Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dezurna

Dežurna

Crtice iz života kriminalne vlasti u Petrovcu na Mlavi

 

Nije važno stići, važno je uteći...

 

Petrovac na Mlavi je mali grad u kome caruje veliki kriminal. U svakoj mutnoj raboti prisutan je predsednik opštine Radiša Dragojević, a novac koji je namenjen podmićivanju funkcionera pere se preko FK Sloga i tragikomičnih i besmislenih atletskih trka po gradu. Vodovod koji je otvorio "naš Evropljanin" Vensan Dežer uopšte ne radi, ali radi mala lokalna mafija. Šta god hoće

 

Igor Milanović

 

Petrovac na Mlavi je poznat po tome što su njegovi stanovnici od vajkada bili vični trgovanju. Sadašnja opštinska vlast, međutim, pod trgovinom smatra i otimačinu. Zemljište kuda je nekada prolazila železnička pruga, opštinska vlast danas prodaje po ceni od 3.000 evra za ar. Pa ko voli, neka izvoli.

Prodata je i zgrada petrovačke biblioteke, te je gradska biblioteka sada smeštena u privatnom lokalu u vlasništvu Dragoljuba Milosavljevića, potpredsednika opštine, kome se za tu uslugu mesečno plaća 600 evra. U lokalu čiji je vlasnik predsednik opštine Radiša Dragojević registrovana je firma "Rosal Serbia", u vlasništvu istoimene kompanije iz Rumunije.

Ovo preduzeće, osnovano 25. novembra 2010. sa osnivačkim kapitalom od 500 evra i bez ijednog jedinog zaposlenog, odlukom predsednika skupštine opštine Milančeta Aćimovića od 30. novembra 2011. dobija ekskluzivno pravo da obavlja komunalne delatnosti, skuplja smeće i drugi otpad na teritoriji cele opštine. Od tada su komunalne usluge u Petrovcu trostruko poskupele.

Iz Nacionalnog investicionog programa Petrovcu je uplaćeno 10 miliona dinara, iz tadašnjeg Ministarstva za infrastrukturu još 20 miliona dinara, a Evropska unija je dodala još 4,5 miliona evra za izgradnju novog vodovoda. Posao dobija "konzorcijum" u kome se pojavljuje i austrijski "Strabah", ali je njegova uloga da služi samo kao pokriće, za šta dobija 20 odsto sredstava. Ostatak ide "Velikoj Moravi" a.d. gde je generalni Petar Petrović, a tehnički direktor Zoran Dželatović.

"Velika Morava" uzima 10 miliona dinara ne da bi pravila vodovod, već da bi kupila bager. Posle toga menja ime u MP "Velika Morava", gde je generalni direktor Dželatović, dok Petrović prelazi u firmu za konsalting "Huming", koja nadzire radove na vodovodu u Petrovcu?! Pošto su pare za vodovod potrošene za druge potrebe, opštinari uzimaju projekat iz 1975. godine koji proglašavaju projektom za novi vodovod, otvaraju jedno filtersko postrojenje i proglašavaju ga fabrikom vode, pa onda organizuju proslavu za 600 zvanica, među kojima je bio i Vensan Dežer ispred EU, i tako puštaju u rad vodovod koji ni do danas nije profunkcionisao.

Visoke goste opštinska vlast najradije vodi u restoran "Tron", lokalno stecište narko-dilera, čiji je vlasnik Dragan Adamović, kum pomoćnika komandira policijske stanice, a gde ordinira bivši policajac Veljković, već osuđivan zbog trgovine drogom.

Predsednik opštine je poznat po tome što voli da "isproba" svaku novu radnicu koja bi da se zaposli u opštinskoj upravi. Jednom su ga u Golupcu sreli besni rođaci jedne tako ponižene radnice i propisno provukli kroz šake. Danima posle toga Dragojević se u opštini zvanično vodio da je na službenom putu, sve dok mu nisu prošle modrice na licu.

Njegova aktuelna miljenica je bivša mis Braničevskog okruga Dragana Floranović, sadašnja članica opštinskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam iako nema završenu ni srednju školu.   

Portparol opštine je Marjan Janković čiji je otac radio u vojnom odseku, dok devedesetih nije osuđen za primanje mita od regruta koji nisu hteli da idu u rat. Marjan ima 40 godina i još uvek se školuje o trošku opštine. Poznat je po tome što se hrani isključivo po lokalnim restoranima i to za džabe. Posle njegovih žderačkih pohoda propao je restoran "Zlatnik", koji je gazda zatvorio jer mu se više nije isplatilo da besplatno radi. Janković je jedno vreme bio skinut sa liste fudbalskih sudija zato što je uhvaćen kako prima novac, a na jednoj utakmici je bezrazložno tukao i neko dete.

Glavni za asfaltiranje svih ulica u kraju je Srđan Bata Cekić i njegovo preduzeće "Srmeks". Srđan je asfaltirao 600 kvadratnih metara u Ulici Milana Ristića, ali su u opštini obračunali 2.400 kvadratnih metara, troškove naplatili iz budžeta i prebacili na fudbalski klub "Sloga" (odakle se svi oni namiruju), a "Srmeksu" ni za obavljen posao nisu platili. Nesrećni Srđan ćuti i radi, iako su ga opštinski funkcioneri doveli do prosjačkog štapa, sve u nadi da će jednog dana dobiti zasluženi novac.

Osim preko "Sloge", novac se pere i preko organizacije uličnih trka. Ekskluzivni organizator je u kraju poznat kao Gaga Trka i već je dobio krivičnu prijavu za organizovani kriminal. Direktor JKP za puteve Mirko Stanković sa Gagom potpiše ugovor o organizaciji neke besmislene trke, opština to sponzoriše, a tako zarađen novac Gaga podeli sa opštinskim funkcionerima. I svi zadovoljni, samo u budžetu nikada nema para.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane