Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bahatost

Bahatost

Poreska klika: čekajući istrage

 

Teta Rada, kum Dušan i ostala mnogobrojna tazbina

 

Organizovani kriminal u Poreskoj upravi u Beogradu dosegao je takav nivo da su se pošteni radnici pobunili protiv lopovskog rukovodstva i uprave i sindikata

 

Igor Milanović

 

Nezadovoljni radnici Poreske uprave Beograd nedavno su uputili dva otvorena pisma: jedno svojim sindikalnim liderima, a drugo sredstvima javnog oglašavanja.

Iz pisma sindikalaca vidi se da sindikalne vođe itekako dobro znaju šta se dešava u PU Beograd, ali i da ih to interesuje manje od provoda na račun sindikalnih članarina. Tako je predsednik Sindikata uprave Srbije Njegoš Potežica početkom jula odbio da primi delegaciju OO Sindikata PU filijala Novi Beograd 1 pod izgovorom da ima neodložna posla, iako je samo - čitao novine.

Pomenuta delegacija je svog radničkog predvodnika samo htela da upozna sa mobingom koji nad zaposlenima sprovodi direktorka pomenute filijale Radmila Vukelić Nikolić, inače tetka žene direktora PU Beograd Dragana Ristivojevića Psiha.

Iako za radnike i njihove probleme nema vremena, Potežica se uvek pojavljuje tamo gde se jede, pije i provodi o trošku tih istih radnika. Tako je nedavno proveo tri dana na Đerdapu, gde se šenlučilo u organizaciji predsednika Sindikata poreske uprave Milana Dumića.

Nije ni Potežici lako, priznajemo, sa njegovom bednom platicom od 300.000 dinara neto, pa od silnih ličnih problema nema vremena da sluša probleme radnika čija prava treba da štiti. Morao je Potežica da rešava i svoje porodične brige, pa je tako, umesto da razgovara sa mobingovanim radnicima, pregovarao sa direktorom PU Beograd Draganom Psihom i uspeo da svog sina zaposli u PU - Filijala Vračar.

Tek nije lako predsedniku Sindikata PU Milanu Dumiću. Njegova plata je samo 70.000 dinara neto, a od silnih briga kako da preživi sa tako malo para on se ceo dan vozika službenim autom koji mu je na raspolaganje dao Dragan Psiho i čije troškove snosi cela PU Beograd.

Članovi sindikata iz filijala Zemun, Novi Beograd i Rakovica obraćali su se više puta Dumiću sa molbama za pomoć, a on je sve njihove zahteve uredno slagao u fioku umesto da ih prosledi direktoru PU Srbije Dragutinu Radosavljeviću. Konačno je Dumić obećao da će održati konferenciju za štampu ako do 25. avgusta izvesni Đidić iz Ministarstva finansija i direktor Radosavljević ne budu preduzeli konkretne korake u aferi povraćaja poreza fantomskim firmama i pronevere PDV-a jedne kineske kompanije. Pomenuti datum je prošao, ali niko ništa nije preduzeo.

Pre nego što je dao ovo obećanje Dumić je bio pritisnut zahtevima radnika da nešto preduzme, jer je u pomenutoj aferi jedina žrtva ispala jedna radnica kontrole u filijali Novi Beograd 1, dok su iz istrage izuzete njena načelnica Jadranka Gojković i direktorka filijale, već pominjana tetka Radmila.

Nasuprot tome, na poslu je proganjana radnica koja je prva skrenula pažnju da se iz PUF Novi Beograd 1 masovno vrši povraćaj PDV-a nepostojećim preduzećima, dok se isto tako opraštaju milionski poreski dugovi nekim odabranim firmama. Na nju su se obrušili svi iz rukovodstva kada je kao jedno od privilegovanih preduzeća kome se prinudno ne naplaćuju poreski dugovi označila LHR u vlasništvu tazbine ministra Milana Markovića.

U otvorenom pismu medijima nezadovoljni radnici PU Beograd idu i korak dalje i razotkrivaju mahinacije rukovodstva Poreske uprave, kome nije dovoljno ni što potkradaju porez, već otimaju gde stignu.

Direktor PU Beograd Dragan Psiho osniva svojevremeno tendersku komisiju koja treba da izabere preduzeće koje će da renovira zgradu filijala Stari grad i Palilula. Komisiju čine njegova tetka Radmila, njegov kum i direktor PUF Vračar Dušan Ljubičić, i načelnica za ljudske i materijalne resurse Gordana Rašeta, poznata po tome što još nije sprovela Zakon o zaštiti od mobinga i izabrala medijatore i to samo zato što ne zna šta ta reč znači.

Pomenuta tročlana komisija za izvođača radova je izabrala preduzeće Interklima iz Vrnjačke Banje, koje je u posedu porodice Čeperković, a u kome se i pre završetka tendera znalo da će da dobije posao. Tenderska komisija prihvata ponudu pomenutog preduzeća za izvođenje radova u vrednosti od 120 miliona dinara i istog trenutka odobrava prekoračenje troškova od deset odsto! Kako su nadzorni organ koji je trebao da kontroliše kvalitet radova činili teta Rada i kum Dušan nije nikakvo čudo što je adaptacija loše urađena.

 

 

 

Biće još

 

Vesna Stibilj, direktorka PUF Stari Grad, hvali se kako malo krade čim o njoj Tabloid tako malo piše. Istini za volju, ne znamo gde je granica između male i velike krađe, ali ćemo gospođi Stibilj rado da posvetimo više prostora. Nekada je bila direktorka PUF Rakovica, a onda je prešla u centar Beograda, gde je "pošteno" radeći za samo par godina uspela da zaradi dovoljno da kupi stan na Dorćolu od stotinak kvadrata. Njen suprug Branislav Stibilj, zvani Batica, direktor je Poslovnog prostora opštine Rakovica i poznat je po svojoj inteligenciji koja mu nije dozvolila ni da kupi visokoškolsku diplomu, kao što su to učinili mnogi drugi, već funkciju obavlja sa srednjoškolskim svedočanstvom.

Devojačko prezime Vesne jeste Tadić i ona je zaista bliska rođaka aktuelnog predsednika Srbije, zbog čega je napravila munjevitu karijeru baš od momenta kada su žuti preuzeli svu vlast u ovoj zemlji.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane