https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

 

Tabloid je pozvan

Pismo Kruševac

 

Neslavan kraj najstarijeg kruševačkog giganta

Najstariji i nekada najmoćniji kruševački privredni gigant "14 oktobar" doživljava svoje najteže trenutke i nalazi se pred konačnim raspadanjem. Kao bolesnik na izdisaju. Proizvodnje, takoreći, nema. Mesečno jedva da izađe jedna mašina iz fabrike. Krađe traju na sve strane. Povodom velike pljačke elektrolitičkog bakra iz kovačnice dolazili su iz policije na uviđaj, ali je na kraju sve zataškano.

Direktor prometa je razrešen da bi se lakše kralo. To je samo jedan primer, a takvih je na stotine. Neka vrsta zaptivača, nabavljena za samo 300 dinara (koji nisu originali), ugrađuju se u menjače, a fakturišu se na 250 evra po komadu kao originali! Razlika ide nekome u džep.

Na čelu firme koja propada naočigled svih struktura vlasti u republici i opštini Kruševac, nalazi se režimski čovek Zoran Radmanovac.

On ima preča posla. Recimo, da mu uspešno opstane privatna firma koju je uz pomoć režima spremio za svog sina, studenta Poljoprivrednog fakulteta. Zoran Radmanovac je inače stručnjak za zatvaranje firme, doktorirao je na propadanju još jednog kruševačkog giganta - čuvene građevinske firme Jastrebac.

Kao generalni direktor, firmu Jastrebac vodio je direktno u propast; katanac je stavljen na kapiju i tamo više nema nijednog radnika.

Umesto da se takvima ne dozvoli da budu ni poslovođe, oni se šalju u još veće firme da i njih ugase. Sam baš ne može, pa se okružio Mikijem Dimitrijevićem i izvesnim Daničićem koji mu je komercijalni direktor i kadar G-17 plus. A zna se: gde su stručnjaci G-17 plus, tu je i propast.

Dok su njihovi prethodnici (Đorđević i Đurica) vodili posao, "14. oktobar" je imao i posao i plate. Sa njima i sa Upravnim odborom na čijem čelu je bio Dragan Tomić, koji je obezbeđivao poslove sa Nemcima i drugima, a protiv koga se sada vodi prava hajka, firma je radila i živela, osećao se spokoj među radnicima.            

Ali znamo da ovi naši političari po Beogradu i po Skupštini ne rade u korist radnika. Srđan Milivojević bi mogao bar malo manje da priča, jer za njegovog mandata u Skupštini sve firme po Kruševcu odoše u propast.

Zato zahtevamo od predsednika vlade u Beogradu da ovde navedene nesposobnjakoviće smeni, ponovo dovede one stručnjake koji su umeli da vode firmu i za koje se nadamo da će umeti i da je vrate u život.

                                Radnici "14. oktobra" Kruševac

 

 

 

                                                                                      

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane