Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Strvinari napali uglednu penzionerku, njen stan i račun u banci

 

Zaslužna umetnica u nezasluženom stanju

 

Povodom teksta objavljenog u magazinu Tabloid broj 247. od 8.12. 2011. godine, pod naslovom "Nacionalna heroina u azilu", koji govori o teroru Gradskog centra za socijalni rad Beograda nad našom slavnom primabalerinom Jovankom Bjegojević, glavnom uredniku je stiglo pismo sa novim detaljima o sramnom pokušaju pljačke i društvene ekskomunikacije ove zaslužne umetnice

.......

Čestitam vam na Vašoj hrabrosti. Zahvaljujući Vama javnost je saznala o nezakonitim radnjama u Gradskom centru za socijalni rad. Čak se i jedan sudija zainteresovao za ovaj slučaj, kao i Udruženje baletskih umetnika Republike Srbije, a i Narodno pozorište.

Kao obožavalac Jovanke Bjegojević, a zainteresovan za njenu dalju sudbinu, nastavio sam da se interesujem za njen slučaj.

Dana 15.12.2011. godine održano je ročište za lišenje poslovne sposobnosti pred Prvim osnovnim sudom, a novo je zakazano krajem januara. Ponovo sam u sudu pre ročišta sačekao da vidim gospođu Bjegojević, koja je došla u očigledno tuđoj obući, jer su joj cipele bile tesne, i staroj i pocepanoj odeći, i to samo sa jednim džemperom na sebi, a bilo je izuzetno hladno!

 Nećemo govoriti o njenoj higijeni jer nema ni svoju četkicu i pastu za zube, mada njena penzija i  nacionalna penzija ukupno iznose 1.000 evra mesečno.

 Da je obuća tuđa, kao i odeća u kojoj je došla, poznato je bilo sudiji Snežani Stevović, a ja sam to saznao od izvora iz suda. Snežana Stevović kao sudija ima pravo da posumnja u nalaze veštaka, jer je neophodno da ispita gospođu Bjegojević kao stranku u postupku i da stekne neposredno saznanje, pa na osnovu toga da vodi dalji postupak saglasno propisima i poštujući sudijsku zakletvu.

Jovanka Bjegojević ima privremenog staraoca, Vesnu Bataveljić, koja je radnik odeljenja Gradskog centra Stari grad. Očigledno da staralac grubo i u dogovoru sa rukovodiocem odeljenja ili nekim drugim centrom moći ne vrši svoje zakonom predviđene obaveze, a to je da se stara o  svom štićeniku. Trebalo bi proveriti račune Jovanke Bjegojević i promene na njima, kao i da li je sa tih računa skidan novac i u kom iznosu. Ovo je zadatak direktora centra Snežane Stošković.

Jovanka Bjegojević, kao umetnica koja je nastupala širom Evrope i sveta, za svoj radni vek je uštedela veliku sumu novca i to u stranoj valuti. Gospođa Bjegojević na deviznom računu ima 330.000 dolara i 15.000 evra što je dovoljno za zakup jednokrevetne sobe u dobrom hotelu do kraja njenog života, kao i da kupi garderobu koja je dostojna njenog renomea. Stoga smatram da je pored stana, glavni plen kriminalaca iz Centra i drugih - upravo njen novac!

 I dalje je gospođa Jovanka Bjegojević u izolaciji. Velika umetnica živi život bedno, a sve na osnovu odluke Centra Stari grad kojom joj je zabranjen kontakt sa spoljnim svetom, odluke koja je protivzakonita i kao takva ne postoji u socijalnoj zaštiti jer takve odluke donosi sud i to za lica koja treba smestiti u psihijatrijske ustanove. Posebno treba ukazati na to da se Jovanka Bjegojević nalazi u privatnom domu za stare gde je vlasnik Doma, zamenik direktora Doma i ordinirajući lekar-psihijatar Ivana Stašević-Karličić.

 Smeštaj Jovanke Bjegojević u Gerontološki centar Bežanijska kosa teško da će doprineti njenom boljem položaju, jer će i dalje biti u izolaciji, dakle bez kontakta sa spoljnim svetom.

Gospođi Stošković, direktorki Centra za socijalni rad Beograda, poznato je da pojedini socijalni radnici iz odeljenja, kao na primer Mira Veljović iz Odeljenja Rakovica, a do pre nekoliko meseci rukovodilac Odeljenja Voždovac, radi dopunski u domu za stare "Senior plus", Lipovački put 13 Beograd, koji ima više objekata za stare na teritoriji grada Beograda. Dopunski rad u konkretnom slučaju je klasičan primer sukoba interesa.

Posebno začuđuje činjenica da je direktorka Gradskog centra za socijalni rad Snežana Stošković pre postavljanja Nevene Crnobrnje-Letić za rukovodioca odeljenja Centra Stari grad znala da se protiv Nevene Crnobrnje-Letić, kao i protiv voditelja slučaja Nadežde Sibinović-Majstorović, sociologa u predmetu Jovanke Bjegojević, vodio krivični postupak, a da protiv Nadežde Sibinović i dalje teče krivični postupak povodom zloupotrebe službenog položaja, tj. nezakonitog pribavljanja stanova iz vremena kada su obe radile u odeljenju Centra na Novom Beogradu. Direktorki Snežani Stošković je poznata činjenica da se protiv radnika centra, i to: Gordane Radaković, Nadežde Sibinović-Majstorović, Miroslava Jovanovića, Trojane Radosavljević, Radenka Popovića - sadašnjeg rukovodioca odeljenja Barajevo, Nade Graovac, Miline Janković, Mirjane Livada, Lidije Stojčić i Snježane Jović, vodi krivični postupak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu zaveden pod brojem K-11149/2010, a sudija u postupku je Siniša Babić.

Svakako da skoro u svakom odeljenju postoje isti problemi, koje je još svojevremeno, iako ih je bilo u manjem obimu nego danas, uočila jedna od ranijih direktorki Gradskog centra Ljiljana Mijanović, koja je zbog svoje revnosti u podnošenju prijava smenjena sa mesta direktora u prvim godinama vladavine DOS-a.

Svim radnicima u Gradskom centru opšte je poznata činjenica da slučaj Jovanke Bjegojević rešavaju po privatnoj osnovi Sonja Lapatanov, predsednik Udruženja baletskih umetnika Srbije, i Snežana Voštinarov, direktor Beokom servisa, koja je po profesiji veterinar i koja se isključivo bavi komunalnim uslugama građana, a Jovanka Begojević ih nema.

Posebno treba ukazati na diktaturu direktora Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Snežane Stošković i većine rukovodilaca odeljenja. Najveći broj prijava za mobing upućen je protiv Nevene Crnobrnje-Letić, rukovodioca Odeljenja Stari grad.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane