https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dezurna

Deurna

Crtice iz ivota kriminalne vlasti u Petrovcu na Mlavi

 

Nije vano stii, vano je utei...

 

Petrovac na Mlavi je mali grad u kome caruje veliki kriminal. U svakoj mutnoj raboti prisutan je predsednik optine Radia Dragojevi, a novac koji je namenjen podmiivanju funkcionera pere se preko FK Sloga i tragikominih i besmislenih atletskih trka po gradu. Vodovod koji je otvorio "na Evropljanin" Vensan Deer uopte ne radi, ali radi mala lokalna mafija. ta god hoe

 

Igor Milanovi

 

Petrovac na Mlavi je poznat po tome to su njegovi stanovnici od vajkada bili vini trgovanju. Sadanja optinska vlast, meutim, pod trgovinom smatra i otimainu. Zemljite kuda je nekada prolazila eleznika pruga, optinska vlast danas prodaje po ceni od 3.000 evra za ar. Pa ko voli, neka izvoli.

Prodata je i zgrada petrovake biblioteke, te je gradska biblioteka sada smetena u privatnom lokalu u vlasnitvu Dragoljuba Milosavljevia, potpredsednika optine, kome se za tu uslugu meseno plaa 600 evra. U lokalu iji je vlasnik predsednik optine Radia Dragojevi registrovana je firma "Rosal Serbia", u vlasnitvu istoimene kompanije iz Rumunije.

Ovo preduzee, osnovano 25. novembra 2010. sa osnivakim kapitalom od 500 evra i bez ijednog jedinog zaposlenog, odlukom predsednika skuptine optine Milaneta Aimovia od 30. novembra 2011. dobija ekskluzivno pravo da obavlja komunalne delatnosti, skuplja smee i drugi otpad na teritoriji cele optine. Od tada su komunalne usluge u Petrovcu trostruko poskupele.

Iz Nacionalnog investicionog programa Petrovcu je uplaeno 10 miliona dinara, iz tadanjeg Ministarstva za infrastrukturu jo 20 miliona dinara, a Evropska unija je dodala jo 4,5 miliona evra za izgradnju novog vodovoda. Posao dobija "konzorcijum" u kome se pojavljuje i austrijski "Strabah", ali je njegova uloga da slui samo kao pokrie, za ta dobija 20 odsto sredstava. Ostatak ide "Velikoj Moravi" a.d. gde je generalni Petar Petrovi, a tehniki direktor Zoran Delatovi.

"Velika Morava" uzima 10 miliona dinara ne da bi pravila vodovod, ve da bi kupila bager. Posle toga menja ime u MP "Velika Morava", gde je generalni direktor Delatovi, dok Petrovi prelazi u firmu za konsalting "Huming", koja nadzire radove na vodovodu u Petrovcu?! Poto su pare za vodovod potroene za druge potrebe, optinari uzimaju projekat iz 1975. godine koji proglaavaju projektom za novi vodovod, otvaraju jedno filtersko postrojenje i proglaavaju ga fabrikom vode, pa onda organizuju proslavu za 600 zvanica, meu kojima je bio i Vensan Deer ispred EU, i tako putaju u rad vodovod koji ni do danas nije profunkcionisao.

Visoke goste optinska vlast najradije vodi u restoran "Tron", lokalno stecite narko-dilera, iji je vlasnik Dragan Adamovi, kum pomonika komandira policijske stanice, a gde ordinira bivi policajac Veljkovi, ve osuivan zbog trgovine drogom.

Predsednik optine je poznat po tome to voli da "isproba" svaku novu radnicu koja bi da se zaposli u optinskoj upravi. Jednom su ga u Golupcu sreli besni roaci jedne tako poniene radnice i propisno provukli kroz ake. Danima posle toga Dragojevi se u optini zvanino vodio da je na slubenom putu, sve dok mu nisu prole modrice na licu.

Njegova aktuelna miljenica je biva mis Branievskog okruga Dragana Floranovi, sadanja lanica optinskog vea zaduena za sport, omladinu i turizam iako nema zavrenu ni srednju kolu.

Portparol optine je Marjan Jankovi iji je otac radio u vojnom odseku, dok devedesetih nije osuen za primanje mita od regruta koji nisu hteli da idu u rat. Marjan ima 40 godina i jo uvek se koluje o troku optine. Poznat je po tome to se hrani iskljuivo po lokalnim restoranima i to za dabe. Posle njegovih derakih pohoda propao je restoran "Zlatnik", koji je gazda zatvorio jer mu se vie nije isplatilo da besplatno radi. Jankovi je jedno vreme bio skinut sa liste fudbalskih sudija zato to je uhvaen kako prima novac, a na jednoj utakmici je bezrazlono tukao i neko dete.

Glavni za asfaltiranje svih ulica u kraju je Sran Bata Ceki i njegovo preduzee "Srmeks". Sran je asfaltirao 600 kvadratnih metara u Ulici Milana Ristia, ali su u optini obraunali 2.400 kvadratnih metara, trokove naplatili iz budeta i prebacili na fudbalski klub "Sloga" (odakle se svi oni namiruju), a "Srmeksu" ni za obavljen posao nisu platili. Nesreni Sran uti i radi, iako su ga optinski funkcioneri doveli do prosjakog tapa, sve u nadi da e jednog dana dobiti zaslueni novac.

Osim preko "Sloge", novac se pere i preko organizacije ulinih trka. Ekskluzivni organizator je u kraju poznat kao Gaga Trka i ve je dobio krivinu prijavu za organizovani kriminal. Direktor JKP za puteve Mirko Stankovi sa Gagom potpie ugovor o organizaciji neke besmislene trke, optina to sponzorie, a tako zaraen novac Gaga podeli sa optinskim funkcionerima. I svi zadovoljni, samo u budetu nikada nema para.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane