Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

Kole

Nikola Vlahović

 

"...Ima nešto hajdučko u sebi, kadar je da stigne i utekne, na tužbu uzvrati tužbom, što njegove protivnike baca u očaj, a ženska srca u trans..." Ovako je svojevremeno beogradska Politika pisala o Miodragu Kostiću Koletu, omiljenom režimskom tajkunu, čoveku koji je još u ranoj mladosti odlučio da po svaku cenu postane bogataš i skine sa sebe sirotinjske lance.

Za čoveka njegove psihologije, zlatno doba dolazi sa ekonomskim, socijalnim, nacionalnim, pa na kraju i ratnim haosom u nekadašnjoj Jugoslaviji... Šverc, dogovorna ekonomija, improvizacije, odsustvo zakona, prijateljstvo sa policijsko-doušničkim službama, pakt o nenapadanju sa kriminalnim podzemljem, sve je to za njega predstavljalo idealan ambijent. Znao je u vreme ratnih devedesetih da zgrabi automatsku pušku, da zaskoči rumunski tanker sa naftom na Dunavu, da otme, zapleni, proda, preproda... Ondašnjim službama bezbednosti se dopao, uredno je plaćao "participaciju" kome treba.

Ali, čim je čuo da se Slobodanu Miloševići bliži kraj, "promenio je zastavu" na svom gusarskom brodu. Stavio je onu, žuto-plavu, demokratsku, da se dopadne budućoj vlasti. I zaista, čim je ona zajašila Srbiju, i Kostić je zajašio. Našao se na brdu šećera, plativši za to zadovoljstvo samo nekoliko evra (priča o visini preuzetih dugova srpskih šećerana koje je zaposeo nikada nije ispričana, jer je neistinita u svakom slučaju). Žuto mu je omiljena boja, tako da je, u duhu svoje lopovske psihologije, žuti šećer prodavao kao beli... Demokrate su mu u znak zahvalnosti takoreći poklonile ogromno bogatstvo.

Danas je vlasnik više od 50.000 hektara obradive zemlje u Srbiji i 100.000 hektara zemlje u Ukrajini. Vlasnik je blizu polovine svih hotelskih kapaciteta na Kopaoniku...

Već nekoliko godina, na toj planini, u njegovim hotelima, održava se takozvani Ekonomski forum gde Vlada Srbije, njeni ekonomisti, njeni tajkuni i njeni novinari lažu o svetloj budućnosti. Lažu, tako, tri do četiri dana, a u međuvremenu žderu, skijaju se, loču i kurvaju se. Laže i Kole. Tvrdi da je Forum isto što i Egzit.

 Nekad je on lagao da bi mu platili. Sad mu Vlada Srbije plaća da bi ona još nešto slagala. "Očekujem da se sledeće godine ovaj forum proširi na region", tumači Kole. Računa, dobro će doći i sirotinji, ona voli da sluša o boljoj budućnosti.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane