Natrag

Epizoda 80

Epizoda 80

 

Nismo mi od juče

 

Zoran Milojević

 

Svaki rehabilitovani golootočanin dobija sedamsto dinara odštete po danu provedenom na Golom Otoku. Ja to ne razumem! Komunistima, koje su na robiju oterali njihovi  partijski drugovi, srpski poreski obveznici treba da plate za robijanje.

Šta se nas tiče što je zločinačka komunistička partija činila zločin tukući svoje ljude?

Da golootočani imaju obraz ne bi od nevinog srpskog naroda tražili naknadu za izgubljene ideale!

Golootočani nisu branili ni srpske zemlje ni srpski rod već ko će im darivati "crveniji obraz": Tito ili Staljin? Što su se hvatali u to kolo, kad nisu znali korake?

Odavno već govorim da se (neki) Crnogorci pretvaraju u najveće neprijatelje Srba. O tome svedoči i vređanje naših košarkašica u sred Cetinja. Ti i takvi Crnogorci, ne priznaju da su napravljeni od srpskog testa. Više im odgovara zapadnjačko meko brašno i gnjecavo testo od njega. Njihov hleb sve više dobija ukus vatikanskih lagarija, a laž je najslađa onima koji su izgubili sebe. Crnogorci otimaju parčiće od prelomljenog srpskog hleba. A, gde se hleb prelomi, tu se ne seče!

Za to vreme Crna Gora potpisuje sporazum sa "Svetom stolicom" kojim Vatikan u ovoj državici ima veća prava nego igde u svetu, a predviđen je i primat kanonskog prava nad državnim. Taj sporazum je u ime Crbe Gore potpisao ambasador Anton Sbutega, pripadnik Vitezova malteškog reda. Njemu je pre više od dve godine istekao mandat, ali je i dalje na dužnosti...

Drakče bakalin zato "na glas" gusla:

"...Crnogorci, braćo bivša, vera vam je sva počivša...".

Gleda Cane Bugarin "umetnicu" Daru Bubamaru koja peva telom i golim nogama, pa zuri u nju i žali se: "...Da naša država stoji na tako čvrstim nogama, gde bi nam bio kraj?"

Tića kafedžija klima glavom: "...Noge pevačice jedine imaju potrebnu čvrstinu. Naši Političari tu veštinu nemaju ni u nogama ni među nogama!"

A naš Drakče bakalin, penzioner u pokušaju, išao je na pregled prostate. Lekar ga je snimio, pa kad je konstatovao "da je sve u redu", Drakče izvadio 200 evra i stavio ih na sto.

-Nemojte to, viče doktor. To je mito!

Nije, brani se Drakče-to sam namenio za muštuluk onome ko mi prvi javi da mi je prostata zdrava!

...Novine stalno pišu kako su nam potrebne nove investicije a političari se trude da ih imamo. Trude se: manje radno, više paradno! I jesu nam hitno potrebne investicije. U praznoj kući ručak se ne može skuvati. Posledica toga je da sve više mladih odlazi iz Srbije. Posle kraćeg razmišljanja, shvatio sam: najbolja investicija u Srbiji je-zatvor! Da nam deca ni idu daleko od kuće...

Na Kosovu ništa novo!  I dalje nas od Srbije tamouvaju" ujedinjene naci(sti)je. Ali, i njima je nešto jasno! Treba od nas da se čuvaju! Pouka za na sve nas: i kad su dobri, oni su rđavi!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane