Natrag

Srpsko-romski plagijat

Srpsko-romski plagijat

 

A Vujakliji ni evro

 

 

Poštovana redakcijo,

 

Izdavačka kuća Prometej iz Novog Sada, čiji je direktor i glavni urednik Zoran Kolundžija, objavila je "Srpsko-romski" rečnik Bajrama Halitija, koji je potpuni plagijat Leksikona stranih reči i izraza Milana Vujaklije!

Skandal je utoliko veći što su ceo "projekat" finansirali Ministarstvo za Kosovo  Metohiju i Ministarstvo kulture! Naravno, obilna pomoć je stigla i iz Fonda za otvoreno društvo iz Budimpešte, gde je kao funkcioner te globalne nevladine organizacije zaposlen sin Bajramov, Mensur Haliti! Ovaj sramni plagijat pomogla je i beogradska filijala Fonda za otvoreno društvo, čiji su direktori Jadranka Jelinčić i Jadranka Stojanović, kojima Bajram Haliti iskazuje "posebnu zahvalnost". Tu su, kao "logistika", Adriana Lazinci i Ljuan Koka, šef Sekretarijata za romsku strategiju.

Sam Bajram Haliti, bivši sekretar za informacije u Vladi Kosova za vreme Slobodana Miloševića, sada je član stranke Jovana Damjanovića, narodnog poslanika koji je u periodu od 1972. do 2001. godine osuđivan ravno sedam puta (na četiri godine i dva meseca, od toga 1,5 godinu strogog zatvora, plus osuda za ubistvo vlastite žene!).

Danas je Jovan Damjanovć deo glasačke mašine Demokratske stranke, mada je dobro poznato da je taj isti posao dugo radio za interese Srpske radikalne stranke!

U ovom krugu velikih lopova iz budžeta Dekade Roma nalazi se i državna sekretarka Ministarstva za obrazovanje Tinde Kovač Cerović, koja je, podsetimo, bila i direktorka Regionalnog edukacionog fonda u Budimpešti. Tu je i izvesni Boban Balić iz Niša, koji je odatle inkasirao ni manje ni više nego 15 miliona evra!

Nacionalni savet Roma, čiji je plaćeni predsednik Vitomir Mihailović, takođe je odgovoran za nestanak miliona evra namenjenih Romima, radeći zajedno sa svojim "partnerima" iz Demokratske stranke. U tome je učestvovala i izvesna Rada Gačević iz Ministarstva zdravlja i mnogi drugi.

                                                      Molimo Vas da ovo objavite.

 

                                                 Grupa Roma iz Beograda i Leskovca

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane