Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Bačka Palanka: hronika palanačkog propadanja u senci jedne karijere

 

Pukla tikva u Tikvari

 

Ko je Ljubomir Milojević, zašto je on važan nekome u Bačkoj Palanci i kako se preklapaju pravo i politika, javlja Tabloidu grupa konsterniranih osnivača DS-a, koji ne znaju da l' je sve to san il' java

...

 

Bivši direktor sportsko-rekreacionog centra Tikvara u Bačkoj Palanci Ljubomir Milojević, koji je u aprilu 2010. godine smenjen nakon promene vlasti u ovoj opštini, trebalo bi prema odluci suda da dobije pet direktorskih plata kao da je u međuvremenu i radio, a kako stoji u sudskoj presudi firma je dužna da mu nađe drugi posao!

Budući da je Milojević pravnik (njegovu diplomu, prilikom njegovih stupanja u radni odnos, niko nikad nije video), našao je začkoljicu u zakonu i dobio rešenje da se vrati na posao i sada čeka isplatu zaostalih plata.

 

Gde god je bio, svugde je poginuo

 

Po svemu sudeći, reč je o tipičnom predstavniku onih vremena i prilika pod kojima je bilo svašta moguće pa i to da ličnosti tako opskurnog profila pronađu sebe u zatečenom srpskom haosu...

Dobri poznavaoci njegove službene i neslužbene biografije znaju da se radi o bivšem policajcu iz Krajine, nekadašnjem komandiru policije u Dalju (jednom od odgovornih i za rušenje katoličke crkve u Dalju), koji je u ono vreme bio više nego odan Mihalju Braciki Kertesu, šefu Miloševićeve carine (bio je i hapšen upravo zbog malverzacija na carini), a kao policajac u Baču biva primoran da napusti službu, opet zbog finansijskih mahinacija...

U međuvremenu, veoma uspešni direktor, kako sebe predstavlja, ni sam ne zna koliko je stranačkih dresova oblačio, jer kako se menjala skupštinska većina u bačkopalanačkoj opštinskoj skupštini, Milojević je bio nezaobilazna karika svakoj vlasti u direktorskoj fotelji.

Radi se, kažu bolje upućeniji ljudi u lik i delo Ljubomira Milojevića, o klasičnom stranačkom parazitu za kojeg važi deviza: nije važna stranka, samo je važno koliki je moj deo.

 Svoju stranačku aktivnost počeo je u Demokratskoj stranci, koja je nekada vladala srpskom Atinom i u to vreme bio zaposlen u SPENS-u (gde je svaka nazovi demokratska vlast Novog Sada tradicionalno zapošljavala i kuso i repato).

Posle afere koju je imao na poslu, biva najuren i dolazi u Bačku Palanku i priklanja se opštinskom odboru lokalne Koštuničine partije. Jedno vreme je obavljao i funkciju predsednika Opštinske izborne komisije u Bačkoj Palanci, da bi napustio deesesovce i prešao u Karićev Pokret snaga Srbije.

Dobio je, zahvaljujući svojoj "stručnosti" i stranačkoj angažovanosti, direktorsko mesto bivšeg JP Standard (sadašnje Direkcije za izgradnju grada), da bi posle sukoba sa radikalima oko afere u vezi sa izgradnjom bazena, u kojoj je direktno umešan, bio glavni krivac za raspad koalicije.

Brzo je "odleteo" iz direktorske fotelje. Dolaskom Demokratske stranke na vlast u Bačkoj Palanci Milojević postaje omiljeni lik Koste Stakića, bivšeg prvog čoveka opštine i bačkopalanačkih demokrata.

Stakić je doslovno ustoličio Milojevića za direktora Sportsko rekreativnog centra Tikvara.

Povratkom radikala na vlast, Milojević biva po drugi put smenjen sa mesta direktora javnog preduzeća, a u međuvremenu pokušava sa Slobodanom Škorićem, bivšim prvim čovekom bačkopalanačkih socijalista, da se "osveti" sadašnjoj koalicionoj većini, pokušavajući da nađe zaštitu od suda za svoje silne mahinacije na poslednjem direktorskom mestu.

 

Kako o(p)stati

 

Kad je u aprilu vlast DS koalicije izgubila većinu u skupštini, nova vladajuća koalicija podelila je otkaze funkcionerima koje je postavila prethodna vlast, pa je u maju rešenje o otkazu dobio i Milojević.

"Rešenje koje je Milojević dobio od skupštine opštine palo je na sudu, jer je osnov za razrešenje bila promena skupštinske većine koja je na taj način izrazila političku volju, a ta kategorija ne spada u domen prava", objašnjavaju njegov slučaj nezavisni palanački pravnici.

Odluku Opštinskog suda potvrdio je i Viši sud, a opštini je preostalo još da se žali Apelacionom sudu, što će ona i učiniti. No, Milojević je još tužio i Opštinu, tužio je brže-bolje i sportsku halu ne čekajući odluku Višeg suda, i sada kada je izgubio spor sa Opštinom, taj spor stoji u fioci već  godinu dana i, gle čuda, nikako da krene!

Ljubomir Milojević, koji je inače jako dobar sa dopisnikom dnevnog lista Blic iz Bačke Palanke, pa se uz često druženje i čašicu produbljuje njihovo prijateljstvo iz interesa, i s vremena na vreme prema potrebi se i oglasi, objasnio je javnosti da se odlučio na ovaj korak jer je "brutalno" isteran iz firme posle 18 meseci iako su svi direktori ili sami odlazili ili su našli odgovarajući posao u dotičnom preduzeću dok je samo njemu to onemogućeno.

On, takođe, govori javno da nije bilo nikakvog zakonskog osnova za njegovu smenu i otkaz ugovora o radu tvrdeći da mu je sportska hala dužna isplatiti svih pet plata i da su dužni da ga plaćaju u naredne dve i po godine, jer je primljen na mandatni period od četiri godine, sve pozivajući se na zakon o radu koji ga navodno štiti kao i sve zaposlene radnike.

Zamenik predsednika opštine Zoran Jovičin, međutim, o ovom slučaju kaže da "...neko koga je postavila jedna politička opcija treba da deli i uspon i poraz te opcije, to je etički. Videćemo kako će krajnja sudska instanca to da oceni. Takođe, budžetska inspekcija će da izađe sa svojim nalazom kako je Tikvara u vreme Milojevića raspolagala budžetskim sredstvima..."

No, ovde narod već zna kakav je njegov učinak bio. Naime, Milojević je za svog nepunog dvogodišnjeg mandata uspeo da kupi traktor za košenje trave, i to bez raspisanog tendera, za nešto više od 400 hiljada dinara, koji je u tom momentu kod uvoznika koštao - 120 hiljada dinara!

Kada se tome doda da je sklopio ugovore u vrednosti od devet miliona dinara pre isteka Zakonom predviđenog roka, čime je prekršio Zakon o javnim nabavkama, onda je jasno kakve je "gimnastike" sprovodio ovaj "uspešni pravnik" za vreme svog mandata.

 Usput je stigao da kupi i novi pasat dizel za 30 hiljada evra, naravno od direktorske plate, koja je, inače, jedna od manjih u bačkopalanačkoj opštini, barem kada su u pitanju javna preduzeća.

 

Gomila prevara

 

Budžetska inspekcija utvrdila je niz nepravilnosti zbog kojih Milojeviću ne gine zatvorska kazna. Po tačkama izveštaja to izgleda ovako:

1. JP SRC Tikvara je u 2009. godini od dobavljača DDOR iz Novog Sada izvršila nabavku usluga osiguranja po zaključenim polisama u vrednosti od 386.052 dinara, a da to nije bilo predviđeno u planu i programu nabavki male vrednosti ovog preduzeća za 2009. godinu, čime je direktno prekršen 37. član Zakona o budžetskom sistemu;

2. JP SRC Tikvara je sa dobavljačem DOO Gaston flor iz Novog Sada po sprovedenom postupku javne nabavke radova zamene parketa u velikoj hali zaključila ugovor u iznosu od 8,5 miliona dinara bez PDV-a pre isteka Zakonom predviđenog roka, čime je prekršen 107. član Zakona o javnim nabavkama;

3. JP SRC Tikvara je od dobavljača Tax free iz Beograda izvršila nabavku određenih proizvoda (mlina za kafu, automata za ekspreso) u iznosu od 346.095,18 dinara sa PDV-om po sprovedenom postupku javne nabavke male vrednosti, a da to nije predviđeno Planom javnih nabavki;

4. JP SRC Tikvara je sa dobavljačem DOO Univerzal zaključio ugovor za izgradnju senica u vrednosti od 570.292,12 dinara sa PDV-om pre isteka Zakonom predviđenog roka;

5. JP SRC Tikvara je izvršila nabavku traktora sa ralicom od dobavljača iz Novog Sada u ukupnoj vrednosti od 406.000 dinara sa PDV-om, bez sprovednog postupka javne nabavke male vrednosti;

6. JP SRC Tikvara je nabavila traktor sa ralicom u vrednosti od 406.000 dinara sa PDV-om od dobavljača ?avi? rofa iz Novog Sada. Novosadska firma je nabavila od dobavljača Agava iz Beograda ralicu u vrednosti 29.602,14 dinara, dok je traktor za parkove nabavljen od dobavljača Merkur intenacional iz Beograda u vrednosti od 158.000 dinara i isti je isporučen SRC Tikvara u vrednosti od 406.000, odnosno uz razliku u ceni od 218.058,81 dinara sa PDV-om, pa je samim tim JP SRC Tikvara nabavila traktor sa ralicom po ceni koja je mnogo iznad cene po kojoj se traktor sa ralicom mogao nabaviti na tržištu u momentu kada je nabavka izvršena;

7. JP SRC Tikvara je od dobavljača Gaston Floor iz Novog Sada izvršila nabavku profesionalne mašine za pranje tvrdih podova u vrednosti od 351.846 dinara po sprovedenom postupku javne nabavke male vrednosti a da to nije predviđeno u Planu javnih nabavki JP.

 

 

 

 

Čovek kome je istekao rok

 

 

Otkako su u Bačkoj Palanci čuli za lik i delo Ljubomira Milojevića, stalno su stizali novi prilozi za njegovu biografiju. Teran sa carine, oteran iz policije... Kao kadar DSS oteran je sa SPENS-a zbog malverzacija sa kartama ili obezbeđenjem... Izgubio je i mesto na carini, opet zbog malverzacija, kojima je očito sklon. Sporazumno je morao napustiti i radno mesto pripadnika policije SUP Bač.

Za njega se vezuje afera rušenja katoličke crkve u Dalju, gde je bio komandir policijske stanice devedesetih godina. U bačkopalanačkoj opštini bio je u dva navrata direktor javnih preduzeća. Prvo Standarda, sadašnje Direkcije za izgradnju grada, gde je potpisivanjem ugovora sa fantomskom firmom za izgradnju bazena izazvao tadašnji pad vlasti u Bačkoj Palanci.

 Naime, Milojević je bez znanja rukovodstva opštine potpisao ugovor vredan 40 miliona evra za izgradnji dva bazena i hotela sa nemačkom firmom SINS, kada je Kosta Stakić, bivši predsednik Opštine, pokušao da realizuje Milojevićevu "mućku".

Ispostavilo se da je to bio lov u mutnom i pokušaj da neko namakne pare, a bazeni su postali pusta želja Ljube Milojevića. Kada je postao direktor JP SRC Tikvara pokušao je da nastavi projekat bazena, ali su ga promena vlasti u Bačkoj Palanci i smena sprečili da završi "prljav" posao do kraja, jer je trebalo da bude i značajan priliv novca od Pokrajine, koji bi bio uložen delom za saniranje postojeće sportske infrastrukture (velika sala Tikvare, svlačionice, kuglana, sanitarni čvorovi), ali i izgradnju novih sadržaja (streljane, sala za stoni tenis)...

 U međuvremenu je stigao da za nepune dve godine "vladavine" u sportskoj hali napravi niz novčanih malverzacija, što je utvrdila i opštinska budžetska inspektorka Mira Oljača. Svemu ovome treba dodati da se Milojević pod sumnjivim okolnostima izdaje za diplomiranog pravnika, a sumnju u njegovu stručnu spremu izaziva podatak da nigde gde je bio u radnom odnosu nije pokazao papir o završenoj visokoj školi.

Na pitanje čiji je on stranački kadar, ima običaj da odgovori: ja sam nestranačka ličnost! I kao takav je bio podoban za koaliciju koju su u Bačkoj Palanci predvodili demokrata Kosta Stakić i socijalista Slobodan Škorić. Posle napuštanja Karićevog Pokreta našao je uhlebljenje u DS-u. No, i  Stakić i Škorić imaju briga oko sopstvenih opštinskih odbora, jer su obe stranke u Bačkoj Palanci od aprila 2010. godine u opoziciji i dolazi do nezadovoljstva i osipanja njihovih kadrova pa muku muče kako da pre svega sačuvaju svoju poziciju a potom i ojačaju stranku. Tako da im je Milojević postao "zadnja rupa na svirali".

Grupa osnivača DS iz Bačke Palanke

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane