Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Bela Palanka: dok je bio direktor zapošljavao je i smenjivao, "stalno zasedajući" u kafani

 

Da može pojeo bi i sam sebe

 

Bela Palanka jeste jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, ali doskorašnji čelnik njenog javnog komunalnog preduzeća Komnis, Miomir Krstić, ne zna šta znači reč - nema se. Pored toga što mu je plata bila hiljadu evra mesečno, on je još toliko prosečno svakog meseca trošio po kafanama i to sve na račun preduzeća.

 

Igor Milanović

 

Odlukom Skupštine opštine Bela Palanka JKP Komnis je u 2012. godini smeo da ima najviše 86 radnika, a onda je došla predizborna kampanja tokom koje je valjalo uposliti što je moguće više ljudi kako bi glasali za vlast. Zato je Miomir Krstić primio još devet novih radnika tokom kampanje, a na dan svoje smene 14. i 15. juna 2012, inicirane od strane novih opštinskih vlasti, prima još 17 radnika, tako da u Komnisu sada radi 112 ljudi.

Samo mesec dana pre smene Krstić sa tadašnjim predsednikom opštine Aleksandrom Živkovićem i predsednikom sindikata JKP Komnisa potpisuje izmene i dopune kolektivnog ugovora. Posle toga on samovoljno ispravlja koeficijente kod četiri radnika, svoja mezimca, a i za sebe naređuje obračun i isplatu plate veće od koeficijenta koji je odobren. Pre toga Krstić je imao mesečni lični dohodak u visini od 181.945,47 dinara bruto, odnosno 126.472,04 dinara neto.

Uz ovakvu platu bivši direktor je imao i pravo na reprezentaciju, a to je koristio više nego izdašno.Tako je na primer 19. maja samo po jednom računu plaćeno 38.880 dinara za "ugostiteljske usluge", mada je istog dana nešto ranije već napravljen ceh od 15.517,50 dinara. Kako bi rekao Šojić: "Jeli su nosorozi i žirafe".

U januaru 2012. na troškove reprezentacije Krstić je ukupno potrošio 12.890,26 dinara, u februaru 63.568,20 dinara, u martu 77.060,08 dinara, u aprilu 152.140,00 dinara, u maju 342.769,44 dinara i za dve nedelje juna 45.285,50 dinara. Ukupno je za prvih šest meseci ove godine Krstić pojeo i popio za 693.713,48 dinara, odnosno prosečno oko 1.200 evra mesečno.

U krivičnoj prijavi koja je u međuvremenu podneta protiv Krstića, sumnja se da je taj novac samo opran kroz "ugostiteljske usluge" i prosleđen delom samom Krstiću, a delimično je utrošen za finansiranje izborne kampanje bivše vlasti u Beloj Palanci.

Isto tako se sumnja da je JKP Komnis predizbornu kampanju vlasti plaćao i kroz fakture plaćene preduzeću Uniprint koje je izradilo raznovrsni propagandni materijal za koji se u Komnisu ne zna da li je i kada isporučen ovom javnom komunalnom preduzeću.

Da bi mogao da finansira svoje razbacivanje para Krstić je naredio da se porezi i doprinosi plaćaju tako što se prikazuje da svi zaposleni u Komnisu primaju minimalnu zaradu. Samo na taj način je Krstić državu oštetio za 14.947.271,25 dinara, tvrdi se u pomenutoj krivičnoj prijavi.

Pored plate i reprezentacije, Krstić je besplatno koristio čak tri kartice za mobilni telefon. O trošku Komnisa on je u januaru telefonirao za 3.800 dinara, u februaru za 2.800 dinara, u martu je račun iznosio 3.940 dinara, u aprilu je dosegao sumu od 5.030 dinara, u maju je pao na 4.550 dinara, da bi do sredine juna Krstić potrošio još 5.700 dinara. U Komnisu je 2011. korišćeno 56 kartica mobilne telefonije za koje je JKP ukupno platio 347.202,26 dinara, odnosno 28.933,52 dinara mesečno. U prvom polugodištu 2012. korišćeno je 75 kartica za sveukupno 289.937,58 dinara, odnosno 48.322,93 dinara.

Pošto je Bela Palanka jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, rad njenih komunalnih službi se dobrim delom finansira od bogatijih gradova i opština. Tako ispada da je Krstić pokrao ne samo svoje sugrađane, već i sve građane Srbije koji kroz plaćanje komunalija u svom mestu sufinansiraju i Belu Palanku.

Ali, nije Krstić arčio samo pare domaćih poreskih obveznika, nego se "očešao" i o donaciju vlade Japana (09. marta 2010. godine), koja je bila namenjena za očuvanje životne sredine u Beloj Palanci. Naime, Javnom komunalnom preduzeću "Komnis" darovana je oprema u iznosu od 138.000 evra (koja je podeljena sa JKP iz Vrnjačke Banje), a koja se sastojala od  100 kontejnera, 30 specijalnih kontejnera za reciklažu i kamiona za sabijanje smeća. Šta je od svega toga videla Bela Palanka?

Naravno, Krstić se tom prilikom uredno slikao pored tadašnjeg resornog ministra Olivera Dulića i pored  otpravnika poslova Ambasade Japana Teruhiko Shinade, a kad je svečanost bila završena, odlučio je da sve to proslavi jednom dugotrajnom terevenkom u kafani, "donirajući" svoju  "jagnjeću brigadu" brdom jela i pića.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane