Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda 61

Epizoda 61

 

Nismo mi od juče

 

Piše: Zoran Milojević

 

Em nam je država gladna, em hrani mnoga gladna usta. U našoj državi benzin poskupljuje i kad padne cena nafte. U našoj zemlji postoji priznanica u budžetskoj liniji broj 481 sa tekstom: "Mirinoj ćerki za onaj film". Država nam stalno obećava boljitak! Što da nam ga ne obeća? Ništa je ne košta. Obećanje nije sapun pa da se potroši.

Jelena Karleuša tvrdi: "Nigde ne piše da mi (pevači!?) treba da budemo normalni". Nije lako ovo izreći. Nigde ne piše da glupost koristi um. Ona obraza nema, a pamet joj ne smeta.

Gledam u skupštini kako razne neprilike tvrde kako sve znaju, sve mogu i imaju rešenja za sve probleme. Opozicija bi časkom sve rešila samo kad je vlast ne bi sprečavala da istu uzme u svoje ruke. Vlast bi rešila sve probleme, samo da je opozicija ne sprečava u tome. Gledam ih takve pa nesvesno počinjem da pevam pesmu koju je pevao moj pokojni Sisoje: "Diskusija naša shvata, široku lepezu problema. Gospodo, mi ne smemo dozvoliti da kisele vode nema. Kisela voda je zdrava. Uz nju se sve lakše vari i dok je pijemo složno, će rešimo mnoge stvari".

Bliže se izbori i letači i preletači već brinu ko će visoko da poleti, a ko će ostati u kokošinjcu. Pijaca radi, ponude su na tezgama! Jedni odmah pristaju na "trideset srebrnjaka i poljubac u čelo". Drugima je dovoljan ražanj i na njima "zlatno tele". Treći čekaju da čuju šta je "politička pozadina" ubistva Zorana Đinđića. U tom čekanju Čeda pustio brčiće i bradicu. Rekli mu da je miljenik mlađeg ženskog biračkog tela i da "vole male kad brkovi pale". Drakče bakalin se teši: "Da je bolje ne bi valjalo, a može i gore, jer uvek može biti gore, a može i dole, pa šta kome treba, a ako treba - nema potrebe".

Zakon o rehabilitaciji je vraćen vladim jer SPS neće rehabilitaciju ravnogoraca. A od koga ih treba rehabilitovati? Od SPS-a? Od Bocinog Ljube? Od Vukovog Vidaka? Moj pokojni otac bi smatrao poniženjem da ga neko "rekabilituje" što je sa svojim Čičom pucao u Hitlera i nije pristajao da Zapad Srbima "daruje" Broza. Ja ne pristajem da ravnogorske mučenike njihovi dželati nanovo ubijaju. Ravnogorci nisu krivi što se Srbija davi u sopstvenoj nemoći. Davljenik se za slamku hvata, a seronja za papir.

"Civilno društvo" je značajno za "ukupni razvoj društva". Ono pomaže sindikatima, potrošačima i raznoraznima. A što im više pomažu, ovi imaju sve manje. Na ove činjenice Tića kafedžija gunđa: "Ccc..., taman naviknu magarca na glad, a on crkne od gladi". Za vreme meča Janka i Novaka u Njujorku, većina Srba je navijala za Janka! Želeli su da Srbin pobedi najboljeg, makar i on bio Srbin. Uzgred, što je baš taj Srbin najbolji, što nije neki drugi Srbin? Pa, taj Novak do besvesti vežba da prima i uzvraća udarce! Čudna mi čuda, ništa lakše nego to, svi možemo ono što može i Novak. Samo...nismo dovoljno vežbali!

Uskoro počinju jesenje-zimska slavlja: slave, preslave, svadbe, uz obavezne pesme tužbalice u kojima patimo za onima kojih nema. I tada se ispijaju reke pića i liju potoci suza. Takav ti je naš narod: dok se ne isplače, nije se zabavio!

 Na Kosovu ništa novo! Tamo su zapadnjački okupatori, koji su Srbima doveli Broza, pa im utnuli Miloševića, a sada Srbe okrivljuju za njihovu "pogubnu politiku". To je demokratija, a ja sam bio obična budala, jer nisam slušao rođenog oca.

Sačuvajte osmeh na svom licu, jer ćete njime najbolje razaznati čemer očevog srca.  

  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane