Natrag

Epizoda 69

Epizoda 69

 

Nismo mi od jue

 

Zoran Milojevi

 

ta god to znailo! Sirova potapalica koja je "znalcima" uvod u iznoenje zakljuaka kojima nam neznanje nameu kao znanje, nevaspitanje kao vaspitanje, a neveru kao veru. Takve due lutaju nesvesne sebe. Takvi ljudi su savest i uitelji Srbije i ue mladost Srbije da la prihvataju kao istinu. Gde la ulazi na vrata, istina izlazi kroz prozor.

Po ko zna koji put sam gledao film "Poslednji samuraj". Iako je znao da e ga odneti vreme i dogaaji, krenuo je u poslednji boj protiv novojapansko-zapadnjake koalicije, golim maem na topove i mitraljeze. Nije eleo da ivi u Japanu koga nema, Japanu bez asti, Japanu bez seanja, Japanu bez vere otaca. Kada je pao, novojapanski vojnici skidoe kape, odbacie puke i klekoe. uvi za smrt samuraja, klekao je pred njegovim maem i mladi japanski car. Pitao je kako je samuraj umro, a dobio odgovor: "Rei emo vam kako je iveo". I eneral Mihailovi je iao sa svojiim muenicima u poslednji boj, jer za njega i njih nije bilo ivota u Srbiji koje nema, Srbiji bez asti, Srbiji bez seanja, Srbiji bez vere otaca. Ako Srbija ne klekne pred senima ENERALA, nikada se nee uspraviti i zapadnjaki topovi i mitraljezi e joj veito pucati u potiljak. Za ivot je potrebno samo malo, za smrt - sve!

U Srbiji na mnogim vanim mestima rade komunistiki podrepai, potonje Slobine ulizice, a danas demokratski poltroni. Kada izau u javnost hodaju kao punjeni medvedi i gledaju u nebo kao da su pronali telefon ili naizmeninu struju. Oni svima valjaju i niko da im kae da im je odavno istekao rok trajanja i da su pokvarena roba.

Jovo Kapii prebegao u Crnu Goru. Komunisti (itaj: DPS!) na vlasti mu dali utoite. Ravnogorci i komunisti za iju smrt je kriv "drug Jovo", ostali su Srbi, kao i njihova deca. Komunisti koje nije pobio postali su Crnogorci, kao i njihova deca. Crnogorci su svoj nacionalni oseaj razvili na temelju antisrpstva, ateizma i mrnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Nije vano koja je boja lai, vano je iz nje oistiti prljavtinu. Tako oiena la odmah dobija jasno vidljivu crnu boju i tako ogoljena ukazuje na smrt koju je posejala.

Sa TV ekrana odzvanja golotinja srpskih "pevaica" sa sve golim grudima i zlatnim krstovima izmeu njih. A narod pilji u golu istinu i SMS porukama plaa "duplo golo." I takav narod, "go kao pitolj" postaje - gologuzija. Izvinjavam se nudistima!

Mia Mati dobio unuku Mionu, pa se hvali: "Sve sam mlai! Ne puim, ne pijem i volim lepu, pa makar i mladu!" Drake Bakalin vie: "Ne lai, mlai nisi, pui kao Turin, pije kriom, a mladu i lepu samo voli, jer jo nisi nauio da alje SMS poruke. Radi sve to vole i mladi, samo si u SMS-u tanak."

Na Kosovu nita novo! Smejemo se starim osmehom manje, a sauvali smo ga za neka daleka, nova pokoljenja.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane