Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

Zakonopravila  

Zlato oduzeto od mafijaša vlada će pretopiti u poluge

 

Nanogica, ne - polugica

 

Ako se zlatni nakit i lomljeno zlato, navodno oteto od mafijaša, pretapa u zlatne poluge, možda će ga u sledećoj fazi "pretapati" u stanove, džipove ili jahte, jer je to najbolji način da se takvom zlatu izgubi svaki trag, zaključuje Tabloidov urednik Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a

 

Josip Bogić

 

 

Vlada Srbije otpočeće da lije poluge od zlata koje je oduzeto kriminalcima. Precizna odluka kolike će poluge biti, kako će se prodavati, ali i za šta će se novac od zlata koristiti, doneće uskoro Ministarstvo pravde. Skladišteno je 3.938 komada nakita od kojih neki imaju i više od 100 grama. Akcija prikupljanja najplemenitijeg materijala koje je prešlo u vlasništvo države još traje, a za sada je sortirano i procenjena je finoća 12.274 grama. Lokalni sudovi i dalje šalju oduzete dragocenosti tako da se ne može precizno predvideti koliko će poluga biti kada vlada krene u prvu prodaju.

Zlatne poluge gotovo sigurno će biti korišćene u humanitarne svrhe, ali ostaje da se na nivou vlade postigne dogovor o konkretnim potezima. Ministarstvo pravde treba da donese i odluku koja će ubuduće važiti i za sve ostale oduzete predmete i dragocenosti koji su bili predmet kriminalnih radnji, a koji su nakon pravosnažnih presuda prešli u vlasništvo države. Zlato se u Ministarstvo pravde dostavlja iz lokalnih sudova.

 

Toga nema ni kod Indijane

 

Ovaj predlog je verovatno potekao od nekoga ko ima veze i iskustva kako postupati sa zlatom, kome je zlato omiljena igračka iz mladosti dok još nije znao sve njegove karakteristike i namene? Nekada davno, baš kao u bajkama, šestočlana grupa, u medijima nazvana banda sa Pravnog fakulteta, jer su čak petoro njih bili studenti prava, harali su Beogradom.

Svi su poticali iz dobrostojećih porodica i javnost je bila zapanjena njihovom svirepošću. Osim za ubistva, grupa je osuđena i za otimanje novca i zlata. U prostorijama jednog od te zlatne dece, u Knez Mihajlovoj ulici, bio je skrivan krvavi nakit iz Zlatare Majdanpek.

Ko bi u to vreme mogao pretpostaviti da će neka od te zlatne dece jednoga dan odlučivati o sudbinama građana Srbije. Ta zlatna deca su tada zavolela zlato, a mladalačka ljubav traje do danas. Da li se među tim zlatnim nakitom nalazi i zlato koje je čuvano u stanu jednog od visokih činovnika Ministarstva pravde? Da li će njemu na konto dobrog čuvanja zlata, "da ne propadne", pripasti naknada u vidu male polugice?

Evo još jednog novog demokratskog izuma ove vlade. Pošto se izbori bliže predlažem da ovi stručnjaci smisle predizborne i izborne slogane u stilu: Zlatnim polugama protiv bede i siromaštva, Deljenje zlatnih poluga sirotinji, Zlatnom polugom protiv korupcije i kriminala, Ko tebe kamenom, ti njega zlatnom polugicom, Ili zlatna poluga ili ništa i sl.

 Zlato je žuto pa neka sve bude u tom tonu. Zlatno-žuta boja bi možda trebalo da bude zaštitni znak DS. Zlato dugo traje i ne može da devalvira za razliku od stranke čija je boja zlatnožuta.

Izgleda da je Vlada Srbije u Ministarstvu pravde našla zlatnu žilu za izlazak Srbije iz krize. Kopali, kopali pa iskopali - mafijaško zlato. Baš kao u romanima Indijane Džonsa. U tim filmovima na kraju pobedi pravda, a lakomi tipovi završe neslavno. Kakav će epilog u realnom životu dobiti ovo zlato videćemo. Obično zlato donosi neko prokletstvo, što bi rekao narod, a pogotovo ako je pokradeno. Ni ovako istopljeno zlato neće usrećiti gladne! Domaća valuta je odavno obezvređena i treba naći stabilniji i duži način čuvanja mukotrpno stečene imovine.

 Ako je to zlato nekom ukradeno, trebalo je da sud i istražni organi utvrde čije je to zlato, pa ako je oduzeto logično bi bilo da se zna poreklo i da se vrati vlasnicima. Zašto ga niko nije vratio vlasnicima? Dosadašnja praksa sudova je bila takva da kada neko nešto ukrade, sud to nikada nije vraćao sa obrazloženjem da je to - dokazni materijal. Kako sada misle da tope dokazne materijale? Kakva je do sada praksa raspodele imovine od kriminala (jedan deo novca korišćen je kao pomoć bitangi koja je na smrt pretukla građanina Amerike, a država sve to platila, i to milion evra), nije teško pretpostaviti u kakve će humanitarne svrhe koristiti novac dobijen od prodaje zlatnih poluga. Možda će te pare ići i u popunjavanje humanitarnog budžeta, za usklađivanje plata poslanika, kao i za otvaranje novih radnih mesta u državnoj administraciji za zapošljavanje socijalno ugroženih partijskih činovnika.

 

Kome treba zlatna milostinja

 

Pretpostavljam da će Vlada i Ministarstvo pravde cenu zlatnih poluga formirati tako da će ona biti mnogo niža od tržišne, pošto je ulazna cena tog zlata - nula. Bojim se da će problem nastati oko podele tih poluga. Uvek svađa nastaje oko plena, kako ga podeliti, ko je najzaslužniji i ko više prava polaže na njega? Da li je zaslužnija BIA, koja je dala informacije gde se nalazi zlato; da li MUP, koji je to zlato privremeno oduzeo, ili sud koji je to zlato oduzeo konačno? Najpre treba neka anketna komisija da utvrdi te činjenice pa da se tada ravnomerno i bratski raspodeli plen.

Ako se zna kolika je cena zlata na svetskim berzama, pretpostavljam da niko normalan neće kupovati tako iskovano zlato, koje je 30-40 odsto skuplje nego na svetskim berzama. Ne treba biti preterano upućen stručnjak za topljenje zlata. Prosta logika kaže da trošak transporta do topionice, trošak izlivanja, pa opet transporta koštaće više od samog zlata. Zašto se nakit ne proda na javnoj aukciji, čime će se sigurno postići viša cena i više novca će biti za socijalna davanja. Nije li cena nakita vrednija ako se to proda kao nakit, nego kao pretopljeno? Možda se s razlogom plaše da bi neko prepoznao svoje zlato, baš kao što je jedan Austrijanac prepoznao svoje zlato na jednoj našoj estradnoj umetnici.

Pošto su kriminalci belog okovratnika veštiji od klasičnih kriminalac i mafijaša, ovi beli su jači i sada im oduzimaju mukotrpno stečenu dobit. Zlato je izgleda dobilo "noge" i šeta od jednih do drugih mafijaša. Belci su najpre opljačkali narod, a sada izigravaju humanitarce i kobajagi vode računa o narodu. Narodu ne trebaju zlatne poluge. Zlato se ne jede. Narodu treba posao i hrana a ne milostinja, ponajmanje od zlata. Ovo je još jedno novo zamajavanje naroda glupostima i skretanje pažnje sa bitnih stvari. Pametnije bi bilo kada bi novac ulagali u privredu i za otvaranje novih radnih mesta, jer nekome nešto dati nije isto kao i omogućiti mu da sam zarađuje za život, nego deliti milostinju. Kineska poslovica kaže: siromahu ne treba davati ribu, već ga treba naučiti da peca.

Možda bi se zlata i nakita više našlo kod savremenih numizmatičara i ljubitelja ovog plemenitog metala žute boje. Možda nešto više i u sefovima novopečene elite. Više pokrade jedan novopečeni biznismen za jedni godinu mukotrpnog rada olovkom, nego svi ovi mafijaši zajedno, od kojih je uzeto ovo zlato. Evo još jednog potencijalnog rudnika. Na pomolu je podrumska mafija. Nedavno sam na vratima liftova u zgradi gde stanujem video obaveštenje predsednika kućnog saveta da su svi podrumi u zgradi obijeni. Slučajevi su prijavljeni policiji koja je konstatovala da se radi o neznatnoj šteti. I nikom ništa. Mnogi i ne znaju šta su imali u podrumima. Bolje su to inventarisali podrumski mafijaši. Oni sigurno imaju interes zašto su to uradili. Mislio sam da je to usamljen slučaj. Ali svakodnevno mi se javljaju prijatelji sa istim problemima. I njihovi podrumi su na meti mafijaša. Apelujem na direktora policije da obrati pažnju na ovu novu vrstu mafije i da intezivno počne da traga za ovim izvršiocima, možda se i tu nađe zlato. Pogotovo što su ove provale i pljačke zabeležene u zgradama gde stanuju pripadnici policije i vojske, što aktivni što penzionisani. Šta onda da očekuju obični građani.

 

Lopovske nauke

 

Kada će Vlada i Ministarstvo pravde početi da oduzimaju i vraćaju svu imovinu koja je na "legalan način" prešla iz svojine 10 miliona građana Srbije u vlasništvo desetine porodica? To što se oduzme od klasičnih lopova i raznih mafija (droga, zlato, novac), zanemarljivo je u odnosu na to koliko treba se oduzme od novopečenih "bizmismena". Možda će jednoga dana i ovima neko oduzeti naše zlato, baš kao i posle Drugog svetskog rata.

Kakva je budućnost borbe protiv kriminala u Srbiji? U borbi za zlatni nakit koji će kasnije pretopiti u zlatne poluge? Kada to lomljeno zlato pretope u poluge, možda će ga u sledećoj fazi "pretočiti" u stanove, džipove, jahte i dr. Ovo je najbolji način da se tom zlatu izgubi svaki trag. Mislim da bi zlato koje bi se oduzelo od političara znatno više poboljšalo zlatne rezerve države.

Umesto rešavanja ekonomskih problema i razvoja proizvodnje, oni tope zlato oduzeto od mafijaša. Demokratske vlasti od 2000. pa do danas, kako su obećavale, trebalo je da uhapse sve ratne profitere i tajkune i da pokrenu proizvodnju, otvore radna mesta i zaposle nezaposlene. Umesto toga oni su pozatvarali i ono malo proizvodnje što je radilo, a pokrenuli su proizvodnju u oblasti kriminala, pokrenuli su lopove! Sada ispada da je Ministarstvo pravde, na čelu sa Alisom iz zemlje čudesa, najproduktivniji sektor. Kada je u pitanju livenje zlatnih poluga predlažem da se na poluge utisne lik Snežane Malović, kao nekada likovi carica, da ovakav modus ostane trajno zabeležen u istoriji. Možda bi trebalo da kujemo od tog zlata i jubilarne zlatne novčiće sa likovima članova vlade i predsednika države, koji su nas za svog vakta "uveli u Evropu". Al' za malo!? Zamislite novčić sa nasmejanim likom Bože Đelića!?

Nema nama ništa bez naših mafijaša. I ova vlada se, izgleda, oslanja na mafijaše. Zašto ih onda uopšte hapsiti? Što više mafijaša - više zlata i zlatnih poluga, i eto čarobne formule za izlazak iz krize. Treba ih pustiti da rade što više, pre ćemo izaći iz blata. Što više oni budu radili, to će biti više zlata. Samo da nam Bog što duže poživi naše mafijaše. Možda bi to zla to trebalo pretopiti u zlatna jaja, kada smo već pronašli mafijašku zlatnu koku. A onda kada izađemo iz krize trebalo bi podići monumentalne spomenike mafijašima i zlatnoj koki u znak zahvalnosti zbog izlaska iz krize. Mislim da bi u budućnosti kao jedan od stubova buduće vlade morali zvanično biti proglašeni i mafijaši. I to kao - najsigurniji stub.

Zaista imamo garnituru eksperata i doktora lopovskih nauka.

 

 

 

Nema nama ništa bez naših mafijaša. Zašto ih onda uopšte hapsiti? Što više mafijaša - više zlata i zlatnih poluga, i eto čarobne formule za izlazak iz krize.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane