Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Francuska

Ubica Muhamed Merah radio za tajne službe DCRI i DGSE?

 

Likvidacija overava pobedu Sarkozija

 

Zločin u Tuluzu je događaj koji je kao retko koji u poslednjih desetak godina uzbudio Francuze. Vest o ubistvu jevrejske dece protutnjala je svetom brzinom svetlosti. Sada su neke stvari postale jasnije: kako o okolnostima ubistva vojnika i dece, tako i o samom ubici sa skutera. Ubica Muhamed  Merah je išao dotle da je čak snimio svoj zločin, i film poslao u svet da kruži internetom i služi kao uzor mudžahedinima

 

Mile Urošević

dopisnik iz Pariza

 

Muhamed Merah, ubica sa skutera, izašao je iz anonimnosti kada je hladnokrvno izrešetao troje nejake dece i jednog 30-ogodišnjeg profesora ispred jevrejske škole u Tuluzu. Isti taj Muhamed bio je vinovnik još tri prethodna ubistva, koje je počinio nad francuskim vojnicima arapskog porekla. Svi su odmah posumnjali na fašiste ekstremne desnice i ispod oka merkali Marinu le Pen koja je upravo započela svoju kampanju za predsedničke izbore. Francuski ministar policije je naredio da se stepen obezbeđenja podigne na najviši nivo. To je samo za dlaku ispod vanrednog stanja, što se od kraja rata u Alžiru pre 50 godina još nikada nije dogodilo.

Na veliko iznenađenje svih, francuska policija je u rekordnom roku lokalizovala kriminalca i opkolila njegov stan na periferiji Tuluza. Normalno, jer je on već bio poznat policiji i pod prismotrom već dve godine. Sve je izgledalo pod kontrolom, a onda su ga uprskali i počeli da pregovaraju. Ubica ih je izigravao i obećavao da će se predati, a onda menjao mišljenje. Nakon 32 sata tragičnog ismejavanja u vidu nekih pregovora, ne bi li ga uhvatili živoga, začuli su se rafali i Muhamed je izrešetan u samoodbrani, bar kako je zvanično navedeno. Sahrana Muhameda Mere, ubice iz Tuluza, bila je pod znakom pitanja pošto ju je gradonačelnik Tuluza odložio jer nije želeo da ubica bude sahranjen u gradu u kojem je pobio svoje žrtve. Ipak, on je sahranjen u Francuskoj, ali izvan Tuluza.

 Neke glasine su se digle oko načina na koji se sve ovo završilo, dok se sa druge strane sve glasnije čuje da je taj monstrum zapravo bio ne samo poznat organima vlasti već i saradnik tajne službe! Cinkaroš koji je prevario policiju.

 

Ko će da podigne kamen

 

Iv Bone (Yves Bonnet), nama dobro poznati direktor tajne službe DST, sada u penziji, tvrdi da je ubica  Mohamed Merah radio za DCRI (Francuska obaveštajna služba). Ovu vest je odmah demantovao Bernar Skarsini (Bernard Squarcini), šef obaveštajne službe. On nije u penziji. U svakom slučaju zna se da je ubica bio zaveden u spisak islamskih aktivista i da je par puta bio pozvan na čašicu razgovora, nakon svog povratka iz Avganistana gde je proveo raspust razgledajući turističke atrakcije ove lepe zemlje, kako je tvrdio Muhamed. Kako ni nakon istrage ništa sumnjivo nije primećeno, policija je odustala od daljeg praćenja mladog turiste - islamiste.

Na dan napada specijalne policije RAID i tokom celih 32 sata pregovaranja do zuba naoružanih specijalaca sa čovekom koji od sveg oružja ima jedan kolt, više je nego zapanjujuća priča. Jedino nije ako se zna da je pregovarač bio upravo isti onaj inspektor službe DCRI koji je ispitivao Muhameda kada se vratio s letovanja u Avganistanu i Pakistanu! Možda je baš on bio veza za cinkarenje? Francuski mediji donose deo razgovora preko voki-tokija, kada je Muhamed rekao svome inspektoru da je baš nameravao da ga zovne i da mu zakaže sastanak radi nekih fol informacija, pa da ga onda ubije kao i ostale. Ako je zaista islamista radio za francusku obaveštajnu službu, onda je on morao da ima i neke koristi od toga, tvrdi časopis L Ekspres.

Vrlo je česta pojava da se cinkarošima ponude legalni papiri, socijalno osiguranje ili dolazak familije, jer su to uvek do sada bili stranci. Ali Muhamed je Francuz, rođen u Tuluzu, isto kao što je i Sarkozi Francuz iako mu je otac stranac. Normalno, ne bi trebalo da Francuz radi protiv Francuske. Šta je onda moglo biti ponuđeno mladom islamisti osim neke novčane nagrade? Zna se da Muhamed nema skoro nikakve prihode, a ima stan, auto, voli lepo da se oblači, kao i da juri žene, da putuje i da sa društvom đuska po diskotekama. Odakle mu pare? On tvrdi da je sve zaradio kao provalnik. U ne tako davnoj prošlosti on je već uradio nekoliko stanova i tako zaradio godinu i po dana zatvora. Italijanski časopis Il Foglio takođe tvrdi da je mali cinkario islamiste, ali za konkurentnu firmu francuske službe za državnu bezbednost - DGSE. Kao podlogu ovoj tvrdnji članak navodi neverovatan podatak da je upravo DGSE pomogla Muhamedu da dobije izraelsku vizu i da provede godišnji odmor u septembru 2010. gde je kao i obično razgledao turističke atrakcije Jordana i proveo jedan produženi vikend u najsigurnijoj zemlji na svetu, Izraelu.

Zato se i postavlja pitanje: ko koga pravi ludim? Da on, islamista, koga su Amerikanci ubacili na crnu listu i zabranili mu da leti iz straha za bezbednost svojih aviona, uđe u Izrael i da nakon tri dana mirno izađe i odleti za Avganistan, a da ga tamo nisu provalili odakle dolazi i za koga radi, zaista je neverovatno i pokazuja kakve se stvari događaju u ovom ludom svetu. Kao da je on Muhamed Merah bolji od Džejmsa Bonda, a ne mali anonimac iz predgrađa koji krade da bi preživeo i ubija nevinu decu u školi! Da čovek ne poveruje. I upravo to se i desilo. Niko ni nije ni poverovao u zvaničnu priču. Svima postaje jasno da se neka "žešća zmijurina krije ispod kamena". Pitanje je samo ko će da podigne taj kamen spoticanja i kome će da padne na noge, a koga će da ujede guja.

 

Sarkozi "skinuo kajmak"

 

Po sletanju u Avganistan, Muhamed se hvalio islamskim šefovima da on kao Francuz može da uđe u Izrael kad hoće. Po svoj prilici postoji neki jaz između dve tajne firme za bezbednost države, DCRI i DGSE, jer one izgleda ne izmenjuju informacije. Ostaje, znači, otvoreno pitanje za koga je radio Muhamed? DGSE ili DCRI? Po svoj prilici za obe. Tako je skandal dupliran, a bruka dva puta veća. Ali ni to nije kraj bruke bez granica. Da bi stvar bila što jasnija našim čitaocima, treba se vratiti na dan pogubljenja Muhameda i rata policije oko načina na koji je cela afera odrađena.

Najpre je Sarkozi pozvao novinare i saopštio da je ubica likvidiran, iako je cilj operacije od dan i noć bio da se uhvati živ. Dva dana ranije predsednik i kandidat za novi mandat je zamolio sve svoje cenjene kolege kandidate da obustave kampanju i da se uzdrže od komentara koji bi im išli u korist. Kako su stvari dalje tekle, tako je samo on svuda intervenisao, kao i ministar policije koji ga je na sva usta hvalio. Rezultat dva posto glasova više, i Sarkozi je prestigao socijalistu Olanda, bar prema prognozi glasanja u prvoj rundi koja je za koji dan, 22 aprila. Marina le Pen je naravno iskoristila priliku i zaplašila Francuze islamskim terorom, što i njoj donosi dva nova poena u trci za foteljom Jelisejske palate. Ali ni učesnici u pucnjavi nisu izostali u ovom prepucavanju. Na videlo je odjednom izbio pravi podzemni rat između policije i žandarmerije. Evo o čemu je reč.

Formirana još 1985. godine, specijalna jedinica RAID je trn u oku specijalnoj policiji GIGN, koju je u vreme Miterana formirao komandant Pruto. Pre svega iz prostog razloga što su oni deo žandarmerije odnosno direktno proizašli iz vojske Francuske. Nekada su ovo bile dve odvojene snage, ali ih je Sarkozi ujedinio. Jednostavno ih je stavio pod istu komandu i ugurao u isti platni fond. Dolaskom na vlast on je kao bivši ministar policije ipak otvoreno privilegovao RAID i postavio svog čoveka na mesto komandanta. Time je hteo da imitira Amerikance i napravi svoj FBI na francuski način.

Naravno, bivši komandant GIGN-a komandant Pruto se ne slaže sa ovom politikom i koristi svaku priliku da pokrene debatu. Ovoga puta je gotovo ismejao specijalce RAID-a koji ne samo da nisu uhvatili živog Muhameda već su izjavili da su morali da ga ubiju jer je izleteo sa koltom iz kupatila dok su oni bušili rupu na vratima da bi ubacili suzavac. Bolje da su ćutali nego što su izneli takvu glupost. Bušili rupu da ubace suzavac, pa i malo dete bi se nasmejalo ovakvoj taktici! Ako nisu imali čime da uspavaju čoveka koji ne samo da je bio loše naoružan nego čak nije ni imao taoce, pa mogli su od nas da traže specijalne bombe sa gasom. Mi smo bili na raspoloženju, ali nas niko nije zvao.

Komandant Pruto nije zaboravio ni da naglasi da su GIGN specijalci jedna od najelitnijih na svetu i da su to dokazali kada su oslobodili taoce iz Air Fransovog aviona na aerodromu u Marselju. Postoji i druga strana nesloge ove dve ekipe surovih specijalaca, i to ona konkretna. Naime, RAID u kome ima 170 ljudi, vuče budžet od 2,2 miliona evra godišnje, dok GIGN - koji ima 390 vojnika - dobija oko 300.000 evra manje. Drugim rečima po glavi policajca država daje 13.000 evra, a samo 4.900 po žandaru. Kako to i zašto to, pitaju se žandari, a na to ni policija ne zna odgovor.

I tako, dok traje prepucavanje i nagađanje, neki novi turisti hrle u Tuluz i traže zgradu u kojoj je stanovao Muhamed. Neki su tu samo da je slikaju, a drugi dolaze da odaju počast novom heroju islamista, koga su iz predostrožnosti sahranili van Tuluza. U trenutku dok se ova stranica ispisuje još uvek se ne zna tačno ko je sve bio umešan u zločin koji je uzdrmao Francusku i toliko uticao na same predsedničke izbore. Sudbina starijeg brata Abdelkadera je verovatno zapečaćena, kako mnogobrojnim dokazima, tako i željom da se za primer kazni bar neko kad već ne može ubica.

Novu dimenziju slučaja Merah otvorila je advokatica Zahia Mokhtari  koja je tužila RAID i tvrdi da ima film koji dokazuje da je Muhamed namerno ućutkan sa metkom u čelo jer je mnogo znao i naivno  naseo na manipulacije. Po njenim rečima Merah je odradio neke stvari za iste one koji su ga likvidirali. Francuske vlasti to demantuju. No, advokatica Mokhtari tvrdi da ima listu imena i da će sve to izneti na sudu. Po svemu sudeći afera Merah nije gotova.

Nekoliko zakonskih promena je najavljeno za naredni mandat, pa i strogi zatvor za one koji na Internetu gledaju islamske sajtove. Sarkozi se nada da će mu ova odlučnost doneti pobedu. Sve je moguće. Ali, kao što nagađanja ne mogu biti cela istina, tako ni osveta nije nikakva zakonska pravda, već samo priznanje nemoći da se nemani stane za vrat.

 

 

 

 

RTS je bio jedan od prvih koji je naseo na internet propagandu i objavio snimak ubistva Muhameda koji je bio potpuno lažan i odnosi se na pogibiju jednog lopova u Kanadi.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane