Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trgovina

Trgovina

Slučaj jednog prote - srebroljupca, nasilnika i bogohulnika

 

Bogu se moli, pare voli

 

Pravoslavni vernici u Srbiji mogli bi uoči redovnog majskog Sabora Srpske pravoslavne crkve da se raduju kao nikada pre, jer je prota Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, usrdnim molitvama došao do velikoga bogatstva! Pa ako može prota... No, ovde nije reč o čudotvorcu, nego o odnosu prema novcu! Naime, prota Stojadin postao je jedan drski bogataš, pre svega terorišući sirotinju koja radi za njega kao da je robovlasnik

 

Goran Mitrović

 

Prota Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, došao je na ovu dužnost iz parohije u Valjevu. Stanuje u vili na Dedinju, Ulica Avgusta Cesareca 25, čije korišćenje bi, po ugovoru, morao da plaća oko 50 evra. Ali, proti je i ta svota velika, jer se teško odvaja od novca, tako da komunalne račune plaća Patrijaršija SPC.

Ova vila je testamentom ostavljena Patrijaršiji da je rentira i od rente da izdržava siromašnu decu koja pohađaju Bogosloviju. Renta bi, inače, realno iznosila oko 1.800 evra mesečno.

Za održavanje dvorišta vile prota Stojadin Pavlović koristi radnike Patrijaršije (pokose travu, srede, očiste i iznesu otpad). Za pranje ličnih stvari (košulje, mantije, odela...) iskorišćava patrijaršijske radnice koje veš i peglaju.

Prota Stojadin svoj položaj zloupotrebljava i tako što sa licem koje vodi proizvodni zavod SPC, njegove odežde i robu koju šiju za potrebe Crkve i ostale kupce prodaje u Patrijaršiji bez ugovora ili bilo čijeg znanja.

Prota Stojadin Pavlović je od molitve Bogu izmolio za sebe veliko bogatstvo!

Zaposlio je ćerku u policiji, jer dok je radio u Valjevu i prota je radio za policiju, otkucavajući vernike. Ćerki je obezbedio da u Valjevu u vlasništvu ima i stovarište, od čijeg rada ubira velike pare.

Sinu Marku prota Stojadin Pavlović je podigao hotel "Markovi konaci" na Divčibarama, koji vodi njegova žena.

Svi članovi protine porodice imaju svoje, skupocene automobile.

Otkuda jednom proti milioni evra? Da li je moguće da se od molitve Bogu zaradi toliki novac?! I to u vreme kada vernici nemaju novca ni da kupe hleb i mleko!

Pohlepni prota Stojadin Pavlović vlasnik je i stana u centru Beograda, u blizini Hrama Svetog Save.

Lukavi i pohlepni prota stalno se dodvorava patrijarhu, kako bi mogao što više da otme za sebe i porodicu. Svi radovi koji se izvode u Patrijaršiji i za njene potrebe rade njegovi ljudi, a on uzima procenat od svega. Sada se stavljaju novi prozori na zgradi Patrijaršije, a radovi idu preko njega. I od tog posla prota se lepo ugrađuje.

Kada se u zgradi u Ulici Kraljice Natalije 76 sređivane prostorije za crkvenu radio-stanicu, i taj posao su dobili njegovi ljudi. Prota Stojadin, kao direktor Patrijašijske uprave, prisiljavao je službenike Patrijaršije da mu dozvole da otvori sve ponude da bi video koja je cena ponuđača, tako da bi svojima javio za koliko da budu ispod cene, da bi dobili posao.

A protina deca rade i u crkvenom radiju. Njima je otac, umesto ljubavi prema Bogu, usadio ljubav prema novcu.

Čije grehe ispaštaju zaposlenici u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve u Beogradu?

Broj žena koje rade na održavanju zgrade u Ulici kralja Petra broj 5, gde je sedište Patrijaršije, izuzetno je mali. Stalno su pod pritiskom i u strahu od otkaza, verbalno i psihički maltretirane. Većina njih se i razbolela, s obzirom na količinu posla koji obavlja, psihološkom pritisku kojem su izložene i nepoštovanju radnog vremena. Ovde je reč, pre svega, o prekovremenom radu, kad god poslodavac to zahteva. Dakle, bez najave. Po metodi: služite meni kad god mi trebate, a ostatak je vaš život, koliko vam je od njega ostalo.

Ima i ovakvih slučajeva: jedan radnik Patrijaršije SPC, posle punih 40 godina radnog staža koji je proveo kao fizički radnik - radeći najteže i najprljavije poslove - poslat je u penziju koja iznosi 13.700 dinara! Razlog za tako malu penziju je to što mu godinama nisu uplaćivani doprinosi. Otišao je bez ljudski pružene ruke. Važno je bilo jedino to da je na platnom spisku jedan manje. Na crno je u Patrijaršiji godinama radila i osoba koja je obavljala vrlo važnu finansijsku dužnost, a tiče se poreza...

Ima li nade da Njegova svetost patrijarh Irinej smeni protu Stojadina Pavlovića, i zaposlene u Patrijaršijskoj upravi poštedi nasilja koje prota sprovodi u ime Boga?

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane