Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Klanovi

Klanovi

Kako RATEL i RRA varaju TV emitere i ko će oštećenima da plati izgubljenu dobit

 

Haos i na nebu i na zemlji

 

Jedan broj televizijskih emitera u Srbiji nikako nije po volji vladajućim klikama i savezima. Dve, slobodno govoreći, banditske ustanove, Republička radiodifuzna agencija i Republička agencija za elektronske komunikacije, već godinama nestručnim i bahatim ponašanjem maltretiraju vlasnike radio i televizijskih stanica. Iz pisma koje je redakciji Tabloida uputila vlasnica KTV televizije iz Zrenjanina, gđa Danica Radić, slika o ovoj pošasti postaje jasnija...

...

 

Povodom poslednjih zahteva državnih institucija za prestankom rada i zatvaranjem zrenjaninske televizije  KTV, naše stručne službe su istraživale razloge zbog kojih je nekome veoma stalo da ova informativna kuća od regionalnog značaja, sa dugogodišnjom reputacijom jedne umerene programske politike, koja nije ni pripadala niti je zavisila od stanja na političkoj pijaci, bude doslovno ugušena.

Tako smo došli do činjenice da je sve počelo kad je jedan klan okupljen u i oko lokalne televizije Santos zatražio zabranu emitovanja programa KTV, što nije nije zabeleženo ni u vremenima najgorih diktatura.

Ipak, KTV televiziji nikada nije zabranjen rad, već emitovanje programa na 32. kanalu, za koji je KTV dobila dozvolu pre trinaest godina, tačnije 1998. godine, od tadašnjeg Saveznog ministarstva za telekomunikacije.

Da bismo pojasnili celu situaciju, radi se o zabrani emitovanja programa KTV televizije od strane RATEL-a na 32. kanalu, što ne znači zabranu rada, kako je to televizija Santos dezinformisala javnost u svom informativnom programu. Naravno, jasni su razlozi ove televizije. U pitanju je prljava bitka za  dobijanje što više novca i prostora za emitovanje. Uprkos tome što se ova televizija služi prljavštinama, poput one da u svom programu pobednički pokazuju svoju dozvolu za rad i maliciozno pitaju gde je dozvola KTV, podsetićemo da je KTV dobila dozvolu za rad 27. marta 2009. godine od Republičke radiodifuzne agencije.

No problem je sasvim druge prirode...

 

Izbacivanje nepodobnih

 

Naime, male šićardžije iz televizije Santos, očito drage vladajućoj političkoj struji, sve čine kako bi kompromitovale KTV televiziju, kako bi je klevetali, kao što su i prethodno, godinama radili.

Istine radi, treba reći da je KTV televizija dobila potvrdu i od rumunske agencije za telekomunikacije ANKOM iz Bukurešta, u kojoj lepo piše da rumunska nacionalna televizija emituje svoj program na 8. VHF kanalu i da se taj kanal preklapa sa 7. VHF kanalom sistema B, koji se koristi u našoj zemlji.

Naime, Rumuni su bili izričiti u tvrdnji da 7. VHF kanal u Zrenjaninu ne bi smeo ni da se koristi bez specijalnog nadzora koji proističe iz Ženevskog ugovora iz 2006. godine i bez tzv. međunarodne koordinacije, koja, budi rečeno, nije obavljena do današnjeg dana!

Prosto rečeno, da nas ljudi koji nisu u ovoj materiji razumeju: RATEL nije ni smeo da stavi 7. VHF kanal u plan raspodele frekvencija! Ovaj kanal je, međutim, dodeljen upravo KTV televiziji!

Vlasnik SOS kanala Dragiša Kovačević, koji je, takođe dobio međunarodni kanal bez prethodne međunarodne koordinacije, a koji nije smeo biti ni dodeljen SOS kanalu, o tome govori na sledeći način:

"Znate da taj kanal ne valja, ali ga dodeljujete emiteru. Veštak Blagojević u svom veštačenju je nedvosmisleno utvrdio da takav slučaj u svojoj praksi nij evideo. Da vidimo i kako izgleda mreža predajnika koje RATEL dodeljuje... Lokacija predajnika u Titelu koju je RATEL odredio za 7. VHF kanal je adekvatna za regionalnu televiziju, kao što je, recimo, Santos, a ni u kom slučaju za lokalnu KTV televiziju. Postavljanje predajnika u Titelu na osnovu pritisaka koje vrši RATEL na TV televiziju konkretno bi značilo da bi KTV sa takvom lokacijom predajnika pokrila Bačku a ne Banat, što pokazuje da pojedinci ne znaju ni geografiju Srbije, a ne raspored predajnika!"

Aleksandar Ćirić, vlasnik TV Jesenjin iz Novog Sada, bio je još direktniji pa je zbog svega ovoga prozvao potpredsednika RRA Gorana Karadžića:

"On je uzimao pare za dozvole, ima svedoka. Utisak koji se stiče kada se govori o radu RATEL-a i RRA je da ove dve institucije predstavljaju  pogodan teren za korupciju, u njima su uočljivi nerad i javašluk, što u u krajnjoj liniji štetu nanosi samo onima zbog kojih su ove institucije i formirane - zbog televizijskih i radio emitera i zaštite njihovih interesa.

Treba reći onima koji ne znaju: da bi se jedan "frekventni plan" doneo, takav poduhvat zahteva ozbiljan rad. Na desetine, ako ne i stotine inženjera morali bi tokom najmanje godinu dana da obavljaju svakodnevne analize. U ozbiljnim državama ovaj proces traje godinama.

 Plan frekvencija republike Srbije nije doneo RATEL nego RRA, što je nezamislivo, kao kada bi, recimo, redov naređivao pukovniku!

 RATEL je osnovan decembra 2005. godine, a već 23. januara 2006. godine je u Službenom glasniku RS izašao plan frekvencija, što jasno govori da za mesec dana od kada je ovo telo formirano, niko nije mogao detaljno i po zakonu da obavi merenja i analize za 1877 frekvencija koje postoje u zemlji Srbiji!"

Konačno, KTV televizija poseduje i materijalni dokaz koji govori da je "frekvetni plan" načinio tadašnji predsednik RRA Nenad Cekić, čistim prepisivanjem i skeniranjem, eliminacijom "nepodobnih" i sl.

 

Bez uvažavanja

 

U RATEL-u i u RRA često se ne zna koje su čije nadležnosti, pa tako odluke koje bi trebalo da donosi ATEL, donosi RRA. Naravno, i obrnuto. Tako sa lakoćom prebacuju odgovornost sa jednih na druge. Neki su se od ove pošasti uspešno odbranili. Vlasnik SOS kanala iz Beograda Dragiša Kovačević dobio je sve sporove protiv ovih institucija, ostalo je samo da se utvrdi koliko iznosi visina načinjene štete!

KTV televizija je u proteklom periodu tužbama upravnom sudu pokušavala da ukaže RATEL-u i RRA na propuste i da dođe do istine, da radi i dobije ispravan kanal kao sve druge televizije i pravo da emituje svoj program na UHF kanalu.

Na žalost, posle svega što se desilo krivicom dve državne institucije, sada i KTV televizija upućuje tužbu nadležnom sudu. Naime, KTV tuži Republičku radiodifuznu agenciju i Republičku agenciju za telekomunikacije iz nekoliko razloga:

1. Za dovođenje u zabludu televizije KTV marta meseca 2007. godine, jer je pred konkurs za lokalne TV stanice povučen iz plana dodele jedini 58. UHF kanal, koji je bio namenjen za područje Zrenjanina, a bez prethodne objave u službenom glasniku.

2. Za dovođenje u zabludu u više navrata tokom 2010. godine, kada RATEL šalje rešenje da KTV televizija obavi tehnički prijem za 7. VHF kanal koji je 15. januara tadašnja ministarka za telekomunikacije Jasna Matić dala za drugu namenu, za eksperimentalno digitalno emitovanje!

3. Za izgubljenu dobit, pretrpljenu štetu, nelojalnu konkurenciju RTV Santos, koja je maksimalno iskoristila javašluk u RRA i RATEL-u, koji je nastao jer se članovi Saveta RRA i RATEL-a nisu odgovorno odnosili prema poslu, nisu poštovali zakonske procedure niti su uvažavali usvojene međunarodne sporazume o planu frekvencija i nisu uvažavali kriterijume o dodeli frekvencija.

 

 

 

Menjam Bačku za Banat

 

Prošle godine, negde u septembru 2010. godine, pošto sam dobila potvrdu iz Bukurešta od Agencije ANCOM za telekomunikacije da je 7. VHF kanal međunarodno koordiniran i da može biti korišćen samo pod nadzorom Ženevskog ugovora iz 2006. godine, prema pravilima procedure koordinata analogne ili digitalne televizije. Naša zemlja nije zvala Rumune do današnjeg dana da se izvrši međunarodna koordinacija. Što prostim rečima znači da se ovaj kanal nije smeo ni staviti u frekvetni plan, a kamoli da se dodeli jednoj televiziji.

Jedan od direktora u RATEL-u, Borislav Odadžić, rekao mi je: "... Al su nama, RATEL-u, Rumuni natrljali nos", dok mi je zamenik predsednika upravnog odbora dr Milenko Ostojić rekao: "...Vi, Dano, slobodno možete da nas tužite za izgubljenu dobit, za nematerijalnu štetu i za dovođenje u zabludu!"

Upriličen mi je sastanak kod izvršnog direktora Milana Jankovića, ponela sam sa sobom punu fasciklu dokumenata kao dokazni materijal da 7. VHF kanal nije adekvatan, međutim kad je Janković počeo da viče na mene ponavljao je: "Zašto niste uradili tehnički prijem za 7. VHF kanal, zašto niste uradili? Objasnite mi, samo mi to objasnite pa ćemo dalje razgovarati".

Vikao je sve jače, a ja sam u šoku počela da plačem i spontano zatvorila fasciklu sa dokazima koje sam ponela sa sobom. Nekako sam uspela da kažem: "...Pa taj kanal je međunarodno nekoordiniran i sa lokacije koju ste vi odredili za predajnik pokrila bi se Bačka, a ne Banat!".

Negde početkom februara 2011. godine, na sastanku kod tadašnje ministarke za telekomunikacije Jasne Matić, od svega bitnog našla je da kaže:  "...Nisam ja vaš kanal dala za drugu namenu, to je učinio RATEL, šta vi hoćete, da mi uništite karijeru?"

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane