Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Druga strana

Kulturni genocid uz pomoć Turaka i domaćih proevropskih janičara

 

Moj jarane, Sulejmane...

 

Tačno na stotu godišnjicu oslobodilačkih Balkanskih ratova i proterivanja Turaka sa Balkana (1912-2012), Turska hoće da se vrati potomcima svojih žrtava! Ona to danas čini ekonomski, politički (vojno, preko NATO pakta), ali i izvozom svoje kulture i nametanjem svoje istorijske istine, koja često nema nikakve veze sa stvarnom istinom. Doduše, Turaka danas ima širom Evrope i sveta, kao i drugih naroda uostalom, ovo jeste novi vek i novi milenijum i svet jeste globalno izmešan. Ali zašto je nekome bilo stalo da baš Srbiju vrati, makar i u vidu TV serijala, u vremena otomanskog osvajača Sulejmana Veličanstvenog? Je li to opet smislila ona ista ''demokratska'' klika na čelu sa bivšim predsednikom, koja je htela, ali narod nije dao, da podigne spomenik u čast poginulih plaćenika Otomanske imperije, u čuvenoj bici kod Petrovaradina 1716. godine?

 

Nikola Vlahović

 

Više od dvadeset godina Srbija je izložena strašnom mentalnom teroru i pravom kulturnom genocidu koji sistematski sprovode najgledanije ovdašnje televizije. Tu dobro smišljenu, antikulturnu misiju potpomažu i novine specijalizovane za promociju idiotskih sadržaja, "regionalnih TV serija", u kojima nema ni scenarija, ni režije, ni glumaca, nego samo bedne imitacije svega toga...

Poslednje generacije mladih Srba vaspitavane su na latinoameričkim televizijskim serijama, u kojima su  agresija i glupost promovisani do granica iznemoglosti. Taj antikulturni model skoro da je precrtan u našim  školama i porodicama kao jedini važeći obrazac odnosa. Ovaj deo istorije beščašća neko će nekada napisati -  ako preživi par pismenih Srba koji su se oduprli ovakvom zločinačkom ubijanju svoje kulture i svoga nasleđa!

Ali, upravo sada, u času jednog ljudskog i stvaralačkog beznađa, treba podsetiti da je u vreme najžešće izolacije Srbije početkom devedesetih godina, RTS snimio i emitovao neke od antologijskih TV serijala, poput serije o Vuku Karadžiću, sa maestralnim Aleksandrom Berčekom u ulozi Miloša Obrenovića, seriju o Karađorđu, seriju o Obrenovićima, serija o slavnom pesniku Aleksi Šantiću i brojne druge, za današnje prilike nedostižne umetničke podvige, koji su za sva vremena stekli status kulturnog dobra od prvorazrednog značaja...

Ali, sadašnje protagoniste terora nad zdravim razumom to danas ne zanima, pa se neko setio da u Srbiju vrati čak i Sulejmana Veličanstvenog, i to ne na konju, nego na jednoj od najgledanijih ovdašnjih televizija.

Eksperiment je, kažu, uspeo u svakom pogledu! Kako televizija Prva tvrdi, jer ona emituje danas najgledaniju TV seriju "Sulejman Veličanstveni", ovu karikiranu istorijsko-ljubavnu splačinu svakoga dana gleda u proseku oko 1.700.000 ljudi! Prema podacima AGB Nilsen, agencije za istraživanje javnog mnenja, "...priča o velikom sultanu privukla je najviše ženski deo populacije, pa seriju prati svaka treća žena u Srbiji!". U međuvremenu je i RTS krenuo sa dve strane serije engleskog govornog područja, ali one   "Sulejmanu" nisu ni do kolena! Kažu da je, baš kao nekada, neprikosnoven.

Da stvari nisu nimalo bezazlene govori i podatak da je i sam predsednik Turske nedavno govorio o takozvanim "telenovelama" koje skao o jednom od najboljih turskih izvoznih proizvoda, jer snažno privlače turiste na njihov deo mediteranske obale!

No, u seriji "Sulejman Veličanstveni" nema ni govora o promociji turizma, nego ima lažne istorije u neograničenim količinama. Pre svega, Otomanska imperija je prikazana kao vladavina moćnih i plemenitih, ali ne i surovih i beskrupuloznih!

 Naravno da u seriji nema odsecanja glava, nabijanja na kolac i drugih "specijaliteta" koje su hrišćanski narodi dobro zapamtili i zapisali u svojoj genetici, ali ima ruskih robinja u haremu, od kojih će jedna postati Sulejmanova verna supruga!

Već u prvih nekoliko nastavaka ove turske "telenovele", kao najveći korak na putu ka ondašnjoj Evropi  opisan je napad na Šabac, odnosno na šabačku tvrđavu, a potom, naravno, i napad na Beograd, koji su Turci do temelja zapalili, opljačkali, a njegovo stanovništvo silovali i ubijali. No, ni taj podatak u seriji nije i neće biti pomenut. Glavnina priče dešava se u haremu i oko njega, gde se hrišćanske robinje takmiče koja će se više dopasti Sulejmanu. A, to i jeste poenta obnove jednog siledžijskog odnosa nad vekovima tlačenim narodom!

Ovde, na ovom mestu, treba postaviti pitanje: ko, u ime koga i na kakav način hoće da vaspitava današnju omladinu u Srbiji? Ako je televizija Prva jača od svakog ministarstva kulture, ako su odlazećem ministru kulture usta zavezana u nekoj od službi kojima je verno služio, ako ovde za pare svako radi šta ga volja, onda nije nikakvo čudo što su neki novi Turci televizijskim kanalima stigli do Dunava u XXI veku, jer države, poretka, sistema a ni obrazovanja jednostavno nema!

Ali, kad nema ni države, ni ministarstva kulture, neki su se sami spontano organizovali da pruže kakav-takav otpor neviđenom nasilju nad zdravim razumom! Probudila se u delu ovog unakaženog i hipnotisanog naroda trunka ponosa, genetsko sećanje na vekovni užas turskog terora, na zlotvore koje nikada nijedna generacija Srba ne sme da zaboravi.

Tako je u Beogradu jedna grupa građana odmah reagovala, štampajući plakate i letke protiv ove turske TV serije, u kojima upozorava: "...Zbog sve masovnije zastupljenosti turskih serija na televizijskim programima u Srbiji, među kojima i serije Sulejman Veličanstveni, a koja veliča istoimenog turskog vladara - Cilj ove akcije je zaustavljanje pokušaja prekrajanja istorije i prikazivanja Sulejmana, koji je bio krvnik, zločinac i neprijatelj srpskog naroda kao pozitivne istorijske ličnosti..."

Grupe građana koje su se pobunile protiv emitovanja ove serije odmah su dobile nekoliko društvenih mreža na internetu. Ali, sve to nije pomerilo sa mesta danas najgledaniju TV seriju u Srbiji, koja čini isto ono što suje devedesetih činilo latinoameričko smeće, kojim su regrutovane nove "kadetkinje" maloletničke i svake druge prostitucije, koje je, uz stalnu ekonomsku krizu, dodatno pomoglo rasturanju porodica u Srbiji i gaženju dotadašnjeg morala.

Naravno, svrha svega ovoga je dobrobit najvećeg medijskog tajkuna u Srbiji, Dragana Đilasa, čije firme naplaćuju zastrašujuće sume novca od svake sekunde reklamnog prostora na svim televizijama, pa i na Prvo", koja emituje "Sulejmana Veličanstvenog".

Njemu, njegovoj stranci, njegovom bivšem predsedniku i njegovim nesagledivim ambicijama ne znače ništa ni kultura ovog naroda niti njegovo nasleđe, a još manje prekrajanje istorije ili satiranje zdravog uma. Značajan je samo njegov profit. U takvim okolnostima, ovo televizijsko ponižavanje Srba koji pamte, deluje kao rekreativni sport nekoliko demokratskih siledžija, koji ne samo što vladaju državom i medijima nego su zajašili i na glavu svakog građanina - da mu objasne kako je divno bilo kad su Turci sekli glave, nabijali na kolac, odvlačili u roblje, menjali veru i nagrđivali svaku stopu ove zemlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane