Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Sećanje

Sećanje

Odlazak Verice Barać neće zaustaviti istinu kojoj je ona otvorila vrata

 

Orleanka naših dana

 

Običan čovek samo jednom živi, a hrabri, nepotkupljivi i oni koji su ostavili svetle tragove iza sebe, žive večno. Smrt Verice Barać desila se kao agencijska vest. Istina je, u stvari, da će i ona i njeno delo živeti još dugo - dokle god se i poslednji bandit zaodenut u svoje lažno, demokratsko odelo bude šepurio narodnim parama kao uspešan poslovni čovek. A to će, kako je krenulo, potrajati...

 

N. Vlahović

 

Punih šesnaest godina trajala je veličanstvena borba Verice Barać sa bolešću. Nije uspela da je pobedi, ali joj nije dala da je uzme tako lako. Borila se junački, isto onako kako se borila protiv vampira najkriminalnije privatizacije u Istočnoj Evropi. Dve decenije njenog obračuna protiv laži, pljačke, ćutanja, zavera, političkih podvala, ali i jednog kolektivnog licemerja, koje je, nažalost, pokazala i ojađena radnička klasa nespremna da se ozbiljno obračuna sa svojim mučiteljima i izrabljivačima, bile su dovoljne da ova hrabra žena podlegne bolesti koja je, sasvim očekivano, došla po svoje...

Umrla je u 57. godini. Krenula je na svoj put iz rodnih Mrčajevaca, preko Čačka i Beograda gde je diplomirala prava i položila pravosudni ispit, i vratila se istim putem, ali kao heroina pravde i istine, u koju, izgleda, nijedan Srbin više ne veruje. Mnogima je probudila uspavanu savest, a njeni osvedočeni neprijatelji bili su oni čiji je prljavi veš iznela na videlo.

Podli srpski mediji i njihovi podli vlasnici, koje je Verica Barać kao bandu na delu uhvatila kako pljačkaju i obmanjuju za interese male grupe vlastodržaca, nisu imali načina da objave vest o njenoj smrti. Neki su joj na najpokvareniji način u svojim lopovskim kabinetima smišljali osvetu post mortem, jer za njenog života to nisu ni smeli ni znali. Tako je RTS objavio ovakvu vest povodom njene smrti: "...Živela je u Preljini kod Čačka, okružena porodicom, prijateljima, kućnim ljubimcima, domaćim životinjama, retkim vrstama biljaka..."

Je li to neko hteo da je predstavi kao poslednju ludakinju, koja se usudila da stane na put najprljavijoj tranziciji od kada ta reč uopšte postoji?

Njeno poslednje televizijsko gostovanje desilo se u studiju zrenjaninske KTV televizije, u prisustvu čak trojice novinara Tabloida. Dvojica su bili učesnici u emisiji, a treći je vodio program (M. Vislavski). U pauzi za vreme snimanja, rekla je: "...Još ste samo vi ostali, jedino ste vi objavili dosije o medijima..."

Sramno je da su o njenom izveštaju o užasnoj korupciji o medijima novinari i urednici govorili među sobom, ali nikome na pamet nije palo da objavi celovito istraživanje. Lažne demokrate su "promicale" slobodu govora tako što su o tom dokumentu rekli: "...eno ga, visi na njenom sajtu!" U zemljama koje ne poznaju takvu vrstu demokratije ne bi visio dokument na sajtu, nego oni na banderi.

Otišla je Verica Barać, a njeni kukavni protivnici nisu imali drugog načina da se raduju, nego su u Večernjim novostima, baš tamo gde ih je sve uhvatila na delu, objavili njenu, skoro samrtnu sliku na naslovnoj strani, da bi dali na volju svojim morbidnim porivima, da bi joj zaigrali na grobu znatno pre sahrane.

Sram neka je onu Srbiju koja nije imala snage, volje, hrabrosti i pameti da ovog usmaljenog borca protiv mafije za života zaštiti, da procesuira sve ono što je dokumentovala, da zatvori svu bandu kojoj je stala za vrat i da, konačno, krene putem istine i pravde, ma koliko da su te reči danas demodirane i skoro smešne kad ih neko pomene.

Sram neka je svaku vladu Srbije koja je borbu protiv korupcije smestila u ćošak i dala je u ruke jednoj slabašnoj, a opet tako jakoj i hrabroj ženi, a ne čitavoj armiji takvih.

Vreme koje dolazi mnoge od njenih mučitelja će poslati "sa one strane slobode". To je neizbežno. U junu mesecu ove godine, Crna Gora otvara prva poglavlja o pregovorima za ulazak u EU. Ona se tiču korupcije i kriminala. Doći će i Srbija na red. Izvući će maheri iz Brisela sva istraživanja Verice Barać i baciti ih na sto. Biće to nagrada za sve što je za života učinila proganjajući političku mafiju. Gde god da je danas, neka joj duša miruje.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane