Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Povodom

Ko je Ljuba Milanović, junak Jutjuba?

 

Operacija Udbe zvana Vaga

 

Početkom jula ove godine jedan pošten čovek, ministar zdravlja Zoran Stanković, poverovao je da je istina ono što su mu rekli oni što su ga promovisali za ministra - da ima odrešene ruke da se obračuna sa nosiocima korupcije i kriminala u srpskom zdravstvu. Ovaj častan čovek odlučio je da imenuje specijalnog savetnika, sa ovlašćenjima da otkrije korupcionaše i da ih, u saradnji sa državnim organima, privede zakonu, i o tome obavesti javnost

Milovan Brkić

Ministar je za specijalnog savetnika imenovao Ljubišu-Ljubu Milanovića, advokata, bivšeg policijskog inspektora, diplomatu...

Šest meseci po imenovanju, Ljubiša Milanović, specijalni savetnik ministra zdravlja Zorana Stankovića, gostujući 13. decembra u Jutarnjem programu RTS-a otvoreno je "prozvao" ljude iz vrha vlasti koji nisu preterano zainteresovani za rešavanje problema korupcije u zdravstvu, postavši, ovih dana, državna ličnost broj 1. On je rekao da su ljudi koji se nalaze u vrhu policijskih i tužilačkih institucija nezainteresovani da se bore protiv korupcije. Ustvrdio je da sve komande stižu iz kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića!Milanovićeve izjave oduševile su i tehničko osoblje koje je realizovalo Jutarnji program, što se moglo zaključiti po aplauzu koji se čuo iz pozadine.

Pominjanje Borisa Tadića, njegovog kabineta, a naročito imena šefa kabineta Miodraga Rakića, do sada je bilo nezamislivo.

Ko je Ljubiša Milanović, čovek čiji je javni nastup na Jutjubu videlo nekoliko stotina hiljada ljudi?

Kada je sa 35 godina napustio policiju sa mesta šefa Odseka za krvne i seksualne delikte beogradske kriminalističke policije, Ljuba je počeo da se bavi advokaturom. Novinari su bili radoznali, pa se Ljuba svojim izjavama žestoko zamerio vrhovima Službe državne bezbednosti, između ostalog i zbog izjave da je Jovica Stanišić, tadašnji šef DB, gospodar života i smrti, odgovoran za ubistvo Radovana Stojičića Badže. Imperija je uzvratila udarac, te se te 1997. godine Milanović našao iza brave, boljereći određen mu je pritvor u Nišu, pod optužbom da je bio u lancu trgovine drogom.

I prilikom obrade Zemunskog klana, Milorad Ulemek Legija pita : "ko je taj Ljuba?", a od svojih šefova dobija sledeći odgovor: "to je onaj iz akcije "Vaga". Taj podatak kasnije prenosi i Dušan Spasojević, ali i neki udbaški novinari i advokati...

Okružni sud u Nišu držao ga je više od četiri meseca u pritvoru, a potom ga oslobodio optužbe. Akcija u kojoj je i on uhapšen od strane tajne policije šifrovana je kao "Vaga'', tako da je Ljuba od tada poznatiji među prijateljima kao Ljuba Vaga.

Posle 5. oktobra 2000. godine, kada je formirana prelazna Vlada Srbije, koministra policije Božo Prelević poverava Ljubi Milanoviću da formira specijalnu policijsku operativnu grupu "Poskok", sa zadatkom da se obračuna sa organizovanim kriminalom. Ljuba poziva najiskusnije kolege, i za samo tri meseca prave "Belu knjigu srpske mafije''. Odmah po fomiranju DOS-ove vlade, premijer Đinđić naređuje da se rasformira grupa "Poskok", jer su to od njega tražili njegovi prijatelji iz Surčina, koji su se osetili ugroženima. Prema svedočenju Mileta Isakova, Đinđić je naredio ministru unutrašnjih dela Mihajloviću da otpusti Božu Prelevića kao svog savetnika.

Nakon što je u Zagrebu vršio dužnost otpravnika poslova naše ambasade, Ljuba se obreo na novom istraživačkom poslu. Meni je pošlo za rukom da se sretnem s ovim značajnim čovekom naše stvarnosti.

Pitam gospodina Milanovića da li, sa svog položaja u Ministarstvu zdravlja, sarađuje sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije. Navodim mu primere koliko je odeljenje kojim rukovodi inspektor Zoran Kosovac obradilo kriminalnih aktivnosti visokih službenika u zdravstvu, ali da je načelnik ove službe gospodin Đurović sve to stavio u fioku. Ljuba, očigledno, prepoznaje da moja znatiželja nije provokatorska. Odgovara mi, sasvim otvoreno, da saradnje sa policijom i tužilaštvom nema, jer je korupcija u zdravstvu, koju je on istraživao, pod kapom predsednikovog kabineta. Miodrag Rakić, šef kabineta, na dnevnoj je vezi s ministarkom pravde, ona sa javnim tužiocem i sa načelnikom SBPOK-a, i sve se završava na toj relaciji!

   Nastup gospodina Ljubiše Milanovića, čoveka koji zna šta priča i zna svoj posao, deflorisao je nedodirljivost bande koju čine predsednikov šef kabineta, ministarka pravde, specijalni tužilac za organizovani kriminal i načelnik SBPOK-a. Lavinu koja je pokrenuta njegovim nastupom na TV Bastilji, teško je zaustaviti. Ljubi, zbog toga, treba zahvaliti.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane