Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Fatalna ljubav režimskih medija i režimske policije

 

Piši kao što ti govorim!

 

Nakon objavljivanja pisma o otvorenoj kolaboraciji sa korupcijom i kriminalom, u kojima učestvuju načelnik i jedan deo korumpiranih radnika Policijske uprave Vranje, redakciji Tabloida obratila se grupa policajaca koja je na ovaj način pokušala da odbrani čast svoje profesije. U novim prilozima autori dopisuju i skandalozne detalje o sprezi korumpiranog načelnika Slađana Velinovića i kompromitovanih novinara, poput bivšeg urednika Vranjskih novina, a sadašnjeg predsednika NUNS-a Vukašina Obradovića

.............

 

Uvaženi gospodine Brkiću, ne postoje reči kojima bismo u zasluženoj meri mi policijski službenici PU Vranje izrazili zahvalnost Vama, borcu na zaštiti istine. Možda nesvesni razmera naše agonije, svojim velikodušnim gestom oživeli ste u nama nadu i dali nam jasnu poruku da nismo usamljeni u ovoj teškoj i iscrpljujućoj borbi na suzbijanju kriminala.

Dana 22.12.2011. godine oko 10 časova PU Vranje uzdrmao je "zemljotres" sa epicentrom u vrhu PU Vranje, kojom prilikom su narušeni stubovi odbrane nedodirljivih. Nesvakidašnji strah je jasno zabeležen u očima nedodirljivih, aktera koji su se u paničnom strahu povukli u svoje kancelarije plašeći se novog napada.

Zavladali su čudni muk i tišina, kroz hodnike PU Vranje je tiho odzvanjala vest: "...Tabloid, pročitaj Tabloid..."

 Bez suvišnih komentara radnici su napuštali svoja radna mesta i odlazili do kioska kako bi uspeli da kupe poslednji primerak Tabloida. Oni malo brži i spretniji su uspeli, dok su se drugi morali zadovoljiti fotokopijom članka "U tuđoj koži".

 Nakon prvog udara, načelnik Velinović se vraća iz nokauta, poziva svoje sledbenike i izdaje im zadatke na hitnom pronalaženju pisca članka. Nastaje dilema: ko bi to mogao biti? Ili bolje rečeno: ko nije!

Mnogi od nas znaju istinu i zato su svi sumnjivi, zavladala je paranoja! Kolege nam sve više prilaze, iako vidno preplašeni i ne znajući da smo mi pisci, daju podršku i pomažu nam da prikupimo još više činjenica o nepodopštinama u ovoj policijskoj upravi.

Tako smo i saznali da se Velinović spominje u aferi sa rudnikom Grot, da je u više navrata obaveštavao lica iz kriminogene sredine da će im se vršiti pretres i na taj način ih upozoravao!

 Lakoverni i nesvesni u šta smo se upustili, za pomoć smo se, pored vaše novinske kuće, obratili i uredništvu Vranjskih novina:        

 

"...Poštovani, prinuđeni smo da ovim putem javno izrazimo nezadovoljstvo Vama koji se predstavljate za nezavisne medijske borce. Podsećamo Vas da smo pre svega sugrađani, a zatim i vaši čitaoci, koji od vas očekuju nepristrasno i profesionalno izveštavanje. Sa druge strane, duboko nas je ganuo vaš članak objavljen 11.12. 2008. godine, pod nazivom 'Tužibabe bez imena', kojim ste jasno pokazali pristrasnost i izložili podsmehu potpisnike peticije. Neshvatljiva je reakcija novinara koji nisu pratili novinarski instinkt i želju za utvrđivanjem istine, već su peticiju od osam strana okarakterisali kao hajku na Slađana Velinovića?!

Kako ne bismo voleli da nas pogrešno protumačite, naglašavamo Vam da mi nezadovoljni policajci PU Vranje nismo potpisnici navedene peticije, već samo navode peticije predstavljamo kao početno zlo i eru odstrela zdrave inteligencije sa ciljem ubijanja svesti i moralne vrednosti kako policajaca PU Vranje, tako i građana. Takvom iskrivljenom slikom, a uz pomoć medija, politike i kriminalnih grupa, na rukovodeća mesta dolaze ljudi poput Velinovića.

Zato apelujemo na Vas da ispravite pričinjenu štetu i nakon objavljivanja dopisa 'U tuđoj koži', nepristrasno odvojite istinu od zablude i laži.

Možda ovo pismo Vama, poštovani uredniče, ništa ne znači, ali nama policajcima PU Vranje koji smo se opredelili da štitimo bezbednost i imovinu građana, koji uspešno odolevamo korupciji, kriminalu i od svojih pošteno zarađenih plata ishranjujemo svoje porodice znači puno. Vidite iz napred navedenog da je u PU Vranje zavladalo šifrovano ludilo, kriminal, bezakonje od strane neadekvatnih i moralno loših starešina. Nadamo se da ćemo ovim pismom kao i vašom podrškom uticati na javno mnjenje kako bi se napokon moralne vrednosti i čojstvo vrednovali, društveno negativne pojave kažnjavale, a izvršioci stavljali na stub srama.

Na ovaj način želimo da odvajanjem "kukolja" spasimo našu čast, kao i svih onih kolega koji su za ovu službu i državu dali svoje živote, a najpre da građanima Srbije opravdamo ukazano poverenje i obezbedimo pravu bezbednost. Kada smo kod bezbednosti, PU Vranje je u ranijim periodima bio na vrhu lestvice MUP-a u rasvetljavanju krivičnih dela, sada pod vođstvom trenutnih "šifranata" procenat je opao na samo 0,25 odsto!

Kako rasvetljavanja nema, oni su odlučili da krivična dela pretvore u predmete Policijske uprave, kako bi imali bolje rezultate. Šta konkretno znači PU za građanina, to da se delo ne goni po službenoj dužnosti, već i ako se od strane OSL pronađe izvršilac, isti ustupaju podatke oštećenom koji sam putem suda ostvaruje svoja prava.  

Iskreno se nadamo da nas nećete nazvati tužidedama, da ćete razumeti da ovim dopisom kršimo našu etiku, bacamo senku na službu i da je ovaj dopis iznuđen njihovim ponašanjem. Ukazujemo Vam na to da ispitate navode dopisa u razgovorima sa policajcima koji će reći istinu. Znamo da je u redovima policije zavladao strah, ali uvek ima onih koji će reči istinu, kao i da u PU Vranje postoji drugi sindikat koji je upoznat sa celokupnim zbivanjem u PU Vranje.

Slične dopise prosledili smo ostalim novinskim kućama!          

Unapred zahvalni, zabrinuti i nezadovoljni policajci PU Vranje."

 

Na ovaj dopis Vranjske novine nisu reagovale, usled čega smo uputili drugi dopis:

 "Poštovani, dana 06.12.2011. godine putem elektronske pošte na vašu e-mail adresu poslali smo vam priloženi dopis. Dopis je sačinjen od strane policajaca PU Vranje, koji su nerado i protiv svoje etike i kodeksa bili prinuđeni da iznose svoj (njihov) prljav veš u javnost. Cilj dopisa je da se navedeno devijantno, nemoralno, samovoljno i ponašanje koje šteti ugledu policije stavi pod lupu javnosti i nepristrasno ispita. Kako smo mišljenja da navedeni dopis iziskuje puno pažnje i krajnje ozbiljan pristup problematici koja se tiče svih nas, obratili smo se za pomoć vama - novinarima.

Sa nestrpljenjem, a kasnije i sa nevericom pratimo vaše brojeve bez objavljivanja našeg dopisa. Pozivajući se na pravičnost, vašu etiku novinarstva, kao i novinarsku nezavisnost, položili smo veru i nadu u vas. Nadamo se da je uzrok neobjavljivanja tehničke prirode i da ćete ispraviti grešku, ne dozvolivši da se rasplamti sumnja koja bi bacila senku na vašu novinsku kuću. Unapred zahvalni, zabrinuti i nezadovoljni  policajci PU Vranje."

 

I nakon ovog dopisa Vranjske nisu reagovale. Zbunjeni ovakvom situacijom dana 27.12.2011. godine putem elektronske pošte obraćamo se novinskim kućama: Tanjug, Kurir, Politika, Blic, Danas i Alo:

 

"...Mi, policijski službenici PU Vranje, obratili smo se za pomoć novinarima kako bismo otpočeli hajku na korupciju, pozivajući se na slobodu štampe i profesionalnu odgovornost. Namera i vera je poljuljana, ali smo zato nesvesno isterali zeca-miša iz grma.

Naime, svedoci smo da i vaša profesija nije imuna, pa je tako član Asocijacije nezavisnih medija sa ciljem: Objektivno informisanje i poštovanje profesionalne novinarske etike ostalo mrtvo slovo na papiru. I tako nezavisni medij, nesvesni značenja nezavisnost, pokušali sa prikrivanjem istine. Posebno je alarmantna činjenica da je glavni i odgovorni urednik i vlasnik Vranjskih novina,Vukašin Obradović, sadašnji predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Kako su nam 'Vranjske' probudile sumnju, detaljnom proverom ustanovili smo da je novinar 'Vranjskih' Dejan Dimić, kućni prijatelj sa načelnikom PU Vranje Velinovićem! Daljom proverom ustanovljeno je da je sve intervjue sa načelnikom, kao i tekst 'Momci sa tortom' napravio Dejan Dimić! Mi policajci PU Vranje, pozivamo Vas na zajedničku beskompomisnu borbu protiv svih vrsta kriminala, bezakonja i nepravilnosti kojom ćemo povratiti moralnu svest građana Srbije, a policiju vratili među građane kao narodnu policiju. Unapred zahvalni policajci PU Vranje."

 

Naravno, ovaj tekst nisu objavile ni navedene novinske kuće. Ne gubeći nadu, ohrabreni vašom podrškom, krenuli smo u razrešenje misterije. Suočeni sa velikim strahom, dopirali smo do svesti policijskih službenika koji su počeli da nam poveravaju tajne...

 

Dana 14.06.2010. godine, mladić Đorđe Stankovića iz Vranja slavio je punoletstvo, no slavlje je prekinuto nakon fizičkog napada mlađeg Obradovića (sina Vukašina Obradovića!) na njega, usled čega je Đorđe završio na "prijemnom trijažnom odeljenju"!

 Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović stupa u kontakt sa majkom žrtve i nudi joj odštetu u iznosu od 10.000 evra i nesretnog Đorđa prebacuje u Niš, gde mu je ukazana medicinska i hirurška pomoć! Navedeni događaj nije prijavljen PU Vranje, ili, bolje rečeno, prikriven je! Iznos na ime odštete nikad nije isplaćen, a Đorđe će se uvek sećati ovog veselja koje se pretvorilo u noćnu moru!

Bivši direktor Jedinstva iz Vranja, Dragan Stojanović, podneo je krivičnu prijavu protiv Vukašina Obradovića da ga je ovaj ucenjivao raznim aferama, pod pretnjom pisanja u Vranjskim novinama, tražeći iznos od 25.000 evra! I navedenu prijavu PU Vranje nije uzeo u razmatranje.  

Toliko o nezavisnoj i profesionalnoj novinarskoj etici, koja je pala na prvoj moralnoj proveri i koja je prodata iz koristoljublja. Znači, sada tesno povezujemo Velinovića kao (krticu) spasioca porodice  Obradović. Obradović kao protivuslugu "dužniku" dostavlja dobijen dopis sa čvrstim obećanjem da taj dopis neće izaći u Vranjskim! Ohrabreni uz podršku vrha MUP-a, sudstva, kao i novinara, nisu računali da u Srbiji još uvek postoje ljudi od časti i da će Tabloid objaviti članak.

I na kraju, opet se obraćamo Vama, sada smo jasno upoznati sa čime smo suočeni i znamo da se bez Vaše pomoći ne možemo izboriti sa ovim udruženim i organizovanim kriminalom. Opremljeni smo i istrenirani za svaki vid borbe protiv kriminala i korupcije, ali kako protiv sprege kompromitovanih novinara i korumpiranih policijskih službenika?

                                Grupa policajaca iz Vranja

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane