Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

Zakonopravila

Glogov kolac organizovanom kriminalu, neka se pripremi korupcija

 

Alibaba u inostranstvu, a hajduci kod kuće

 

Zemunci i dalje rade, Veterničani još posluju, vozila i dalje kradu i to organizovano. Svi putevi vode u Rim. To su putevi koji vode do nekoliko političkih stranaka. Ovo, između ostalog, u svom osvrtu na tlapnje državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena o srpskom "kriminalu bez glave" ispisuje Tabloidov urednik Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a

 

Piše: Josip Bogić

 

Posle dužeg vremena, skoro zaboravljeni portparol svih parola i svih ministarstava ponovo nas je razveselio svojim Kolumbovim otkrićima u oblasti organizovanog kriminala, obraćanjem javnosti da "...posle gotovo 20 godina Srbija danas nema nikoga za koga bi moglo da se kaže da je koordinisani šef podzemlja. Svi koji su imali tu ulogu ili o kojima su mediji pisali kao o vođama organizovanog kriminala u Srbiji, danas se nalaze u zatvoru ili u bekstvu u nekim dalekim zemljama".

Osnovno pitanje koje se običnom građaninu nameće jeste: odakle ove informacije dotičnom gospodinu kada ovi podaci predstavljaju po samom zakonu službenu tajnu - pod uslovom da su tačni?! Drugo, ko je ovlastio državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena da daje ovakve izjave i u čije ime ih on daje?

 Ipak, možda je ovaj gospodin donekle u pravu kada govori o klasičnom kriminalu. Ali, šta ćemo sa privrednim iliti finansijskim kriminalom? Samo jedan "vešti i sposobni privrednik" na takozvanoj papirologiji ošteti državu u jednom poslu kao svi klasični kriminalci za godinu dana! Kriminalno podzemlje već 20 godina u Srbiji povezano je ili je u simbiozi sa političkim podzemljem, odnosno korumpiranim delovima državne i političke vlasti. Izjava Homena je smešna i paradoksalna. Prethodnih 20 godina država je tolerisala organizovani kriminal, a ovi sadašnji su na vlasti 12 godina! 

 

Kumovi srpske mafije bave se politikom

 

Mafija nije samo klasičan kriminal već je i sprega sa vlašću, privilegijama, privatizacijama i kontrolom raznih tržišta. Pošto u Srbiji nije izvršena lustracija niti otvaranje dosijea tajnih službi, jasno je da je mafija duboko u vlasti, koja se nije mnogo promenila u poslednjih 20 godina, i klasičnih kriminalnih klanova koji služe za "uterivanje" straha i dugova. Samo je promenila polje delovanja. Prešla je iz polja klasičnog kriminala u oblast finansijskog, a nakon toga osvojila političku vlast da to sve legalizuje, kao što je sve urađeno "po zakonima" a građani opljačkani!

 Naravno da nema podzemlja, kada su političari preuzeli tu ulogu. U Srbiji nema šefa podzemlja - oni su sada svi u strankama na vlasti i oko nje, a donekle i u opoziciji. Zidaju se mostovi od pola milijarde evra, mostovi koji nemaju cenu, putevi u nigde, kupuju se skupe vakcine za ništa i sl.

U Srbiji nema razlike između "podzemlja i nadzemlja". Sve je usko isprepleteno - i Kolubara i drumska mafija, đubretarska, vakcina-mafija i ostale mnogobrojne mafije. Sve ugledni građani, nikada osuđivani! Sve nam je lepo objasnio, samo nam nije jasno kako kriminal cveta a nema organizatora-šefova?! Neće biti da oni šalju direktive iz, kako on kaže, "dalekih zemalja". Da li je siguran da nisu tu negde oko nas ili možda u najbližem komšiluku, samo neće da se jave? Možda ova izjava samo treba da bude preformulisana da "Srbija nema šefa podzemlja - Srbina". Našu mafiju vode neki drugi, jer naši mafijaši ne bi uspeli sami da naprave tako dobre odnose sa Latinoamerikancima.

Pokojni premijer Đinđić bio je nažalost vizionar i u tom pogledu, kada je izjavio da: "Svaka država ima neku svoju mafiju. Jedino u Srbiji mafija ima državu". Jer kakva je suštinska razlika u organizaciji vladajućih političkih stranaka i organizovanih kriminalnih iliti mafijaških grupa? I kod jednih i kod drugih postoji centralistička piramidalna organizacija. I kod jednih i kod drugih sve zavisi od "šefa", a pripadnici "nemaju pravo glasa". Kako gazda kaže.

 

Alibaba i 40 članova organizovanog kriminala

 

Gospodinu Homenu bezrezervno ću da verujem kada tvrdi da Srbija danas nema nikoga za koga bi moglo da se kaže da je šef podzemlja, onog momenta kada se bude odrekao obezbeđenja koje ga čuva od ne znam koga i od čega. Kada tvrdi i uverava javnost o uspesima, neka i ostalima koje čuva policija ukine sva ta silna obezbeđenja i neka uštedi državi barem malo troškova. Obradovala me je takođe tvrdnja da je to jasna poruka države da neće tolerisati pravljenje velikih i moćnih kriminalnih klanova. Da li to znači da ih je do sada tolerisala?

 Sada pojedinci daju nemušta objašnjenja zbog čega nisu mogli da prinudno naplaćuju od pojedinih pravnih i fizičkih lica, kobajagi da ne bi kršili zakon i činili privredne prestupe i prekršaje! Kao da su do sada sve radili po zakonu. Poznajem na stotine privrednika koji mi se svakodnevno žale na "hajdučiju" poreznika koji pišu izmišljene zapisnike sa nepostojećim prekršajima, blokiraju račune firmi i time im onemogućuju rad. Badava što su mnogi dokazali da su nevini kada su propali u biznisu, kada im je naneta i moralna šteta od koje nema oporavka. Jedino u svemu tome nismo čuli koliko je privremeno oduzete imovine vraćeno zbog toga što je nezakonito oduzeta i koliko će još država da vraća takve imovine. Koliko znam, u svega dva slučaja je imovina konačno oduzeta.

A što se tiče veličanstvenih uspeha u borbi protiv šefova podzemlja, nisam zapamtio ime ijednog koji je uhapšen, osuđen i upućen na izdržavanje dugogodišnje kazne, uz konfiskovanje celokupne imovine stečene kriminalom. Ovi podaci koje je izneo gospodin Homen nešto mi se ne uklapaju u zvanične izjave ministra policije, koji je nedavno objavio da u Srbiji deluje preko 40 organizovanih kriminalnih grupa. Koliko pratim dešavanja u ovoj oblasti nikako ne mogu da nabrojim 40 šefova koji su upućeni na izdržavanje teških robija ili da toliko postupaka teče pred specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Sprega između aktuelne vlasti i kriminala jedan je od važnih elemenata u definisanju organizovanog kriminala i korupcije. Pravi šefovi podzemlja odnosno ove države nisu Šarić, Bojović i "begunci", nego vlasnici velikih preduzeća koji se kod nas nazivaju kontroverzni biznismeni ili tajkuni i koji se nude državi da pomognu oko krize, pri tom dugujući desetine miliona evra na ime poreza i doprinosa!

 To što gospodin Homen misli - da su ova vlada i on zaslužni što nemamo više šefova u podzemlju, sigurno ne misle ni pripadnici policije, tužilaštva, a ponajmanje sami ti šefovi čija imena on ni ne zna. Trebalo bi malo da pogleda Belu knjigu MUP-a. Ovi biznismeni su mnogo opasniji jer imaju sve u svojim rukama. Sede na odgovornim mestima i učestvuju u kriminalnim radnjama i korupciji. Da li će se njima utvrđivati poreklo imovine, odnosno nesrazmera između zakonito stečene imovine i imovine koju poseduju kada pobegnu iz zemlje?   

 

Nazadovali napredujući!

 

Gospodin državni sekretar nije naveo imena nijednog visokog državnog činovnika protiv koga je podneta krivična prijava. Šta je bilo sa krivičnim prijavama protiv članova Visokog saveta sudstva za skandaloznu reformu? Srbija nema šefa podzemlja zato što je napredovao na poziciju načelnika, direktora i predsednika UO, a njegovo mesto je i dalje otvoreno za mnogobrojne kandidate. Očigledno nije imao u vidu političko podzemlje. A tu su teritorije lepo i precizno podeljene.

Nažalost, organizovani kriminal sa svojim saradnicima i te kako postoji u ovoj zemlji, verovatno ništa manje nego u doba terora zemunskog klana. Da dotični gospodin misli isto što i govori, ne bi imao potrebe za 24-časovnim obezbeđenjem MUP-a Srbije. Ako je to tako, tada treba raspustiti sva obezbeđenja političara i lica koja imaju zaštitu države jer nemaju koga da se plaše, a i sam Homen treba da se odrekne ove privilegije pošto su uništili organizovani kriminal.

Javna je tajna da je osnovna delatnost organizovanog kriminala promet narkotika i da 40 odsto ukupnog prometa narkotika u ovoj zemlji odlazi na korupciju, tako da je vrlo lako shvatiti da postoje organizovane kriminalne grupe u ovoj zemlji, a posebno u Beogradu, koje su nedodirljive za policiju i sudske organe. Takve grupe postoje i nalaze se ispred naših osnovnih i srednjih škola gde nesmetano obavljaju svoju delatnost i gde policija ne sme ni da priđe, što smo više puta čuli od organa javnog reda i mira.

Ovo je još jedan bezuspešan pokušaj da se pokažu "rezultati" u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer zvanične statistike to demantuju. Po svim zvaničnim statistikama i izveštajima zvaničnika iz Evrope, u ovoj oblasti smo nazadovali. O kakvom uspehu Homen govori? On najavljuje nove borbe sada kada je kraj ove vlade. Šta su do sada čekali sa donošenjem strategije za borbu protiv korupcije?

 To "kao slučajno" pred izbore počinju sa novom borbom protiv "visoke" korupcije", s obzirom na to da su je više od decenije "gajili i "negovali", valjda dok ne poraste i postane punoletna? Naravno, postavlja se pitanje da li će se strategija uopšte dosledno primenjivati i da li će biti "nezaštićenih" kao i do sada? Ako će prioritet Homena i družine biti borba protiv korupcije istim metodama kao i do sada, verujem da ćemo kroz nekoliko godina biti na prvom mestu u svetu po stepenu korupcije! Ko je branio da se hapse krupne ribe poslednjih 10 godina?

Ovo će sigurno konkurisati za jednu od najsmešnijih izjava ove godine. Šta je ovim Homen hteo da kaže - da su suzbili sav kriminal?!

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane