Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

Zakonopravila

Vlastodršci čestitaju: Srećna i vesela Nova, marketinška 2012. godina

 

Kapetan Titanika slavi potonuće

 

Poslednjeg dana 2011. godine na simboličan način, otvaranjem najskupljeg mosta koji spaja "nigde i nigde", biće označen kraj jedne sulude avanture izazvane dugogodišnjom pandemijom demokratskog ludila. Uzroke i posledice ovog "svečanog ispraćaja" sabira Tabloidov urednik Josip Bogić, penzionisani pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a

 

Josip Bogić

 

Koliko je Srbija bila uspešna u sprovođenju politike približavanja Evropskoj uniji videlo se 9. decembra kada je stigla vest iz Brisela da nema ništa od dobijanja kandidature i datuma za početak pregovora.

Iako je predsednik Srbije uvijeno najavljivao u poslednjih nekoliko dana da nije smak sveta ako i ne dobijemo kandidaturu, svi su se potajno nadali da ćemo ipak dobiti zeleno svetlo. Tome su se nadali i pojedini opozicioni političari koji su čak i opklade izgubili.

Sada su se glave malo ohladile i počele su "škole mišljenja" i objašnjenje zašto nismo dobili kandidaturu, a sve u stilu lisice i kiselog grožđa: kada lisica ne može da dohvati grožđe, kaže da je kiselo. Tako i naši političari: kad nisu dobili kandidaturu, objašnjavaju da to i nije toliko važno, iako su samo mesec dana ranije gromoglasno najavljivali kako je 9. decembar "dan D" za Srbiju. 

 

U Evropi laži prefinjeno kažnjavaju

 

Zaboravili su naši političari na jednu glavnu stvar, a to je da su u laganju (marketinškom ulepšavanju stvarnosti) Evrope malo preterali. Najpre su svojim marketinškim prevarama toliko sludeli narod da mu se  sve ogadilo, a najviše politika.

 To je upravo i cilj vladajuće klike da što više nateraju narod da ne izađe na izbore kako bi oni svojom "partijskom vojskom" sa malom izlaznošću opstali na vlasti.

Ali u Evropi ovi marketinški uspesi i laži ne prolaze. Iz ličnog iskustva znam da Evropljani ne reaguju na laži poput nas Balkanaca. Oni, što bi se uličnim žargonom današnje omladine reklo, "iskuliraju" naše lažove, i ne kažu im otvoreno da lažu. Ali, kad dođu neki bitni i ključni momenti, kad se nešto odlučuje, onda na fin i uvijen način daju uvijeni odgovor na laži, kao što su ga naši političari sada dobili: ako se popravite dobićete pozitivan odgovor u martu. To mi liči na onaj vic o Piroćancu koji kaže sinu: "Sine, ako budeš dobar vodiće te tatko da gledaš kako druga deca ližu sladoled!"

Ovaj negativan odgovor iz Evrope nije samo negativan u pogledu Kosova i Metohije, kako sada pokušavaju iz vladajuće elite da predstave kako je to zbog ultimatuma da se prizna država Kosovo. Ubrzo je usledio odgovor "njihovog prijatelja" Vensana Dežera da to nije tačno. Očito, našem ministru inostranih poslova je bilo isto toliko, ako ne i više važno da stane na čelo Teniskog saveza Srbije nego da se drži Ujedinjenih nacija u slučaju Kosova i Metohije!

Negativan odgovor je usledio ponajviše zbog laganja i prikazivanja lažnog stanja. Samo ministarka pravde i vladajuća klika predstavljaju uspešnu reformu pravosuđa, iako i vrapci na grani znaju da to nije tačno. Čak i Evropljani to znaju. Ako  je to tačno otkuda najviše predstavki u Strazburu dolazi baš iz Srbije i to zbog suđenja u razumnom roku? Zar nije gospođa ministarka sprovela "uspešnu" reformu pravosuđa, u kojoj su samo "najbolji" prošli? A pri tome je uhapšen sudija VŠ Jakšić, dok je Milimir Lukić podneo ostavku? Reizabrani su, uglavnom, najgori, korumpirani, nestručni, ali zato beskrajno poslušni...

 

Nove marketinške laži za novi mandat

 

Sad su se setili, na kraju mandata, da pričaju o tome kako je ekonomija najvažnija, a istu tu ekonomiju su doveli do samrti! Ministar za socijalna pitanja sada govori o zapošljavanju i usmeravanju para za socijalne kategorije stanovništva. Takođe, priča o tome kako korupciju treba uništiti, pa onda daje neke "anatomske podatke" kao o retkoj životinji koju treba gađati "u glavu", "u telo" ili "u rep", ne znajući gde će pre. Bivši potpredsednik vlade sada priča o tome kako seljacima treba podeliti pare, baš kao i poljodelcima u Severnoj Koreji. A, ko ih je sprečavao da to urade i mnogo ranije, recimo, još pre četiri godine?

O uspesima u borbi protiv korupcije dobili su jasan odgovor od organizacije "Transparentnost" (Transparency International) koji su ocenili da je Srbija nazadovala u toj borbi za nekoliko mesta i da je u toj oblasti na nivou najsiromašnijih država iz Afrike!

 Na tu vest reagovali su tako što su opet marketinški rekli da to nije tačno i da su Evropljani u krivu. Iz iskustva znam da nijedan lopov i kriminalac nikada nisu odmah priznali da su izvršili krivično delo. Uvek je neko drugi bio kriv a oni su bili samo žrtve ili su bili izmanipulisani.

Mislim da je najveći problem ove vlasti taj što su moralno posrnuli. Jer marketinško upravljanje državom je samo ulepšavanje stvarnosti, baš kao u Potemkinovim selima. Sve dok se ne suočimo sa istinom nema nama oporavka. Moralna obnova je nešto što se teško postiže. Istražujući krivična dela prevare u svojoj radnoj karijeri došao sam do poražavajućeg zaključka da se većina prevara dešava između bliskih srodnika, prijatelja i drugova. Dakle, ako jednom neko započne taj epohalni posao moralnog oporavka, misiju uspostavljanja opštih vrednosti koje važe za svakoga, trebalo bi upravo da počne od temeljne promene porodičnih odnosa i stvaranja nove socijalne kulture.

 

Homen piše tužbu, a država plaća odštetu...

 

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen već godinama zna za slučaj svojih bivših kolega "otporaša", Veljkovića i Sokolovića, koji su svojevremeno bili pretučeni. Upoznat je, jer je on i napisao  tužbu pre 11 godina i ne spori da se sreo sa žrtvama. Upoznat je i sa sudijom Gordanom Vidojković jer je uticao da ona bude izabrana. On je obećao da će se potruditi da se ceo predmet vrlo brzo dostavi Visokom savetu sudstva na razmatranje. Po kom to slovu zakona Homen može da se potrudi?

 Ukoliko se oslobađajuća presuda potvrdi i na Apelacionom sudu, to znači da će se višemilionski sudski troškovi platiti iz republičkog budžeta. Pošto je ovaj proces trajao 11 godina, ukupni sudski troškovi iznosiće oko 10 miliona dinara.

"Smatram da probleme treba rešavati ovde, a ne u Strazburu, i zato će Ministarstvo pravde i isplatiti tu odštetu", rekao je Homen. Ali, ako se to zaista i desi onda bi trebalo i drugim oštećenima po istom principu isplaćivati odštetu na teret poreskih obveznika, a ne samo "otporašima"!

On može da im nudi samo svoj lični novac, ali državni ne. No, Homen je poznat po tome da olako daje tuđe. S kojim pravom čelnik resornog pravosudnog ministarstva nudi novac poreskih obveznika? Po važećem zakonu može država da plati štetu oštećenima ukoliko to državni službenik učini, svojim nesavesnim ili namernim radom, ali je dužna da se regresira od dotičnog činovnika odnosno sudije koja je dozvolila da predmet zastari. To bi Homen trebalo da zna. Zar nije i on odgovoran za bahatost suda koji predmete dovodi do zastarevanja? Homen se sada setio ovog predmeta i glumi zabrinutost zbog Strazbura! Uspešna reforma pravosuđa, tolike ogromne pare potrošene iz budžeta zbog odugovlačenja i neefikasnosti sudstva, a hoće pravdu u Strazburu?!

 

Koga mi to imamo u pravosuđu?

 

Koliko je koštala reforma sudstva, još više će koštati posledice toga istorijskog skandala.

Oštećeni treba da traže odštetu od ove vlasti a ne od građana Srbije. Nije narod postavio sudije, već aktuelna vlast. Narod ne treba da bude žrtva nesposobnosti Ministarstva pravde. Reforma je toliko uspela da reformisani nisu sposobni da osobi koja je kućno pritvorena dostavi poziv za suđenje. Zbog tako uspešne reforme najviše predmeta u Strazburu dolazi iz Srbije. To je realan argument koji pokazuje sudsku efikasnost.

Pošto su Snežana Malović i Homen izvršili uspešnu reformu pravosuđa bilo bi korektno da snose makar mali deo odgovornosti tog uspeha. Građani Srbije bi trebalo celoj političkoj eliti da podnesu odštetni zahtev. Jer ova država nije njihova prćija, a budžet ne služi za njihove ćefove.

 Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izabrana je za generalnog sekretara i člana Biroa Evropskog udruženja sudija i tužilaca za demokratiju i slobode (MEDEL). Izbor Dragane Boljević predstavlja priznanje zajedničkim naporima Društva sudija i Udruženja tužilaca Srbije za primenu evropskih standarda i uspostavljanje pravne države i vladavine prava u Srbiji.

Ipak, uprkos svemu, najnovija marketinška prevara se sprema 31.12. 2011. godine kada je elita najavila otvaranje mosta na Adi, iako je to poodavno bilo predviđeno za 15. decembar. Otvaranje mosta se priprema uz veliki vatromet kako bismo ušli u Novu godinu sa novim mostom. Kada je već tako, predlažem da se umesto Deda Mraza koji donosi deci poklone samo malo našminka premijer kako bi ugođaj bio veličanstveniji. Uz to predlažem da se most nazove Titanik, a kapetan bi mogao da bude Mirko Cvetković, dizajniran kao Deda Mraz u ostavci.

Neka nam je srećna i vesela marketinška 2012. godina! 

 

 

 

Uspavali su narod Srbije marketinškim prevarama, baš kao što prevaranti i lopovi u vozovima uspavljuju sprejovima putnike i tako ih uspavane pljačkaju. Skoro na isti način je svoje ciljeve ostvarila klika na vlasti.

 

 

                                                                     

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane