Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Činiš 'voliko

 

M. Brkić

 

Na Đurđevdan, pred ponoć, iz usta predsednika Republičke izborne komisije saznaćemo da je Srbija dobila novog predsednika - Tomislava Nikolića.

U dugoj istoriji Srbije ovo je prva prilika da neko bude izabran na tako važnu funkciju, a da je ne pretvori u carski položaj, jer po Ustavu, ona je ceremonijalna, nije mnogo važna, ali je upravo zato i najodgovornija. I pred Bogom i pred građanima.

Novi predsednik Srbije naslediće praznu kasu, ogromne dugove, razorenu privredu, opljačkane bolnice, razorene škole, napuštena sela, zgaženu vojsku, policiju u ritama, dva miliona nezaposlenih, pet miliona gladnih građana...

Ako već istog dana ne pozove svoje partijske sledbenike da se vrate radu, da na najodgovornije funkcije u državi dođu najstručniji, ako se oslobodi sujete svojih saradnika i odmah sastavi vladu koja će istog dana pozvati javna tužilaštva da ispunjavaju svoju ustavnu obavezu, da pred sud izvede najmanje dve hiljade onih čije hapšenje i procesuiranje traži međunarodna zajednica, novi predsednik pašće na ispitu, a Srbija će, oružjem, morati da se ratosilja i njega i onih koje je nasledio.

Nekoliko stotina najboljih srpskih novinara ostalo je bez posla, a na njihova mesta došle su gologuze devojke, spremne da se naguze, da veličaju sve pljačke svojih gospodara. Neman zvana Boris Tadić trudila se iz petnih žila da nam reciklira istoriju, da nas predstavi kao genetske zločince, da se u naše ime izvinjava, oprašta, plaća...

Svaki građanin koji je glasao za Tomislava Nikolića zna da on istog dana ne može da poveća penzije ili  preko noći zaposli decu, unuke... Ali, svi građani od njega očekuju da će im, već prvim obraćanjem, vratiti nadu da će oni koji su ih pljačkali sve ove duge godine, koji su ih ponižavali i terali u smrt biti privedeni pravdi i zakonu.

Očekivanja građana su, dakle, velika. Hoće li, recimo, Željko Mitrović, peder, narkoman i kriminalac, čija kompanija "Pink" duguje 110 miliona evra, a pola godine ne plaća ni zaposlene, i dalje nekažnjeno divljati jer su neki Tomini saradnici više prisutni na ovoj televiziji nego pored svoje dece?

Ako i okruženje Tomislava Nikolića preraste u jato ptica grabljivca, ako počnu da od poraženih naplaćuju zaštitu, Srbija će nestati. Verujem da ta slika nestajanja jednog naroda i države lebdi i pred očima novog predsednika. A novi predsednik može da učini istorijski poduhvat - da nam govori istinu, da ne krade, da nikakvu krađu i privilegiju ne omogući svojim saradnicima, ni koalicionim partnerima. Sve ostalo što učini   bilo bi preko naših očekivanja. U istoriji Srbije ostaju samo oni koji su je dizali sa kolena.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane