Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Odlazak generala

 

Nikola Vlahović

 

Ambasador Ruske federacije u Srbiji, Aleksandar Vasiljevič Konuzin, uskoro odlazi na drugu dužnost. Ovaj iskusni diplomata ostaće u sećanju po svom emotivnom odnosu prema srpskoj državnoj i nacionalnoj tragediji, i po tome što je na javnoj sceni istupao kao veći Srbin od mnogih koji su ovde zaradili pare prodajući svoj lažni patriotizam.

 Izgovorio je Konuzin i one četiri antologijske reči: "Ima li ovde Srba?", koje su postale metafora za stanje kolektivne pogubljenosti, i koje su (makar na trenutak) podigle zaspale glave srpske inteligencije, poluintelgencije, srpskog moralnog đubreta i stranih zlotvora na radu u Beogradu. Zatalasao je.

Nekima je toliko smetao, pa su ga ogovarali, gde drugo, nego u američkoj ambasadi! Sudeći prema presretnutim diplomatskim depešama koje objavljuje sat Vikiliks, u tome je najdalje otišao gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, koji se (zbog para i zbog Konuzina) sastao 13. avgusta 2009. godine, sa Dženifer Braš, tadašnjom otpravnicom poslova američke ambasade...

 Ispovedajući se toj gospođi, Đilas je rekao da mu se ne dopada da Rusi finansiraju i grade metro u Beogradu, da ima negativan stav prema ambasadoru Konuzinu, da zbog Konuzina neće biti na istaknutom mestu u protokolu posete Dimitrija Medvedeva Srbiji, i da je, uopšte, "zgađen" Konuzinom, jer se on sastaje sa nekim ljudima koje ovde smatraju kriminalcima.

Naravno, i Đilas i njegova "politička škola", samo su običan golf-klub u poređenju sa onom masom sveta koja je Konuzina ovde iskreno poštovala.

Njegova ekselencija Aleksandar Vasiljevič, priređivao je divne skupove u ambasadi Rusije, prilikom državnih praznika ili obeležavanja nekih kulturnih manifestacija. Bilo je mesta i za  Njegov slovenski duh, diplomatski šarm i njegov karakter, narod u Srbiji je prepoznao kao deo svoje izgubljene duše. Zato su ga često i doživljavali kao srpskog državnika, a ne kao ruskog ambasadora!

Konuzin je pokazao Srbima da postoji velesila na koju mogu da računaju. Pokazao je kako se kaže "ne", okupatorima. Poručio je više puta da Srbija ne treba nikoga da se plaši kad brani svoju teritoriju i da bude hrabra pa će joj pomoći i Bog i Rusija.

Zbog svega ovoga i zbog brojnih drugih zasluga, Aleksandar Vasiljevič Konuzin, odlikovan je ordenom Svetog Save prvog stepena. Generale, ne zbogom, nego doviđenja!

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane