Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

(Pr)osudite sami

 

Dobra volja

 

Milovan Brkić

 

 

Najmanje dva puta nedeljno, već dve godine, službenica jedne od lažnih stranih banaka zove na redakcijski telefon i podseća našeg kolegu da treba da vrati dug, koji je svakog meseca sve veći. Kolega se uvek na poziv odaziva, uveravajući je da kod njega postoji ogromna količina dobre volje da dug izmiri, ali da je zbog eskalacije svetske krize, priliv svežeg novca u njegove džepove sve manji, takoreći, nema ni prebijene pare.

Govor Ivice Dačića pred poslanicima Narodne skupštine Srbije, na dan kada je predstavljao programe nove Vlade Srbije i njene ministre, bio je impresivan. Gospodin Dačić je bio sasvim ozbiljan, i verovao je u svaku reč koju je izgovorio. Bio je optimista, i uveren da će njegova Vlada, koja je inače sastavljen s konopca i koca, izvući Srbiju iz samrtnog ropca, u kojem se nalazi poslednje dve decenije.

Dva dana ranije, kandidat za ministra ekonomije u Dačićevom kabinetu, gospodin Mlađan Dinkić,  sasvim uverljivo je obavestio građane da je budžet Srbije prazan, da je potrošen (nije rekao da je opljačkan) i da novca ima za isplatu penzija i plata samo do kraja avgusta! Nedostaju četiri milijarde evra, samo da Srbije ne ode u bankrot. Ej, četiri milijarde evra!

Ko će jednoj maloj balkanskoj, od svoje vlasti opelješenoj zemlji, dati četiri milijarde kredita?

Istog dana, kada su položili zakletvu, na RTS-u su gostovali Mlađan Dinkić i nesrećni Aleksandar Vučić, a premijer Dačić na TV B 92.

Ministar Dinkić je morao da ispravi gospodina Vučića, koji je najavio da će nova vlast uhapsiti sve one iz SNS-a koji su opljačakali zemlju, a gospodin Dinkić je podsetio potpredsednika Vlade da su svi građani jednaki i odgovorni pred zakonom, pa i oni iz koji nisu u njegovom SNS-u. Primeni li se na izjavu gospodina Vučića Frojdova teorija omaški, može se lako zaključiti, a to Vučić i ne krije, da će pljačkaši koji su Srbiju doveli do bankrota, a pripadali su mafiji bivšeg predsednika i njegove partije, biti amnestirani.

U istoj emisiji gospodin Dinkić je potvrdio da će do kraja avgusta biti spremni planovi i programi za razgovore o kreditima od MMF-a i Svetske banke.

U isto vreme, premijer Dačić je na TV B 92 sasvim jasno i precizno opisivao mogućnosti da se krediti dobiju od drugih država, kao investicije, pod povoljnijim uslovima, i da bih ti krediti bili razvojni, podsticajni za nova zapošljavanja, podizanje standarda, a samim tim i bržeg punjenja budžeta.

Strani posmatrači veruju da će potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić uložiti natčovečanske napore da zaštiti opljačkani novac svojih prijatelja iz Demokratske stranke, uz velike novčane provizije, da nastavi sa razaranjem odbrambene moći Srbije, i da svim sredstvima pokuša da se odvoji Vojvodina od Srbije, jer je on priznao, svom uskog krugu pedera, da je to obećao u Vašingtonu. U istoj emisiji, Vučić je najavio i "velike poslove sa Irakom", zapravo prodaju oružja i opreme, hrabreći Dinkića da će "biti para". Samo nije rekao ko će to da proizvede. A Dinkić je prevrtao očima...

Verujemo da je odvajanje Vojvodine njegova suluda ideja, jer gradnjom gasovoda, koja počinje ove godine, i Rusija i glavne zemlje Evropske unije žele da Srbija postane, dugoročno, stabilna zemlja. Ko se bude zalagao za drugačije rešenje, biće smaknut. Ohrabruje i mudro držanje Mađara i njihovog rukovodstva, koji potvrđuju da im je Mađarska u srcu, ali da žive u Srbiji, i da je to njihova zemlja, iz koje ne žele da idu, i da će se za nju boriti.

Premijer Dačić je na potezu. Za sada sam siguran da ima samo dobru volju da izvuče Srbiju iz blata.

Da li će mu to i poći za rukom? Neka mu Bog bude u pomoći.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane