Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beočin

Beočin

Mutna voda u predizbornom koritu beočinske opštine

 

Prljave ruke ne peru prljavi veš

 

Najmanje šest poslednjih meseci predsednik Skupštine opštine Beočin Milan Čačić (G-17) uopšte ne dolazi na radno mesto, a pojavi se u zgradi opštine Beočin samo na zasedanjima Skupštine opštine. Prethodno je Čačić jednog jutra došao na radno mesto, spakovao lične stvari i poručio saradnicima da se više neće vraćati na posao. Građanima i odbornicima ostalo je nejasno zašto se odlučio na to. Najčešće je pominjano jedno pismo koje već duže vreme kruži među građanima Beočina, a u njemu se Milan Čačić opisuje kao psihopata, kriminalac, narkoman...

 

Arpad Nađ

 

Čudno, pitaju se svi, kako je posle četiri godine vladavine koalicije DS-SPS-G17-LSV, "plutajući" predsednik opštine Beočin Milan Čačić odjednom u javnosti predstavljen kao "kriminalac, narkoman, psihopata, ratni zločinac..." I to u njegovoj biografiji (napisao ju je nepoznati autor) koja među građanima ide od ruke do ruke. Jer, sve je to bilo poznato u Beočinu i pre četiri godine, kada je pravljena koaliciona vlast u ovoj opštini, a on imenovan na vrlo odgovornu funkciju!

Ali tada se ćutke prešlo preko činjenica da je predsednik Skupštine opštine Beočin svojevremeno od sredine u kojoj živi optužen da je seksualno zlostavljao majku (koja je navodno zbog toga izvršila samoubistvo), da ima podebeli psihijatrijski istorijat i da je vrlo često bio u kriminalnom miljeu.

Autor pisma je (ne)svesno spomenuo da je Milan Čačić političku karijeru počeo kao perjanica stranke Bogoljuba Karića i jasno je pokazao prstom za koga je danas opasan politički angažman ovog Dinkićevog kadra. Autor ovog pisma izrazio je takođe sumnju da Milan Čačić i dalje održava dobre odnose sa Bogoljubom Karićem, a odavno svi mediji spekulišu da bi dolaskom SNS-a na vlast Bogoljub Karić bio rehabilitovan i pozvan da se vrati u Srbiju.

Dakle, u nekom budućem prebrojavanju odborničkih mesta u Skupštini opštine Beočin lako se može dogoditi da baš Milan Čačić "presudi" bivšim koalicionim partnerima i pošalje ih u klupe opozicije, a kako su vladali ove četiri godine, to će im stvarno teško pasti spram količine kriminalnih radnji i pljački koje su za vreme njihovog mandata počinjene u opštini Beočin.

Gledajući sa strane i nepristrasno, analizirajući učinak lokalne samouprave u Beočinu, razlog "abdikacije" predsednika Skupštine opštine Beočin može biti i u činjenici da su korupcija i kriminal "pojeli" pomenuti učinak koalicione vlasti. Predizborna obećanja su se davno raspršila kao sapunica na vetru tako da je opština Beočin još dublje potonula u beznađe nezaposlenosti i pada standarda građana, a budžetska sredstva su se uglavnom trošila na nameštene tendere, seminare, reprezentaciju, a troškovi dnevnica i lažnih prekovremenih sati građane Beočina koštali su bezmalo milione.

U ovakvom ambijentu korupcije i kriminala ipak ostaje mogućnost da onaj koga optužuju za kriminal nije više želeo da svojim prisustvom aminuje "legalnost" rada predsednika opštine Beočin Bogdana Cvejića, ali i opštinskih organa na čijem čelu se nalazi Sekula Petrović, kao "alfa i omega" za najveći deo nelegalnih pljačkaških nabavki, protivzakonite isplate funkcionerskih dodataka, lažnih dnevnica i prekovremenih sati, malverzacija sa isplatama preko omladinske zadruge "Piramida" iz Novog Sada, a kako stoje stvari tek će se utvrditi mahinacije u vezi sa dodelom zemljišta i legalizacijom građevinskih objekata!

Nezadovoljni i prevareni građani odavno "pritiskaju" opštinske organe, koji su im sasvim uredno naplatili poveće takse za legalizaciju objekata i zemljišta, a kako kažu oni koji su shvatili da su prevareni - pored redovnih troškova bilo je i onih "ispod žita" uz obećanje da će se sve vrlo brzo obaviti. Načelnik opštinske uprave Sekula Petrović uopšte više i ne odgovara na telefonske pozive, posle nedavnog incidenta kada se brecnuo na jednog starijeg građanina, hvatajući se za "onu stvar", i doslovce mu sasuo u lice: "Ma boli me k.... ze tebe i tvoje rešenje!" Da stvar bude grotesknija incident se dogodio u zgradi opštine Beočin, i to u delu koji je pokriven video-kamerama!

 U celu operaciju umešano je dosta službenika opštine Beočin na čelu sa načelnikom Sekulom Petrovićem i Bratislavom Kalabićem kao šefom službe za urbanističke poslove, ali i Javno preduzeće Građevinsko zemljište i putna privreda i beočinski Odsek za katastar nepokretnosti...

Inače, za Bratislava Kalabića zaposlene radnice opštine Beočin tvrde da je na mesto šefa službe postavljen po direktnom nalogu predsednika opštine Beočin Bogdana Cvejića. Tim potezom Cvejić je pokušao da se "uvuče" njegovom bratu, koji je kao odbornik Skupštine opštine Beočin u više navrata bez dlake na jeziku javno i argumentovano prozivao Bodana Cvejića i Sekulu Petrovića za korupciju i kriminal u radu opštinskih organa za koji su oni direktno odgovorni. Intelektualne i profesionalne sposobnosti Bratislava Kalabića prilikom postavljanja na funkciju u potpunosti su zanemarene jer su vrlo diskutabilne, ali je zato "učinak" poslednje četiri godine vrlo jasno izražen obnavljanjem ličnog voznog parka (novi "WW Passat") i sticanjem povećeg stana u Novom Sadu i to sve - od plate!

 Prevareni građani očigledno neće mirno preći preko svega tako da najavljuju vrlo brzo podnešenje tužbi i krivičnih prijava. Taj i takav "učinak" lokalne samouprave u Beočinu najbolje opisuje obećanje zamenika predsednika opštine Dragana Tomovića (prvi čovek beočinskog SPS-a) da će se u Beočinu vrlo brzo otvoriti narodna kuhinja!

Ako je narodna kuhinja najveći (i jedini) "učinak" zamenika predsednika opštine Beočin Dragana Tomovića za četiri godine vladavine, u mestu koje je samo pre 10-ak godina imalo najveću prosečnu platu u državi i koje gotovo i da nije imalo problema sa nezaposlenošću, nemaštinom i socijalnim problemima, onda se građani Beočina moraju ozbiljno zamisliti nad budućnošću sredine u kojoj žive, a pogotovo o ljudima kojima poveravaju vlast.

Da Beočin ima ozbiljan problem sa vlastodršcima govori i slučaj sudskog spora između JP Građevinsko zemljište i putna privreda sa suprugom Veselina Mojića (visoki funkcioner SPS-a) u kome se našlo privatno zemljište. Sudski spor je bio u potpunosti čist i prvostepenom presudom oštećena strana trebalo je da naplati oko 4.000.000 (slovima: četiri miliona) dinara. Ali, na insistiranje Sekule Petrovića, načelnika opštine, uložena je žalba i sudski spor se razvukao da bi na kraju i drugostepeni organ potvrdio presudu ali sa sve kamatama i troškovima suda. Konačan epilog je blokada računa JP Građevinsko zemljište i putna privreda jer je sve naraslo na bezmalo fantastičnih 8.000.000 (slovima: osam miliona) dinara!

Da li treba napomenuti da i Sekula Petrović i Veselin Mojić duvaju u istu SPS-ovu tikvu? Naravno, u međuvremenu Veselin Mojić se sa radnog mesta u opštini Beočin seli u Javno preduzeće Toplana, na podebelu platu i mirno uhlebljenje, a u ovom javnom preduzeću je opet direktor Mašan Minić, kadar SPS-a.

To je isto ono javno preduzeće na koje vlada gotovo najveća povika građana, jer nisu zadovoljni kvalitetom grejanja u stanovima koje koriste sistem daljinskog grejanja. Još od 2004. godine građani Beočina imaju velike primedbe na rad JP Toplana i direktora Mašana Minića, jer pored toga što građani redovno plaćaju grejanje, stanovi su hladni a oni imaju dodatne troškove za struju (u proseku četiri do pet hiljada dinara mesečno po porodici) pošto se stanovi, kao po pravilu, cele zime dogrevaju električnim grejalicama.

Jedna od najbizarnijih i najgrotesknijih epizoda jeste dodela pomoći izbeglim i raseljenim licima u iznosu od nekih 15.000 dinara po osobi, ali uz obavezu utroška dodeljenih sredstava u - apoteci predsednika opštine Beočin Bogdana Cvejića! I umesto da su unesrećene ljude obezbedili najosnovnijim namirnicama ili odećom, predsednik opštine ih je svojski nakljukao lekovima i obuo im ortopedske papuče!

I posle svega ostaje nedoumica: zašto bi, u stvari, predsednik Skupštine opštine Beočin uopšte i dolazio na radno mesto u zgradu opštine Beočin? Prozvali ga kriminalcem, a on pobegao od njih? Kakvi li su tek oni kad i "kriminalci" beže od njih?

 

 

 

Odbornik koji će svima j... mater!

 

Nedavno je u "Uslužni centar Beočin" u ranim jutarnjim satima uleteo Jovan Ristić, pobesneli suprug jedne zaposlene blagajnice, i počeo sa njom da se raspravlja, da bi raspravu završio vičući: "...Dosta mi je ovih sranja koja se ovde prave. Još jednom da se nešto desi, j... vam majku svima!". Nastala je grobna tišina. Čovek je, izlazeći, još jednom doviknuo zatečenim ljudima: "...J... vam mater svima!", zatim je zalupio vrata i otišao.

Supruga ovog kabadahije ima poseban ključ za blagajnu i prostor u kojem je smeštena, tako da radnice ne mogu ni da priđu blagajni, a kamoli da nešto tamo diraju i remete njen "red", ali nešto je u njoj izazvalo sumnju da je "žrtva neke zavere". Bilo bi smešno, ali nije... Jer, Jovan Ristić je odbornik SO Beočin. Ako je on rekao da će "nekome j... mater", onda je moguće da će se to i desiti. Neka obećanja političari, ipak, ispune.

Opštinski Uslužni centar Beočin otvoren je i uspešno radi na ovom prostoru tri godine, dobija velike pohvale za svoj rad (ljubaznost, efikasnost, ažurnost) i nije se desilo da je neko ovako upao i vređao radnice Centra. Ovaj odbornik u Skupštini opštine Beočin na mandatu je već skoro četiri godine, i to ispred političke stranke G-17 plus, ili kako se sada zovu - Ujedinjeni regioni. Svoje frustracije, nervozu i sve što ide uz to došao je da iskali na državnim službenicama, koje evidentno nemaju zaštitu jer se on oseća moćno s obzirom na to da njegova politička partija učestvuje u vršenju vlasti u opštini Beočin.

Inače, ovaj odbornik se u svojoj mladosti bavio borilačkim veštinama, pa pošto je sada izgleda "zarđao", došao je da se istresa na ženama pošto muškarce ne sme da napada, vređa i sl. jer nije siguran kako bi mu se vratilo.

Ovaj događaj je uznemirio zaposlene, inače dugogodišnje radnice Opštinske uprave (neke rade i 20-30 godina), te se postavljaju pitanja: da li će sledeći put u Uslužni centar, kao običan građanin, uleteti neki novi  "Džeki Čen" i drugačije nasrnuti na žene, i da li u ovoj zemlji Srbiji postoji zaštita od ovakvih likova koji  iz svoje kuće nisu poneli osnovno poštovanje prema ženama, a političke partije ih ipak stavljaju na svoje liste i biraju da vrše vlast. Konačno, čemu da se nadaju radnice kad ni pretpostavljeni nisu ništa uradili po ovoj prijavi?!

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane