Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Skeptično

Skeptično

 

Ispod Mire trista vire

 

Piše: Olga Stojanović

 

To što ispod šinjela (da ne kažemo suknje) profesorke Mire Marković, koja živi i radi u Rusiji, "trista vire" ne odnosi se baš na celih trista, već samo na poneke koji decenijama ne izmiču mojoj pažnji. U knjizi Markovićeve "Destierrada e Emperdida", što u prevodu znači "Prognana i neizgubljena" jedan segment se odnosi i na velikog srpskog maga biznisa i medija Željka Mitrovića, u daljem tekstu Tomasa Mora, čoveka za sva vremena.

Čitajući na internetu ovu informaciju, osetila sam preku potrebu da napišem komentar, koji je i objavljen, a u kome, gle, branim Miru Marković, da ne kažem da je i pravno zastupam u odnosu na lik i delo Ž. Mitrovića! Ono što je profesorka objavila u potpunoj je saglasnosti sa mojim ličnim iskustvom u vezi sa nekadašnjim funkcionerom JUL-a, koji je potom postao i vlasnik ostalih meseci u kalendaru, uključujući i oktobar 2000.

U stavu mirno je stajao kada bi na MIG 21 Markovićeve slušao njene naloge, uprkos tome što je tada imao odista ozbiljne probleme sa vodoinstalaterima i ostalim majstorima koji su mu gradili kuću. Lično sam zahvalna Mitroviću na pristojnim honorarima iz 97. godine prošlog veka za časopis skrojen i finansiran u vreme kampanje za predsedničke izbore.

Fenomen Željko Mitrović je zakonomerno inkorporiran u memorijal profesorke Marković, jer je jedan od onih koji su doprineli izdaji ove osobe iz čijeg su krila, kao materinog, nastali. Ne kao ličnosti, već kao moćnici. Tu je i izvesna Petkana, alijas visokotiražna Ljiljana Habjanović, a o Ljubiši Ristiću se ne bih izjašnjavala jer je ipak sačuvao dostojanstvo i nije potegao nesaglediv put do neizmernog bogaćenja.

Mirjana Marković ima pravo na sopstveni "memorijalni kompleks". Kao i svaki moćnik, poput blaćenog pa potom slavljenog Broza, koji ga ima i u fizičkom smislu. E, profesorka Mirjana ga ima u psihičkom. Šta ona ima u fizičkom ili koju ocenu ima iz fizičkog u gimnaziji u Požarevcu, neću da sudim jer mi požarevački "Dnevnici" nisu dostupni na uvid, osim onih dnevnika koje je objavljivala u Dugi.

Ponesen moći koju je ostvario tako kako ju je ostvario, Željko Mitrović nije pokazao lojalnosti prema profesorki koja mu je predavala barem srpski, sociologiju i napose matematiku. Prognana i neizgubljena Mira možda parira neprognanom i izgubljenom Željku. Kao što su ruski pisci nedvojbeno izašli iz Gogoljevog šinjela, tako je i Željko izašao iz Mirinog. To je Srbija, a Moskva suzama ne veruje. Mada i bogati plaču.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane