Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

Gradska kasa spremna za odbranu demokratije od sugrađana

 

Rogati glasači na bogate bukače

Strah od realne opasnosti gubitka predstojećih izbora i ugroženih interesa zrenjaninske foteljaške klike  primorao je prethodnih nedelja ovdašnje uterivače demokratije na žestok presing sugrađana. Pažljivo utrenirani "demokratski režiseri" izborne utakmice u Zrenjaninu na čelu sa gradskom izbornom komisijom i njenim (ničim izazvanim) predsednikom Vladimirom Stoiljkovskim, inače kumčetom gradonačelnika Milete Mihajlova, čine apsolutno sve da minimalizuju energiju respektabilne armije sugrađana, koja - uprkos retko agresivne, bahate i autistične kampanje odbrane golih fotelja - iskreno želi promene u Zrenjaninu. Ovakvo rano i agresivno "uterivanje demokratije" u glasačke kutije ima realne šanse da nadmaši nekadašnje legendarne zrenjaninske "korektore" izborne volje iz vremena nekih Slijepčevića, Mrkšića, Skoka...

Zoltan Horvat

Gradonačelnikovo kumče, inače javni pravobranilac grada Zrenjanina, ima ispred sebe direktivu "odozgo iz Beograda", koju mora ispuniti, da DS u Zrenjaninu mora dobiti izbore po svaku cenu. Direktivu odozdo, lokalnu "anesteziju" od kuma Milete, inače prvog na listi DS-a u Zrenjaninu, mlađani Vlada sprovodi u totalnoj demokratskoj diskreciji, u čemu mu nesebično pomažu provereni novokomponovani demosaborci  Aleksandra Mak Odavić, načelnik Gradske uprave sa dodatnom drastično dobro plaćenom funkcijom zamenika člana Gradske izborne komisije, Jasmina Malinić, zamenik načelnika Gradske uprave sa takođe papreno dobro plaćenom dodatnom funkcijom člana, i još nekolicina vičnih "demokratskim" pravilima predizbornih igara (naravno da ni oni nisu gadljivi na dobro plaćen dodatni posao koji se obavlja tokom radnog vremena). Preostali članovi gradske komisije iz redova drugih stranaka, u manjini u odnosu na DS članove, samo su tužan dekor bez prava glasa (al' uz kintu pride).

Demokrate u Zrenjaninu danas ništa ne žele da prepuste slučaju i čine apsolutno sve u cilju veličanja katastrofalnih rezultata u prethodne četiri godine. Objavili su i "Plavu knjižicu" navodnih uspeha lokalne samouprave, koja se, pažljivim čitanjem kratkog štiva, svodi na bezobraznu otimačinu evidentnih rezultata u privlačenju i aktiviranju investicija koju je sproveo udelo prethodni gradonačelnik Goran Knežević. Knjižicu je u prostorijama stranke lično predstavio gradonačelnik, saopštivši da se jednostavno divi ovakvoj knjižici i da je ponosan na rad stranačkih saboraca koje predvodi (među njima i nekolicina bivših ortodoksnih julovaca i socijalista, takođe obožavalaca vlasti).

 Svečarska atmosfera ponela je domaćine uz iće i piće, pa su opravdano izostali odgovori na banalna novinarska pitanja, poput recimo ovog: zašto u privatnom brodogradilištu, koje se u Plavoj DS knjižici hvali na sva usta, plata može da stane u jednu potrošačku najlon-kesu? Ili, ko od privilegovanih kadrova putuje na demokratske seminare po Kini i ostalim dalekim zemljama zadržavajući se tamo i po mesec dana (Kopaonik, Zlatibor, dalmatinsko i Slovenačko primorje...)?

Demokratska hajka

Da ovdašnjim uživaocima fotelja nadolazeći (fer i korektni) izbori baš i nisu potrebni, pokazuje njihova sklonost bajkama. Overivači potpisa su, gle demobajke prve, redom iz DS-a! Jedan od kandidata ove stranke na predstojećim izborima (43. na izbornoj listi ) je, gle demobajke broj dva, istovremeno i jedan od najuticajnijih "neutralnih" overivača. Privilegovano vreme za overu potpisa u gradu i naseljenim mestima je, gle demobajke tri, bilo rezervisano za DS pod rednim brojem 1 na glasačkom listiću.

Najviše neispravnih listića sa potpisima građana, na stotine - tu demobajka prestaje, al' se ne iznosi u javnost - ide ponovo na adresu najizvikanijih u Zrenjaninu. Bajkovitost uterivača demokratije u sugrađane prestaje i nakon pitanja: kako to nijedna stranka u Zrenjaninu, izuzev Liste za opstanak Zrenjanina - Dušan Juvanin i SNS-a, nema video-zapis ili fotografiju sa potpisivanja lista, zatim zašto Gradska izborna komisija nije upoznala građane kako je dvanaestak hiljada Zrenjaninaca potpisivalo ovaj zvaničan dokument, odnosno zašto je vlast u Zrenjaninu sakrila snimke potpisivanja? Da li su se potpisivanja za DS možda odrađivala u mračnim podrumima (ima ih dovoljno), i zašto građanin koji je potpisao nema uvid u to da li je možda i na nekim drugim izbornim listama, "overenima" od overivača iz DS-a (veruje im se na demokratsku reč)?

 Nasleđeni i uhodani diletantizam Gradske izborne komisije u Zrenjaninu nadovezuje se i na sakrivenu istinu o naduvanim ciframa iz gradskog budžeta za rad njegovih "prekaljenih demokratskih članova". Na građane izbombardovane novim obećanjima obećanja sprovodi se  "demokratska" hajka, posebno na zaposlene u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama. Od svih zaposlenih se, pod pretnjom otkazima, zahteva da budu roboti-idioti na izborima, odnosno da 6. maja, držeći se svezajedno za ručice, grupno posećuju birališta i uz nadzor DS-a supervizora, zajedno glasaju "Za bolji život".

Jedna od vrlina ove i ovakve demokracije u Zrenjaninu je i sinhronizovani rad. Prošle nedelje je za predstojeće prvomajske praznike najavljen žestok performans u centru Zrenjanina, tačno prekoputa kancelarije DS-a, gde se očekuje da bivši autentični zrenjaninski otporaši i, kako se navodi, dosledni borci protiv pošasti zvane partokratija pokažu šta misle o ovdašnjim aktuelnim vlasnicima demokratskih promena. Kako se navodi u saopštenju dostavljenom lokalnim medijima (naravno da ga ne smeju objaviti), pesnica nekada legendarnog "Otpora" dobila bi visoko uzdignut srednji prst. Vrh lokalnog DS-a se, brže-bolje, bacio na sinhonizovano sprečavanje ovog performansa.

Da vlasnici demokratije u Zrenjaninu ne mogu da izdrže teret davljenika u predizbornom mešetarenju, to znaju i u ovdašnjem Zrenjaninskom poslovnom krugu privatnika, ZREPOK-u. Ovdašnji tajkuni, provereni ljubitelji ove i ovakve vlasti, pretvorili su Gradsko veće u svoj najobičniji servis. Kako drugačije objasniti nedavno drastično povećanje taksi usluga za više od 300 procenata (start, umesto 20, košta 70 dinara), koje predstavlja najnoviji genijalni poslovni gaf Dragana Vidakovića, vlasnika ovdašnje privatne firme "Impel" i uvaženog člana ZREPOK-a. Uprkos žestokom protivljenju svih ostalih taksi udruženja da će drastično povećanje "ubiti" taksiranje u Zrenjaninu, od čega trenutno životare mnoge porodice, Gradsko veće je prostim podizanjem ruku overilo novi monopolski cenovnik svim udruženjima. Nije poznato šta konkretno dobija ovakvim povećanjem cena prevoza Vidaković, vlasnik udruženja žutih taksija (demokratski, nego šta!), pogotovo što su vozači njegovih vozila, osim režijskih troškova, opterećeni i žestokim lizingom od preko 300 evra na mesečnom nivou. Taksisti su poslednjih dana, očekivano, smanjili promet za 80 procenata, što je izazvalo novu lavinu besa, te se nakon protesta traktorista, ispred Gradske kuće najavljuju i taksi protesti.

Lovačke i sportske priče

Sportski savez grada Zrenjanina, još jedan od "zaštitnih znakova" gradske vlasti, takođe se ističe u isterivanju para iz gradske kase. Naime, nakon retko bezobrazne odluke da se ovdašnjem košarkaškom klubu "Proleter" dodeli 3,5 miliona za ispadanje iz svih saveznih rangova takmičenja (klub na ivici gašenja, preti mu beton liga), oglasili su se mali zrenjaninski klubovi, drastično zakinuti i za ono malo sredstava koja im sleduju. Ogorčenje je dostiglo kulminaciju, a pomoćnik gradonačelnika, inače predsednik kluba, upućuje zainteresovane na čelnike Sportskog saveza. Tamošnji predsednik Voja Matić, inače član LSV-a, navodi da je apsolutno nemoćan da se suprotstavi "sportskoj kuhinji" ovdašnjih demokrata koji trenutno vagaju o predizbornoj podobnosti čelnika klubova.

I Lovački savez grada ima neke veze sa sportom, pa je ovih dana sa iznenađenjem primljena vest da je drugi pomoćnik gradonačelnika Goran Kaurić, odnedavno član DS-a, izvisio za već viđenu funkciju predsednika Lovačkog saveza Vojvodine. Nakon saopštavanja rezultata glasanja i proglašenja novog-starog predsednika u liku Milana Pažina, aktuelnog direktora ovdašnje filijale DDOR-a, besni Kaurić nije ostao na večeri, a tugu je te večeri možda mogao da podeli sa svojim dvostrukim partijskim drugom Tatjanom Paskaš, v.d. direktora Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" (nekada zajedno u G-17 plus, danas DS-u) koja takođe ne uživa poverenje zaposlenih. Kaurića nije bilo ni na svečanosti otvaranja novog pogona "Mekaplasta" u Zrenjaninu, gde se pojavio i Boris Tadić sa svojom pratećom izbornom svitom, pa su se njegovi prijatelji zapitali da li je možda u dvostrukoj nemilosti - od čelnika nove partije kojoj je prišao ili od jačih štihova u Lovačkom savezu koji mu nisu oprostili "lovački gaf", pad sa jedne od čeka na ečanskom ribnjaku.  

 Na kraju, sudeći po emotivnom životu nosilaca demokratije u Zrenjaninu, predizborne izazove će stoički podneti. Ogromna većina čelnika ovdašnjih najizvikanijih stranaka svoju ljubav, poverenje i suživot na kraće i duže staze podelilo je na demokratski način sa sada već bivšim kafe-kuvaricama i sekretaricama iz stranačkih kancelarija. Intermeco ili predah u ispunjavanju stranačkih, bračnih i svih preostalih demokratskih dužnosti mogli su da potraže i u svojevrsnim izletima u "ljubavnim gnezdima". Hotel "Vojvodina" je idealan objekat, gde je sasvim prirodno u po bela dana videti ovdašnje viđenije muškarce i žene kako se penju liftom na polučasovni ili jednočasovni demokratski intermeco ili predah. 

 

 

Ima nade za opstanak

Ima li nade da se na predstojećim lokalnim izborima u Zrenjaninu običan svet utrkuje sa bogatim vođama žute partije? Možda ima, navode u stranci pod rednim 6, Lista za opstanak Zrenjanina - URS - Dušan Juvanin. 

"Na izborima više nećemo gledati udruženja građana jer su ona dekretom bogatih takmičara ukinuta",  kažu Dušan Juvanin i Vladimir Priljeva, osnivači ove liste i dosledni i istrajni borci za demokratiju u protekle 22 godine.

"Na našoj lokalnoj listi ima 50 kandidata za odbornike, 93 procenta čine ljudi koji nikada ranije nisu učestvovali u politici, 52 procenta je nestranačko, 60 procenata čine žene. U kampanji smo sa komšijama, prijateljima, rođacima i svima onima koji nas poznaju i koje ne možemo prevariti. Jedina smo stranka koja je nakon prijema liste sa potpisima imala 99,3 procenta verodostojnosti, Na pitanje zašto prefiks 'URS' u naslovu, odgovaramo da izborni zakon kaže da samo stranka može da podnese izbornu listu, što znači da su izbori postali privilegija političke i ekonomske elite. Lista za postanak Zrenjanina svesno rizikuje da nakon eventualnog neuspeha na izborima plati overavanje potpisa, jer velike stranke (sa podrazumevajućim cenzusom), kako zakon to ponovo navodi - nemaju obavezu plaćanja.          

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane