Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV  Svetac

 

Agencija za zaštitu TV gledalaca

 

Rajko Roki Dvizac

 

Agencije niču u ovoj zemlji kao pečurke posle kiše. Neke šaljivdžije tvrde da koliko ima zatvorenih fabrika, toliko ima novootvorenih agencija za sve i svašta. Meni i većini ljudi najpoznatija je Agencija za zaštitu potrošača. Oni se kao nešto bore, fol kao nešto se pitaju o tome što nam razne trgovačke barabe proturaju u ishrani robu sumnjivog porekla, kvaliteta i roka trajanja. Ili pak odeću sa greškom, nepotrebne vakcine za izmišljene bolesti itd, itd... I to mi je dalo ideju da osnujem agenciju za zaštitu TV gledalaca!!! To nije samo moj stav, već i stav Srbije - ovoj zemlji je neophodna agencija za zaštitu TV gledalaca. Pošto smo usaglasili stavove, dileme više nema.

Što više razmišljam o tome, to sve više i više uviđam da je to fenomenalna ideja. Pre svega, pod okrilje i nadležnost ove agencije potpadali bi apsolutno svi TV gledaoci. Kako siromašni - tako i bogati, kako zaposleni - tako i nezaposleni, kako omladina - tako i penzioneri. Svi, svi, svi... baš svi. Čak i oni koji nemaju televizor. Ako moraju i takvi da plaćaju TV pretplatu, pa red je da i oni budu pod zaštitom bar ove agencije. Dakle, svi - do poslednjeg glasača sa biračkog spiska.

Elem, da pređem sa stava na dela.

Pod 1 - Proglašavam sebe za predsednika, direktora i šefa agencije. Za svog savetnika imenujem Jovana Steriju Popovića. Zamenik će mi biti Stevan Sremac, a pomoćnik Radoje Domanović. Ne, nije to nikakvo samoljublje, već ustaljena praksa i stav u ovoj lepoj zemlji. Tako radi Vlada kada osniva svaku agenciju, tako rade i političari kada osnivaju stranke. To je plod čiste, domaće demokratije. Kasnije ćemo javnosti saopštiti da ste me vi - TV gledaoci - OGROMNOM većinom (da sad baš ne kažem jednoglasno, nije u duhu demokratije) izabrali za predsednika. Naravno, to će umesto mene učiniti moj lični piljar, šarmantna Mir-Jam (posle RTS može da snimi seriju rekordne gledanosti).

Pod 2 - Agencija za zaštitu TV gledalaca je nevladina organizacija. A to u praksi znači da me mora Vlada finansirati iz budžeta. Zatim donacije iz inostranih fondova. Pogotovo one za razvoj demokratije moraju pod hitno da se slivaju u moj džep. U protivnom, ova vlast će imati posla sa sudom u Strazburu, a bogme i sa nekim viđenijim ambasadorima.

Pod 3 - Jednoglasan stav je i da mi se jave sponzori sa odrešenom kesom. Ko više da, manje će biti prozivan od agencije i njenih članova (TV gledalaca). U sponzorstvo obavezno da se uključe i TV stanice, od lokalnih do nacionalnih. U njihovom je interesu. Svoje novčane priloge možete slati poštom (preporučeno) ili pak predati paket lično na ruke. Tajnost vašeg sponzorstva (donacije) je zagarantovana po tradicionalnom švajcarskom principu.

Pod 4 - Da bi sve funkcionisalo demokratski, stav je da je obaveza svih TV stanica (od lokalnih do nacionalnih) da u svoje upravne odbore moraju da prime po jednog člana koga će imenovati agencija. Tako će agencija moći da vrši svoju dužnost, a ujedno se time smanjuje nezaposlenost u zemlji. To samo pokazuje našu društvenu korist i opravdanost postojanja. Nisam ja kriv što se agencije za borbu protiv korupcije ili pak zaštitu potrošača toga nisu setile. To je lično smislio moj savetnik Jovan Sterija Popović. Alal mu pamet.

Pod 5 - Stav mog zamenika Stevana Sremca je da ovim putem javno pozovem sve relevantne političke koalicije i stranke da mi se obrate za eventualni koalicioni dogovor. Izbori su na vidiku, zato pamet u glavu - poručuje gospodin Sremac. Ne zaboravite, TV gledaoci su najveće biračko telo u zemlji. Pravila pregovora su jednostavna i uobičajena u ovoj demokratskoj zemlji - ko da više! Da, dobro ste pročitali - ko da više, a ne ko obeća više. Jednom me je Mlađan Dinkić prevario, neće više. Od tada svakog jutra slušam pesmu njegove omiljene grupe "Piloti" - Ne veruj u idole.

Pod 6 - Pošto su u ovoj zemlji u modi razne ambasade i ambasadori, stav mog pomoćnika Radoja Domanovića je da treba da i ja pratim modu. Dakle, ambasadori, navalite na mene, okanite se ovih ispušenih lula. Ja moram TV gledaoce zaštiti, a kako ću bez fotelje (ministarske ili neke slične)?

Pod 7 - Od danas pa ubuduće, jasan stav ove agencije je da se ne sme dodeliti ni jedna jedina nagrada u oblasti televizijskog stvaralaštva a da se pre toga ne konsultuje mišljenje agencije.

Pod 8 - I moj piljar, gospođica Mir-Jam, ima svoj stav. Da čujemo i nju. U ovoj zemlji i žene imaju pravo glasa, a ne samo stasa. Gospođica Mir-Jam ima izričiti stav da o svim budućim TV serijama na našim televizijama isključivo odlučuju samo žene. Da li će biti turske, grčke, domaće ili američke... i kojeg će sadržaja biti, o tome se neće pitati muškarci, već samo žene. Njen stav je jednoglasno usvojen. Žene znaju zašto. Šta ću, one su najvernija TV publika.

Pod 9 - Moj stav je da je stav Srbije da smo im ja i moja agencija neophodni. Ko to ne shvati na vreme - kajaće se posle izbora...

Pod 10 - Generalni stav je ooo...stav!!!

P.S. Jedinstveni stav je bio i da napravimo promotivni koncert, uz direktni prenos svih televizija. Obratio sam se Zdravku Čoliću, ali do sada od njega ni traga ni glasa...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane