Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV Svetac

 

"Paparazzo potera" za ringišpilom

 

Rajko Roki Dvizac

 

 

U Srbiji je sve spremno za novi ringišpil. Za mesto na njemu bore se doktori različitih političkih stranaka. Mesta je malo, a doktora mnogo. Sve sam moj do mojega... Idealna prilika za paparace ružičaste televizije. Evo šta su njihove kamere zabeležile...

Dok je ekipa naših dokonih snimatelja sedela na stiroporu "made in doktor Toma N." ispred zamandaljenih vrata narodne kuhinje, zadužbine doktora Dragana Đ., primetila je predsednika Ugursuz stranke doktora Mlađana D. kako se šunja ispred spomenika nezaposlenim sindikalcima - Doma sindikata. U stopu ga je pratio njegov asistent Kiki L., pilot bez položenog letačkog ispita. Snimatelji su odmah skočili na noge lagane i uključili kamere...

- Doktore Mlađo, šta da radimo? Treba nam lova za reklamni spot za predstojeći ringišpil. Sto puta sam ti rekao da tonci nisu isto što i birači. Oni hoće odmah lovu na sunce, a ne predizborna obećanja i lažne deonice propalih preduzeća - zapomagao je asistent Kiki.

- Mamu im alavu. Zinulo im dupe na pare. Što ne sačekaju da se završe izbori, pa ja kao novi premijer ću im obećati ne 1.000 nego 2.000, pa ako treba i 5.000 evra - vikao je doktor Mlađan D.  

- Misliš da uzmeš lovu iz banke? - čudio se asistent Kiki.

- Koje bre banke, kad su u Srbiji sve banke strane, a to su ti velike cicije. A one domaće sam odavno potopio.

- A... Cipar, to jest Kipar?

- E, zini da ti kažem... Malo morgen. Šta ti hoćeš, da ispadne da je doktor Boža Đ. mudriji od mene. Slamarica se ne dira. Šta ti misliš, od čega ću da živim kad jednog lepog dana ode ovaj žuti cirkus?... E, pa to je to. Bravo Kiki, dao si mi genijalnu ideju za spot. Vadi gitare.

Asistent Kiki izvadi gitare i on i doktor Mlađan počeše da sviraju i pevaju uglas:

"Odlazi cirkus iz našeg lepog grada, u sećanju mi osta Ugursuz parada. Srbijom sada neko drugi vlada, a nas su poslali na biro rada." A zatim ide refren: "Eh, što nije sve ko nekada, da Srbijom vlada strana ambasada"…

- Uuuu, Mlađo majstore. Ovo ni Kojić Keba ne bi bolje odradio. Ovo je pravi hit za Ringišpil. Kakva navlakuša, bolje nego ona lažna hiljadarka. Naš narod voli otpisane.

Zadovoljni, otrčaše u obližnji studio. Snimatelji su ih pratili sve do vrata sporednog ulaza. Dalje snimanje nije bilo dostupno. Ma, nema brige. Sigurno će Vikiliks sve to da snimi. "Paparazzo potera" za ovim učesnicima ringišpila bila je gotova.

Na drugom kraju grada, ispred spomenika Neznanom junaku, snimatelji su zatekli doktora Čedu J., lidera pokreta Zaokret. Ne zna se da li je pričao sam sa sobom ili razmišljao naglas:

- Uhhhh, jeeebooo teee koliki je... mislim, junak... A niko ga ne zna. A vidi mene? Ni dana radnog staža a zna me cela Srbija. A još kad sa doktorom Vukom sednem na Ringišpil, ima da se pročujem do Vašingtona. Pa da i mene pozovu na onaj doručak. Zaokret neće Srbiju da zaokrene prema Evropi, već pravac Amerika. "Jedan, dva. Jedan, dva i Srbija je Amerika. Jedan, dva. Jedan, dva tra-la-la-la."

Kamere snimatelja su se preselile u hotel "Jugoslavija".

- Moraš da sedneš sa nama na ringišpil - ubeđivao je doktor Palma doktora Jovu K.

- Neću i neću - tvrdoglav je bio doktor Jova K.

- Ako ti ne sedneš, sva trojica ćemo propasti. Jel' to razumeš ili si postao zaboravan? - pitao je doktor Ivica D.

- Razumem ja to, ali vi ne razumete da me je strah da sednem na Ringišpil u ovim godinama. Bojim se, zavrteće mi se u glavi pa ću posle početi da zapošljavam i komšije a ne samo rodbinu. A znate kakve su komšije. Daš im mali prst, a oni odmah hoće celu ruku - pravdao se Jova.

- A, to je u pitanju - odahnu doktor Palma. - Ništa ti ne brini. Lepo ćeš sesti između mene i Ivice, mi ćemo te pridržavati da slučajno ne padneš.

- Samo bez povraćanja. Ringišpil je ovo, a ne bal penzionera u Šidu - upozoravao je Ivica. - Popij ovu tableticu za svaki slučaj. Ovog puta ringišpil će biti zajeban. Svi bi da ga zajašu.

Doktor Jova K. posluša koalicioni savet i popi tableticu. Srećni, sva trojica se uhvatiše za ruke i krenuše ka ringišpilu. Izborna žurka već je počela. Usput, doktor Jova K. je zapeo za stiropor "made in doktor Toma N.", ali su ga čvrste ruke Palmine i Ivicine zadržale samo za sebe.

Ringišpil je počeo da se okreće sve brže i brže. Ko li će sve ispasti?! "Paparazzo" snimatelji su spremni da snime tu jedinu radosnu vest za ovaj narod...

 

                              

                                                                                                                                                                                                          

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane