Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Istraga

Istraga

Kikinda: korupcija u policiji, kao da je sasvim normalna

 

Sestra pali, brat gasi, tata komanduje

 

Iz informacije Službe unutrašnje kontrole srpske policije  dostavljene Tabloidu, ne vidi se tačno da li je u Kikindi više kriminala u ili van policije

 

Arpad Nađ

 

U zadnjih par godina naglo je počelo jačanje sindikalnih organizacija pri MUP Srbije, gde je svaka uprava formirala svoju organizaciju, a povezuju ih dva najjača sindikata - Policijski sindikat Srbije i Nezavisni sindikat policije. Kada je počeo padati standard u društvu, odrazio se i na policiju, male plate, neplaćanje putnih troškova, nedostatak opreme (uniforme, obuća i sl.).Tada su počeli da jačaju i jedan i drugi sindikat koji su postali reprezentativni u pregovorima sa Vladom i MUP-om.

Jačanjem sindikata došlo je do niz zloupotreba i ucena.

Tako je predsednik Nezavisnog sindikata policije zloupotrebio pregovore oko postizanje dogovora po Kolektivnom ugovoru koji je i potpisan, a nije sproveden u delo. U pregovorima je obećao da štrajka neće biti, a  za protivuslugu tom obećanju tražena su unapređenja za određene ličnosti bliske njemu i njegovim najbližim saradnicima. Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov postavljen je za zamenika načelnika PU Kikinda sa većim primanjima i privilegijama, a njegov rođak Milan Kuga, mesto vatrogasca u VSJ Kikinda i ako ne ispunjava nijedan uslov, a prešao je 50 godina života. Darko Matić, generalni sekretar NS, treba da bude postavljen za načelnika odeljenja saobraćajne policije PU Kikinda, iako kao saobraćajac nije bio ni vođa patrole u policijskoj stanici Ada gde prebiva i radi. Zaposlio je sestru Ljiljanu u Senti na mestu referenta na pasoškom odeljenju, brata Miroslava Ćurčića za vatrogasca u VSJ u Adi. Član Izvršenog odbora Miroslav Vukosavljev zaposlio je suprugu Daliborku, koja je po hitnom postupku primljena sa 37 godina života, a žene policajaca koje su konkurisale na mesto referenta za lične karte ili neka druga - sve su odbijene iako su navršile samo 28 godina života.

Na žalbe desetak žena, ćerki i rođaka policajaca PU Kikinda, načelnica za ljudske resurse MUP Srbije  Gordana Jeković odgovorila je da ne mogu biti primljene, jer su prešle - 27 godina života. Član IO Željko Đurović postavljen je za komandira Drugog sektora u Padeju, PS Čoka; Dragan Todorović, sada komandir PS Senta, premešten je sa radnog mesta operativnog radnika na mesto komandira PS Senta iako ne ispunjava ni jedan uslov, a predlog od načelnika PU Kikinda bio je da komandir bude Vladimir Nikočev, koji je komandir Policijske ispostave Senta  i ispunjava sve tražene ulove za komandira PS. Na insistiranje izvesnog Saše Mitrovića iz MUP-a, morao je iz PU Kikinda ići predlog i za Dragana Todorovića. Treba napomenuti da je Saša Mitrović čest gost u lovu u Senti, gde je predsednik UO LD Dragan Todorović.

Komandir PS Todorović ima više privatnih firmi čiji je vlasnik ili suvlasnik, a jedna od firmi nalazi se u hodniku PS Senta. Na brzinu su mu primljeni ćerka, koja je sada završila kurs za policajca, i sin na radno mesto referenta za oružje u PU Kikinda. Ni za jedno od ovih postavljenja nije pitan načelnik PU Kikinda.

Načelniku PU Kikinda je priprećeno da će, ukoliko se sva navedena lica ne postave, on biti smenjen. Dana 28. jula održano je slavlje u čast pomenutih dogovora. Bila je i muzika, a finansijeri ove fešte bili su lokalni tajkuni. Inače, bili su prisutni članovi Nezavisnog sindikata koji su lojalni predsedniku Barbulovu. Tom prilikom je pao i dogovor da se kupi odmaralište RO Ribarstvo Kanjiža! Vrednost odmarališta je - 60.000 eura (!?).

U međuvremenu se umešao srpski sindikat policije na čelu sa Mihailovićem, koji je imao svoje ljude za postavljenja na mesta u PU Kikinda, tako da su na pregovorima kod načelnika PU MUP-a generala Mladena Kuribaka i zamenika šefa kabineta ministra policije Vanje Vukića bili: Milan Brojčin, bivši načelnik u PU Kikinda, bivši komandir PS Senta Dragomir Milinkov, bivši komandir PS Novi Kneževac Nedeljko Košut i komandir PI iz Čoke Momir Savić. Savić je predložen da bude načelnik PU Kikinda. Rodom je iz Peći. Svakodnevno je na vezi sa šiptarskim lobijem koji operiše na teritoriji Vojvodine. Za sada se zna da je u opticaju 200.000 evra. Sa tim iznosom bi se kupilo mesto načelnika PU kako bi se kontrolisao koridor 10 i autoput M-22, kao i zeleni pojas od Đale do Bačkih Vinograda, gde svakodnevno ilegalno pređe 50 lica, a samo se nekolicina uhvati. Na ovim terenima cveta trgovina belim robljem.

Očigledno dva sindikata kroje kadrovsku politiku i na višem nivou. Nejasna je uloga Tomislava Karadžića-Toleta, predsednika FSS, i Predraga-Peđe Petričevića, direktora GP PGP iz Subotice, koji je u međuvremenu uhapšen, kao promotera Momira Savića za načelnika PU Kikinda, pri čemu njihove preporuke idu preko funkcionera SPS Branka Ružića, a svi pomenuti su članovi UO FK Partizan.

Treba reći i da su najbrži u formiranju NSP i najaktivniji radnici PU Kikinda pa su tako i izabrani na svim rukovodećim mestima u NSP Srbije.

Ovo je, naravno, samo delić rasula i korupcije koja je uzela maha u policiji. Pojedinci su se osilili, bahato se ponašaju, voze službene automobile pijani, koriste službene telefone (mobilne) koje su dobili iz MUP-a zajedno sa karticama. Mnogo je to posla za ministra policije.

 

 

                                                                                        

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane