Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Mafija

Mafija

Dok Srbiju čeka bankrot, mafije iz DS i njenog ogranka u SNS-u ulaze u rat

 

 

Ko je novi kum Srbije?

 

Trojanski konj Demokratske stranke Aleksandar Vučić, skinuo je svoj patriotski kostim i šeta go po svojim jazbinama, u društvu svojih demokratskih prijatelja. Dok on priprema raskol u Srpskoj naprednoj stranci, taj razarajući proces je već odmakao u DS. Da bi obezbedio svoju novonastalu moć i svoj status budućeg kuma srpske političko-privredne mafije, Vučić je već pripremio pravila selektivne pravde. One koji mu budu smetali, smestiće u zatvor ( i to već najavljuje), a oni koji mu budu lojalni,  sačuvaće sebe i svoje imperije. Opijen novcem i tek stečenom silom, ucenjen od svojih evroatlanskih šefova, on i sam ucenjuje. Nekima, poput Dragana Đilasa i Aleksandra Tijanića, već je oprostio, grehe. Da li će gazda iz DS-a sačuvati novac, a novac obezbeđuje i moć? U međuvremenu, Vučićevi  gresi se gomilaju, a spremam je i na nove.. Tlačiće nas do kraja mandata ove Vlade, čini nam se

 

Milovan Brkić

 

 

Ministar Mlađan Dinkić upozorio je ovih dana građane da u budžetu Srbije ima novca za isplatu plata, penzija i drugih obaveza samo do kraja avgusta. Srbiju u septembru očekuje bankrot, ako ne uspe da obezbedi četiri milijarde evra za otplatu kredita i isplatu penzija i plata državnim službenicima!

Niko ne može ni da zamisli na koji to način premijer Ivica Dačić namerava da namakne tih neverovatnih četiri milijarde evra.

Izborom Tomislava Nikolića, za predsednika Srbije, predstavnici Evropske unije, i njenih komisija i njenih pratećih institucija, pokazali su da ih raduju promene u našoj zemlji, i izrazili očekivanje da će nove vlasti krenuti očekivanim putem prema Evropskoj uniji.

A na tom putu, Srbiju čekaju obaveze da se bez odlaganja krene u borbu protiv organizovanog državnog kriminala i korupcije, da se reformiše pravosuđe i satre korupcija u zdravstvu, i drugim državnim sistemima.

Kada je na Vidovdan (28. juna) predsednik Nikolić poverio gospodinu Dačiću mandat za sastav nove Vlade, mafija iz Demokratske stranke je bila zatečena. Ipak, brzo se pribrala, izvlačeći svoje glavne adute i ljude na scenu.

I čim je Ivica Dačić saopštio da će za desetak dana biti formirana Vlada Srbije, javio se Aleksandar Vučić, vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke, saopštavajući da se to neće dogoditi pre 25. jula! Hteo je da nam poruči da je on glavni u ovom projektu  zvanom  - Vlada Srbije.

 

Na spisku nepoželjnih

 

Evropska unija od novih vlasti, očekuje da bez odlaganja sprovede postupke utvrđivanja krivične odgovornosti  i saniranje krivičnih dosijea nosilaca najviših državnih funkcija u protekloj deceniji. Prvi na tom spisku je doskorašnji predsednik Boris Tadić, u čijem dosije se nalaze dokazi koji ga optužuju da je raznim vidovima korupcije i pljačkanja državnog budžeta, fondova javnih preduzeća, banaka i privatnih kompanija, zaradio oko tri milijarde evra.

Poznati su njegovi računi, postoje svedoci i dokazi na osnovu kojih se gospodin Tadić odmah može izvesti na sud, i da mu se oduzme opljačkani novac. Uz njega je i doskorašnji premijer Mirko Cvetković, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i još oko dve hiljade funkcionera Demokratske stranke, G 17 Plus i njihovih koalicionih partnera. Istog momenta kad je Ivica Dačić obznanio da je mandatar, mafija iz DS-a izvela je na scenu svog džokera, Aleksandra Vučića, da pokaže građanima Srbije da od promena neće biti ništa!

Gospodin Vučić je strateški igrač DS-a, koji je opčinjen ličnošću Borisa Tadića i njegovom moću.I politički i privatni život Borisa Tadića impresionirao je Vučića, koji je postao prijatelj Tadićevom šefu kabineta Miodragu Rakiću.

Nije nikakva tajna da se još pre dve godine Vučić zakleo na doživotnu vernost Tadiću i Rakiću, i da će, kada zatreba, razbiti Srpsku naprednu stranku, tako da će stvoriti, uz podršku DS-a, svoju partiju (familiju) i da će njihove dve mafije zajedno godinama vladati Srbijom.

Ali, okreće se kolo sreće... Boris Tadić i njegova žuta mafija dolaze na spisak nepoželjnih u svetskim centrima moći, koji su izračunali da je ta kriminalna "familija" pokrala Srbiju za više od 50 milijardi evra!

Ali, na scenu stupa Aleksandra Vučića, sa jasnim ciljem - da pokaže lojalnost!

Iako je samo kandidat za člana  Dačićeve Vlade, Vučić pokazuje da će on voditi glavnu reč, i da njegovi makroi iz Demokratske stranke ne treba da od njega strahuje.

Gospodin Vučić je još ranije posetio tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, dajući mu do znanja da će misliti na njega, ako, kojim slučajem, dođe na vlast. I bi tako...

Takođe, Aleksandar Vučić poručuju gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da neće dozvoliti da bude smenjen,  jer je on izabran voljom građana, što je notorna laž, jer je izabran voljom odbornika Skupštine grada Beograda!

U predizbornoj kampanji SNS je podelila stotine hiljada plakata u kojima su opisane pljačke gospodina Đilasa, kao gradonačelnika, teške nekoliko stotina miliona evra. U kom stanju se nalazi budžet i finansije glavnog grada, u ovom broju opisuje kolumnista Branko Dragaš. To što je gospodin Đilas uradio Beogradu, ravno je genocidu. Njegov zločin je toliko težak, da su posledice njegovog pustošenja praktično neotklonjive!

 

Između hapšenja i amnestije

 

 Zašto je gospodin Vučić, kao kandidat za potpredsednika Vlade Srbije, amnestirao gospodina Đilasa?

Odgovor na ovo pitanje nije teško pronaći? Naime, Dragan Đilas je bio široke ruke u finansiranju Vučićevih pulena. Plaćao je njegov, sada upokojeni list Pravda, a takođe, šakom i kapom finansirao firme Vučićevih miljenika. Izdašan je bio i član Vučićeve grupe Branko Radujko, direktor JP Telekom-Srbija.

Gospodin Radujko, bivši generalni sekretar Borisa Tadića, iz kase Telekom-Srbija, samo u proteklih godinu dana izdvojio je, zapravo, pokrao je ovo javno preduzeće za oko 200 miliona evra, plaćajući Demokratskoj stranci, njenim firmama i marketinškim agencijama Dragana Đilasa! Hapšenje Branka Radujka zahteva Evropska komisija, koja je dobila kompletne izveštaje o pljačkanju Telekom-Srbija za vreme njegovog mandata. Uprkos svemu, Branko Radujko sa Vučićevim pulenima pije hladno vino, puši tompuse i uživa. On je planirao da po njegovoj smeni, utekne kod tetke u Italiju, odakle bi lakše mogao da traži utočište od potere iz Beograda.

Takva mogućnost ganula je Vučića tako da je naterao Đilasa da Radujka postavi za predsednika Upravnog odbora Gradskog saobraćajno preduzeća u Beogradu  (GSP), da mu Aca pokaže da misli na njega, i da ne briše u Italiju, i ostavi ga kod kuće...

Da bi Dragan Đilas mogao da nastavi da prihoduje, Aleksandar Vučić, u svojstvu kandidata za potpredsednika Vlade Srbije, ide u posetu generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću! Obećava mu da će ostati na tom položaju do kraja mandata, i da će ga amnestirati za za pljačku nekoliko desetina miliona evra!

 

Ravna gora, zaraditi mora

 

 

Đilasovim marketinškim firmama potreban je novi prihod, a od RTS-a, koji se finansira iz budžeta Srbije i od građana i sopstvenog marketinga, uz Tijanićevu podršku, zgrću se lepe pare. Dok je sedam godina bio na čelu RTS-a, gospodin Tijanić je od prihoda RTS-a davao četiri odsto Demokratskoj stranci, a Đilas i Tadićev savetnik Nebojša Krtsić, dobijali su milionske iznose na zakupu oglasnog prostora.

Za vreme Tijanićevog mandata RTS je dotakao dno života. I u ovom broju objavljujemo nastavak istraživanja književnika Marinka Arsića Ivkova o političkim procesima, u kojem se navodi da su i mnoge serije prikazivane na ovoj televiziji pre 25 godina, zabranjivane zbog kritike režima. Tijanić je uspeo da jednog poluinteligentnog Radoša Bajića, njegovog sina, kćerku i zeta angažuje za snimanje petparačke serije, podelivši ogroman novac uzet iz budžeta i od građana, preko pretplate.

Tijanić je planirao da sa Radošem Bajićem i njegovom porodicom snimi novu seriju Ravnogorci. Jedna emisija košta oko 110 hiljada evra, a prethodne, najskuplje, koštale su po 33 hiljade evra! Glumcu Lazaru Ristovskom Tijanić je u Ravnogorcima ponudio ulogu za 900 evra po jednom nastavku, što je njega začudilo jer je za ranije serije plaćan po 2.000 evra. Tijanić mu je objasnio ovih dana da planirani novac od 110 hiljade evra za svaku emisiju ''neće doći na račun RTS-a", što upućuje na verovatnoću da će završiti na Vučićevom računu! Podsećamo i na to da je gospodin Tomislav Nikolić izjavio prošle godine da će, ako dođe na vlast, prvo potpisati akt o smeni Aleksandra Tijanića. Bez saglasnosti Vučića. Kakva drskost!

 

Odbrana zadnjih linija

 

 

I mafija iz Demokratske stranke je svom drugu Vučiću dala u zadatak da pokrije pljačke njenih ljudi.

Da bi bio potpuno uspešan, Vučić počinje da ponižava Nikolića do krajnjih granica. Može mu se, jer Nikolić ne sme ni da pisne. Uslovljavajući svoj ulazak u Vladu Srbije, Vučić traži od svojih koalicionih partnera da od njega stvore novog Miodraga Rakića! Traži da se promeni zakon, i da on postane sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, umesto da te tehničke poslove obavlja predsednikov šef kabineta. On je opsednut ulogom Miodraga Rakića i njegovom moći, i ovaj ludak je uspeo da se stvori neustavna funkcija - takozvanog koordinatora svih službi bezbednosti, koje su, inače, pod različitom jurisdikcijom.

Uveren da se može vladati neograničeno, ako kontrolišeš tajne službe, psihopata Vučić još više stavlja omču Srbiji oko vrata.

Da bi pokrio razaranje Vojske Srbije, pljačku njene imovine, naoružanja, opreme i namenske industrije pod ministrovanjem Dragana Šutanovca, protiv kojeg je Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo istragu dve godine i prikupilo dokaze koji ga optužuju da je u svoj džep i svojih saradnika stavio preko šesto miliona evra, Vučić, osim potpredsedničkog mesta zahteva u novoj Vladi za sebe i mesto ministra odbrane.On nije služio, kao ni Šutanovac vojsku.

Delovala je šokantno i vest da je Vučić  stranci primio jednog od najgorih pljačkaša vojne industrije Stevana Nikčevića, direktora SDPR-a Jugoimport, desne ruke bivšeg ministra Šutanovca, i direktora Carina Srbije Predraga Petronijevića, kojim su istekli svi mandati, i obećao im da neće ići u zatvor, već da mogu da nastave da kradu, ali sada za njega.

 

Profesorov dečko postao ministar

 

 

Da bi navukao bes Evropske komisije i njenih institucija na novu vlast, i na taj način amnestirao mafiju iz Demokratske stranke, Vučić je prvo najavio da će za ministra pravde postaviti Nikolu Selakovića, asistenta na Pravnom fakultetu u Beogradu, koji se bavi istorijom prava! Gospodin Selaković je sa svojih 28 godina postao najmlađi ministar u poslednjih sto godina svih vlada u Evropi!

Opsednutost Aleksandra Vučića Borisom Tadićem i njegovom vladavinom, koja se zasnivala na promovisanju mladih na najznačajnije funkcije, naterala ga je da pokaže Tadiću da može i da ga prevaziđe!

Delegacija Evropske unije, predvođena Vensanom Dežerom posetila  je 21. jula (subota !) predsednika Srbije Tomislava Nikolića, zahtevajući da im pruži odgovor da li to nova vlast u Srbiji odustaje od borbe protiv korupcije i reformisanja pravosuđa, ispravljanjem kobnih poteza prethodnih vlasti! Sastanku predsednika Nikolića sa delegacijom Evropske unije prisustvovala je i gospođa Jorgovanka Tabaković, koja u kabinetu gospodina Nikolića nema nikakvo zaduženje, što je naročito zanimalo prisutne članove delegacije. Gospođa Tabaković je na tom sastanku bila  ''posmatrač'' delegiran od strane Aleksandra Vučića, da se Nikolić, slučajno, ''ne istrči''

Izbor Nikole Selakovića, momka koga na Pravnom fakuletu u Beogradu znaju po ''prijateljstvu" sa profesorom Oliverom Antićem, koji je najomraženiji čovek u struci, poznat što je kao dekan, član JUL-a, otpustio nauglednije profesore ovog fakulteta s posla zbog političke nepodobnosti, ratnog huškača koji se uselio u vilu na Dedinju, dok se u Srbiji umiralo od gladi, zabrinuo je zvaničnike u Briselu.

Gospodin Selaković nema položen pravosudni ispit, a  po funkciji je član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca. Desetine profesora, sudija i pravnika, opisali su predstavnicima Evropske unije da je izbor gospodina Selakovića, poruka Olivera Antića da će se ''lov na veštice u srpskom pravosuđu'' nastaviti, i da od reforme nema ništa. Zato je, pretpostavlja se, Ustavni sud Srbije po hitnom postupku, vratio na stotine nereizabranih sudija i tužilaca na posao, da skrsti ruke novom sazivu Visokog saveta sudstva i Državnom veću tužilaca u kojem će sedeti i idiot poput novog ministra pravde. Zaista, treba biti potpuno lud i prihvatiti se odgovornog posla rukovođenjem ministarstvom pravde, u vreme kada ne postoje nezavisne institucije kao što je nezavisna policija, nezavisno sudstvo i tužilaštvo.

Imenovanjem nedoraslog Nikole Selakovića za ministra pravde, Aleksandar Vučić je poručio svojim makroima iz Demokratske stranke, da promena neće biti, i da je on njihov čovek, i da se u pravom momentu nalazi na pravom mestu. Ministar Selaković odlučivaće o izboru sudija i tužilaca, o njihovim razrešenjima, a da on, istovremeno, sa svojim godinama, ne bi mogao da bude biran ni za sudiju, ni za tužioca, čak i da ima položen pravosudni ispit.

Novi guverner Narodne banke Srbije, po odluci Aleksandra Vučića, biće Jorgovanka Tabaković, nekadašnji jurišnik Srpske radikalne stranke iz Prištine, a rođena u Vučitrnu. Gospođa Jorgovanka je, od šalterske službenice bivšeg Zavoda za obračun i plaćanje, kandidat za guvernera srpske centralne banke!

Bolji poznavaoci političkih prilika u zemlji Srbiji znaju da je gospođa Tabaković član udarne grupe SNS-a (Vučić, Tabaković, Igor Mirović...).

Čovek Aleksandra Vučića je i predsednik Narodne skupštine Srbije. Gospodin Nebojša Stefanović je ''kaljen'' u njegovom društvu. O ''brendiranju'' gospodina Stevanovića, čija supruga je od  kol gerle dogurala do direkorke dnevnog lista Pravda, a o tome u ovom broju piše i bivši glavni urednik tog lista Predrag Popović ("Brendiranje Neše Sline")...

U Srpskoj naprednoj stranci, samo u njenom predsedništvu i Glavnom odboru, ima vrlo moralnih advokata i profesora prava, ali je izbor Selakovića, pokazao prave namere Aleksandra Vučića. Podsetićemo javnost da je Vladimir Cvijan, napustio mesto generalnog sekretara bivšeg predsednika Borisa Tadića, zbog kriminala kod reizbora sudija i tužilaca, a potom se učlanio u SNS. Čoveka koji uživa velike simpatije među pravnicima, sudijama, tužiocima i međunarodnim predstavnicima, nisu predložili za ovu funkciju, jer bi, pretpostavljamo, smetao realizaciji Vučićevih  planova, a iritirao bi, svakako, i njegove drugove iz DS-a.

 

Drama u  žutoj centrali

 

 

Iako predsedava Narodnom skupštinom Srbije, ni gospodin Stefanović nije mogao da sačuva svog Aleka od takve njegove uloge, niti može da ga zaštiti od izvrgavanja podsmehu od strane njegovih makroa. Tako je poslanik DS-a Borislav Borko Stefanović opomenuo Vučića da je veliki raskol u njegovoj stranci! Vučić je, kao oparen, to demantovao, i sam znajući da Borko zna šta im je, primajući novac od njih, obećao...

Razvoj događaja, ipak, ne ide u prilog Vučiću. Njegov lik i delo obelodanio je Tabloid u prošlom broju, što je izazvalo šok, kako u njegovoj stranci, tako i u javnostii!

Pred očima javnosti traje prava drama u Demokratskoj stranci. Obračunavaju se frakcije, a njihove vođe veruju da su oni ti koji treba da naslede Borisa Tadića. Tri su jake kriminalne grupe u sukobu. Prvu, najjaču, predvodi Dragan Đilas, gradonačelnik beograda, drugu Dragan Šutanovac, a treću Bojan Pajtić i njegova kamarila iz AP Vojvodine.

Da bi omogućio Đilasu da sačuva novac i glavu, Aleksandar Vučić traži od Dačića da pod hitno uhapsi Dušana Petrovića i biznismen iz Šapca, Miroslav Bogićević. Na taj način bi privremeno dali do znanja Evropskoj komisiji da počinju ''da rade'', a Đilas bi preuzeo Demokratsku stranku. Istina, sa jakom opozicijom.

Kupovinom polovine vlasništva nemačkog WAC-a u Politici, koja se pripisuje šabačkom tajkunu Bogićeviću, ugrožen je Đilasov biznis u ovoj novinskoj kući, jer gubi monopol nad oglašavanjem. Zato je Aleksandar Vučić požurio da sa pozicije ''kandidata za podpredsednika Vlade Srbije", zapreti privođenjem zakonu onih koji su kupili Politiku, a Đilasa nisu pitali. Pobunio se i premijer Dačić, besan što taj WAC-ov udeo nije ponuđen na kupovinu Vladi Srbije, čiji budžet je počišćen, a u tom trenutku su zaposleni Politike štrajkovali, jer nisu primili plate!

Upućeni deo javnosti odavno zna da je Aleksandar Vučić eksponent Tadićeve mafije. U toku je rat ko će biti novi kum srpske političke mafije, a gospodin Vučić se trudi svim sredstvima da baš on to postane.

Put kojim ide gospodin Vučić opasan je za Srbiju.

 

 

 

 

Tadić odlazi, a kada dolazi....

 

   Na dan izbora Vlade Srbije bivši srpski predsednik Boris Tadić, saopšteno je iz njegove partije, otputovao je na odmor u Crnu Goru. Gospodin Tadić ima pravo na crnogorsko državljanstvo, jer je njegov otac Ljubomir rođen u Crnoj Gori, a ima pravo i na državljanstvo Bosne i Hercegovine, jer je rođen u Sarajevu.

   Sa rezervne distance Boris će čekati razvoj događaja. Vlada SAD-a insistira od novih vlasti Srbije da se krivični dosije Tadića ''sanira'' do početka septembra. Prevedeno na srpski jezik, traži se njegovo privođenje sudu do 1. septembra. E, ali tu je ministar-asistent Nikola Selaković, tu su njegov tužilac Miljko Radisavljević i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Ako bi i došlo do raspisivanja poternice za Tadićem, Crna Gora bi bila obavezna da ga isporuči, pa je verovatnije da će on  uteći u Sarajevo, jer sa BiH Srbija nema sporazum o izručenju.

 

 

Milica se raspitala

 

 

Opšte zaprepašćenje članstva SNS-a, a i DS-a, Aleksandar Vučić je izazvao pozivom Milici Delević, bivšoj supruzi Dragana Đilasa, da bude ministar inostranih poslova u Vladi čiji je on treba da bude podpredsednik, ali ne i mandatar.

Gospođa Delević ima pravo, sa svojih dvoje ( i Draganove) dece na deo prihoda koje ostvaruju Đilasove kompanije. Da Milici ne bi plaćao visoku alimentaciju, Đilas je svoju bivšu suprugu postavio za direktorku Kancelarije za evropske integracije, sa platom od nekoliko hiljada evra mesečno, i još toliko dodatanih prihoda.

Aleksandar Vučić je požurio da Đilasu izađe u susret i njegovu bivšu ženu predloži za ministra spoljnih poslova. Pritom je gospodin Vučić imao u vidu da je Milica Delević bila ljubavnica američkog ambasadora u Beogradu  Kamerona Mantera, i kada je ta veza otkrivena, Njegova ekselencija Manter je odmah poslat na službu u  Bagdad. Tako je Vučić, pored minstarstva odbrane, kojim će rukovoditi, nepozantim adminisrativcima iz Vašingtona ponudio i srpsku diplomatiju, preko gospođe Delević. Ona mu se, nakon konsultacije sa ''prijateljima iz Kneza Miloša", ljubazno zahvalila na ponudi, odbivši da u Vučićevoj vladi ostane i na mestu šefa Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji.

 

 

 

 

Ivica - da, Alek - ne

 

Shvativši da je Vučić pretnja opstanku Vlade, mandatar Ivica Dačić  je uspeo da proširi krug stranka koje čine parlamentarnu većinu, te su mesto u Vladi dobili Rasim Ljajić i njegov SDPS, kao i Sulejman Ugljanin. Gospodin Dačić je obezbedio i podršku Saveza vojvođanskih Mađara, koji su odbili da uđu u Vladu. Na sednici Narodne skupštine Srbije, šef poslaničkog kluba SVM Balint Pastor saopštio je - Mi bismo rado podržali mandatara, ali ne i drugi deo njegove Vlade. Ovako, ipak, moramo da podržimo izbor Vlade.

Predpostavlja se da bi Vučić, u ovom trenutku, od SNS- mogao da otcepi 23 poslanika, ali to ne bi bilo dovoljno da sa DS-om uđe u vladajuću koaliciju, ili izazove prevremene zbore ili obori Vladu. Ivicu Dačića u tom slučaju, podržaće i Demokratska stranka Srbije, sa svojih 21. poslanikom. Ali, zaslepljeni Vučić, izgleda, to previđa.

 

 

  

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane