https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Širom

Širom

efovi mafije i optinari na istom zadatku

 

Reket bez reketa

 

Klasina mafija pod zatitom drave ponovo reketira po beogradskim ulicama. Oni koji ne plaaju ne mogu da rade, a oni koji bi da progovore dobijaju teke batine. Novac dobijaju samo efovi mafije i njihovi zatitnici u optini Novi Beograd

 

I.M.

 

U starom kineskom trnom centru u novobeogradskom bloku 70 za bezbednost se stara privatna firma "Obezbeenje 70", vlasnika i direktora Radovana Miljevia. U njihove redove teko je ui jer se trae poverljivi ljudi, koji umeju da uvaju tajnu.

Vlasnici svih tezgi koje su divlje bile postavljene u centru i oko njega, moraju da daju reket Miljeviu i njegovim ljudima. U zavisnosti od veliine i mesta na kome se tezga nalazi, to je meseno iznosilo izmeu 60 i 100 evra. Kinezi ute i plaaju, jer nemaju drugog naina da posluju.

Naplata se vri tako to ljudi koji uivaju posebno poverenje efa Miljevia jednom meseno obilaze pomenute tezge i sakupljaju novac. Vanredne naplate obavljaju se za velike praznike, kao to je Nova godina, kada je i svota mnogo via.

Polovinu para za sebe zadrava Miljevi, drugu polovinu daje nekim svojim ljudima. Jedan deo ide i odgovornima u optini Novi Beograd koji zauzvrat ne diraju ilegalno postavljene kineske tezge. Onaj ko ne plati Miljeviu, suoava se sa momentalnom intervencijom nadlenih optinskih slubi. A ponekad znaju da padnu i batine.

Jedan od radnika obezbeenja, koji nije bio ukljuen u podelu plena, rekao je efu da zna ta se odvija u trnom centru. Ubrzo su ga napala petorica lanova obezbeenja: Avro, Pea, Edvard, Sava Jermen i jedan nepoznatog nadimka, i bestijalno ga prebili.

Od udarca kljuem za skidanje tokova u slepoonicu, nesrenom oveku je od tada trajno naruen vid.

Posle batina, a dok je bio na bolovanju, dobio je i otkaz. Miljevi ne trpi one koji bi da mu se meaju u posao tako to bi poteno da rade. Ostali zaposleni u ovoj agenciji za obezbeenje shvatili su poruku i nastavili utke da rade, pravei se da nita ne znaju. Dok ef zgre milione, nesreni radnici rade za minimalac, bez plaenih doprinosa. ute i rade, isto kao i Kinezi. Jedino Miljevi i njegovi puleni besne.

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane