načelnik patologije, načelnik pravne službe, glavna sestra anestezije, neurologije... a tek su prošla dva meseca...

Stručnost, dakle, nije bitna. Zašto je bitna škola i stručnost kada dr Branko Vujković može da zaposli sam sebe, svoju suprugu i vodi bolnicu bez ikakvih kvalifikacija, a načinom na koji je sve to postigao može se baviti i tužilaštvo... Već je kupio novi stan i nov auto. Da se zna - ipak je on pomoćnik direktora - a to što mamografi i rendgen aparati ne rade... O tome neka misli neko drugi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane