Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Generalica

Generalica

Ljuba Zorana Stankovića, ministra zdravlja

 

 

Ženo moja, silikonskih grudi

 

Ministar zdravlja Zoran Stanković imao je lepu karijeru. Specijalnost su mu patologija i obdukcija. Dobio je čin general-majora, bio je načelnik Vojnomedicinske akademije, penzioner sudski-veštak, potom ministar odbrane-penzioner, ministar zdravlja-penzioner i potom kandidat za predsednika Republike Srbije, a sve podržan od G-17 plus.

Po nalogu Republičkog fonda za penziono osiguranje, njegova supruga, koja je sa 46 godina života penzionisana, dok je on bio načelnik VMA, poslata je na kontrolni pregled u KBC "Bežanijska kosa".

Drugo lice poštenog, skromnog... načelnika, ministra, opet ministra i kandidata za predsednika Srbije.

"Pošten", "skroman", "daje lični primer u borbi protiv korupcije i zloupotreba u zdravstvu"... Sve to kaže čovek, trenutno ministar zdravlja i kandidat za predsednika Srbije, koji je omogućio svojoj ženi da na nezakonit način i bez suštinskih medicinskih razloga stekne pravo na invalidsku penziju u koju je otišla sa 46 godina. Ovaj pošteni i skromni mužić platio je svojoj ženi ugradnju silikonskih sisa najverovatnije od svoje penzije, iz koje je stigao u Nemanjinu 22-26. Ko će vratiti novac koji je gospođa ministarka primala kao lažni penzioner?

 

Izveštaj lekara KBC "Bežanijska kosa"

 

Stanković (Milorada) Marina

ZAVRŠNE DIJAGNOZE : E 07 Hyperthyreosis in remiss. Thymius persistens (hyperplasio). Discus hernia S3C4 et C5C6. Discus hernia L5S1. Radiculopathia C6 bill et Sl bill, et l5 1. dex, et 13 1. dex. Myopathia in regressionem. F54

 

EPIKRIZA: Pacijentkinja u dobi od 48 godina, hospitalizovana u odeljenje Endokrinologije KBC Bežanijska Kosa zbog tegoba u vidu bolova i slabosti mišića, sa povremenim bolovima u zglobovima u poslednjih 5-6 godina. Izvesno vreme pre nastupanja ovih tegoba imala otežan govor i tremnor leve ruke. Sredinom 2006. godine kod bolesnice dijagnostikovana hipertireoza, sa malom difuznom strumom i bez oftalmopatije. Nakon godinu dana tireostatske terapije postignuta je medikamentna i klinička remisija  hipertireoze uz povišenu koncentraciju TPO-At što ukazuje na autoimunu bolest štitaste žlezde i sa UZ nalazom gde se održava heterogena struktura parenhima štitaste žlezde sa pojačanim CD signalom.

Pridružena miopatija je tumačena kao epifenomen autoimunoj bolesti št. žlezde. Duže vreme ima ograničenu pokretljivost u vratnoj kičmi i ramenu, teško se penje uz stepenice što joj otežava svakodnevne aktivnosti. Zbog navedenih tegoba više puta bolnički ispitivana u VMA, medicinska dokumentacija u prilogu. Iz lične anamneze se saznaje da je operisana zbog hijatusne hernije. Porodična anamneza pozitivna za KVB. Pušač.

Objektivno pri prijemu svesna, orijentisana, afebrilna, eupnoična, acijanotična, anikterična. Srednje OMG i uhranjenosti, BMI 25 kg/m2.

Bez periferne limfadenopatije i hemoragijskog sindroma. Vrat slobodan, pokretan, vene vrata nisu nabrekle. Štitasta žlezda palpatorno neupadljiva. Auskultatorno na plućima normalan disajni šum, bez propratnog nalaza. Srčana akcija ritmična, tonovi jasni, bez šumova, TA 90/60 minHg. Abdomen u ravni grudnog koša, mek, palpatorno bolno neosetljiv, jetra i slezina se ne palpiraju.

Bubrežne lože bolno neosetljive na sukusiju. Peristaltika čujna. Ekstremiteti bez edema, deformiteta i varikoziteta. Arterijske pulsacije obostrano palpabilne.

EKG: s.r, fr oko 80/min, bez ST i T promena.

U laboratorijskim analizama: u krvnoj slici blagi stepen mikrocitne anemije, urednih trombocita i leukocita. SE blago ubrzana. Sve standardne biohemijske analize u granicama ref. vrednosti. Urin uredan, UK bez izolovane patogene bakterijske flore. Hormoni št. žlezde u eutiroidnom rangu. U imunološkim analizama ANA, AMA, RF, WR negativni, a APA pozitivna.

Na ehosonografiji abdomena opisan uredan nalaz na eksplorisanim organima.

Na ehokardiografiji LP i LK norm. veličine, bez segmetnih ispada u kontraktilnosti. Prisutan trag MR i PR. Bez perikardnog izliva.

Na urađenom Color duplex scan magistralnih krvnih sudova vrata art. carot. com. i art. carot. int. su obostrano normalnog i simetričnog dijametra, sa početnim strukturnim promenama, bez hemodinamskih značajnih morfoloških promena ili stenoza. Brzine i spektri protoka kroz ove arterije normalni i simetrični. Arterija vert. sin. značajno većeg dijametra od art. vert. dex. Na levoj strani u medijalnom delu postoji angulacija, koja nema kriterijuma za kinking, a brzine protoka kroz desnu su manje nego kroz levu.

Na nativnoj mamografiji obe dojke simetrične građe, sa silikonskim implantatima, bez Tu promena.

Urađena osteodenzitometrija sa dobijenim urednim nalazom.

Učinjena MR cervikalne kičme gde je opisana ispravljena fiziološka krivina vratne kičme. U nivou i.v, prostora C3-C4 vidi se dorzolateralno obostrano protruzija i.v. diska sa suženjem oba, više desnog lateralnog neuralnog recesusa. U novou i.v prostora C5-C6 postoji protruzija diska dorzomedijalno i paramedijalno obostrano. Protrudirani disci vrše kompresiju na prednji likvorski prostor, ali nema znakova mijelopatije. Izraženi su anterokorporalni spondilofiti.                 .                             

MR pregled LS kičrme: prisutna ispravljena fiziološka lordoza i arcus acutus. U nivou i.v prostora L5-S1 dorzomedijalno i paramedijalno obostrano postoji protruzija i.v diska bez znakova diskoradikularne kompresije. Gore navedeni disk L5-S1 je dehidriran. Spinalni kanal je normalne širine, na apofizalnim zglobovima se ne vide degenerativne promene.      

Zaključak: Pacijentkinja u toku prethodnih hospitalizacija u VMA detaljno ispitana i iskijučena je mogućnost mijasteničnog sindroina kao i tumora timusa. Potvrđeno je zaostatak timusa koji ne pokazuje patološku morfologiju. Od 2006. do 2007. godine lečena zbog hipertireoze. Zbog daljeg perzistiranja tegoba i radi ispitivanja funkcije štitaste žlezde pacijentkinja hospitalizovana u odeljenje Endokrinologije.              

Urađeni hormoni št. žlezde u eutiroidnom rangu. Na ehosonografiji štitaste žlezda je normalnog položaja, granične veličine, uredne ehogenosti parenhima, lako nehomogena. U desnom lobusu u donjem polu i pozadi izdvaja se diskretno hiperehogenije polje koje može odgovarati nodusu u formiranju promera do 6,6 mm. U levom lobusu u donjem polu hipoehogeni nodus promera do 5 mm, čija lokalizacija odgovara paratiroidnoj žlezdi.

U toku hospitalizacije konsultovan neurolog sa obavljenim neurološkim pregledom gde se registruju znaci multiplih raikularnih lezija. EMNG pregledom u m. biceps brachi desno (multiMUP analiza) pokazuje graničan nalaz u smislu miopatije. Registruju se znaci umereno jake i hronične lezije korenova S1 obostrano. Nema znakova za neuropatiju.                                   

                  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane