Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Eparhija bačka

Eparhija bačka

 

S avetinjama u pohode

 

"Cr(k)veni pukovnik na žutom zadatku", Tabloid 238

 

 

Odavno je poznato da je Eparhija bačka farisejska organizacija koja je instituciju Crkve prevela u JKP za svadbe i sahrane, na čijem je čelu episkop Kajafa, koji sa svojim drugarom jeretikom i papom rimskim, koji u ovom slučaju glumi Pontija Pilata, očigledno želi da Hrista razapne po drugi put. Ono jednom, konstatovali su oni i njima slični, nije bilo dovoljno, jer i posle svega vera je ostala, a sada treba ubiti i nju. Verovatno je to krajnji cilj teme.

No, da se vratimo na članak objavljen u vašim novinama. Kao prvo, pogrešno je navedeno ime sveštenika Branka Ćurčina, pa je greškom pomenuti prekršten u Žurin. Mislim da je njegovo uloga u celoj priči preuveličana, jer on je ipak samo sitni žbir, kao i druge sitne popovske duše u Novom Sadu i šire.

Svima se njima tresu gaće od sekretara Vladana Simića, s nadimkom Glista, koji je poneo još iz svojih školskih dana provedenih u manastiru Krka. Opšte je poznato da se tamo bolje izučavao čobanluk od bogoslovlja.

Što se horova tiče, oni baš i nisu tako rado viđeni u ovoj eparhiji. Nedavno je ukinut hor nakon dvadeset i četiri godine neprekidnog postojanja i aktivnog učešća u bogoslužbenom životu Crkve. Nametnuti su im upravni odbori, na čijem je čelu sveštenik koji strogo kontroliše sve, a naročito novac. Sva putovanja i sve aktivnosti su strogo kontrolisane, a novac koji hor dobija za pevanje na venčanjima i krštenjima zaista je zanemarljiv s obzirom da jedan hor broji po trideset i više članova, a sveštenik tom istom prilikom uzme bar pet puta više. Nametnuto im je da sva putovanja moraju da organizuju preko crkvene turističke agencije Svetinjama u pohode, popularno u narodu prozvane S avetinjama u pohode, po poprilično višim cenama nego što bi to moglo da se realizuje na neki drugi način. Priči o Eparhiji bačkoj nikad kraja.

 

                                                                        Autor poznat redakciji

 

 

 

Mirno spavaj, nano, sve je oprano

 

Poštovani,

 

u vezi sa člankom o episkopu Irineju Buloviću, tvrdim da glavni čovek koji stoji iza svega što on radi nije Branko Ćurčin, već bivši sekretar Sinoda Dušan Stokanović, koji je najuren iz Patrijaršije zbog pronevere ogromne količine novca. Inače, sada radi u Eparhiji bačkoj.

Irinej je uspeo da izdejstvuje da se ubaci u Upravni odbor RTS-a i tada je došlo do osnivanja produkcije Eparhije bačke, gde zgrću ogromne pare. Ovo pričam kao odličan poznavalac tih stvari. Nije mu bio dovoljan prvi mandat, već je ponovo postavljen u upravni odbor na još pet godina. Zašto se ovo dopušta, nije mi jasno?

U Crkvi je protiv Dušana Stokanovića pokrenut postupak, ali je Irinej uspeo da svima zapreti. On je njegova glavna veza sa žutima, ali čovek ima toliko putera na glavi da se to ne može opisati. Svi ga se plaše i niko ne sme ništa da kaže za njega.

Oteo je crkveni stan, koji je sada prepisan na njega. Dobrim delom je odgovoran za smenu uredništva Pravoslavlja i za stvarno kadriranje u crkvi. Irinej je samo njegova marioneta, jer je kao episkop veoma sujetan.

Iako je isteran, Dušan Stokanović i dalje radi šta hoće, u crkvi vedri i oblači. Ogromne količine para peru se preko ove eparhije.

                                                                                                   (P.H)

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane