Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otimanje

Otimanje

Prljavi poreski rukovodioci zagauju i sopstvenu slubu

 

Robija i njegovi kumovi

 

U oekivanju najavljenih kontrola nove vlasti u Poreskoj upravi Centra Beograd njeni funkcioneri ine sve to mogu da prikriju svoje dugogodinje marifetluke kojima su dravni budet otetili za desetine miliona evra koje su strpali u svoj dep. Tako ve hapeni direktno filijale Zemun eda Barjaktarevi i dalje moe da ostane na funkciji kako bi lake unitio dokaze, ali se zato sa posla udaljavaju poteni inspektori koji mu smetaju u tom neasnom poslu

 

Milica Grabe

 

Direktor zemunske filijale Poreske uprave eda Barjaktarevi ima simpatian nadimak - Robija. Dobio ga je kada je u novembru 2011. godine uhapen zajedno sa jo osam inspektora iz Poreske uprave zato to su svojim nezakonitim radom otetili budet Republike Srbije za est miliona evra. Cela ta teta je nastala samo mahinacijama u jednoj jedinoj firmi - zemunskom Navipu.

Dok su pomenuti inspektori predvoeni svojim direktorom sedeli u istranom zatvoru, direktor filijale Vraar Duan Ljubii traio je od direktora ostalih filijala da se sakupi novani prilog kao pomo uhapenima, kao i da im novanu pomo prui i sindikat. Ljubii, koji ima kuu u beogradskom naselju Cerak, ali i jo jednu od 400 kvadratnih metara u naselju Resnik, apartman u Haniotiju, u Grkoj, benzinske pumpe u Republici Srpskoj i ko zna ta jo, ima mogunost da vri pritisak na direktore ostalih filijala, jer je ne samo kum direktora Poreskog centra Beograd Dragana Ristivojevia, ve i njegova desna ruka i ovek od izuzetnog poverenja...

I pored toga, njegov zahtev da se finansiraju osumnjieni za tako veliku zloupotrebu slubenog poloaja po filijalama i sindikalnim organizacijama, glatko je odbijen. Posle togam, Ljubii zajedno sa svojim kumom kree u premetanje i ikaniranje onih koji su mu se u vezi ove stvari najvie suprotstavili.

U meuvremenu su bili republiki izbori na kojima je Demokratska stranka otila u opoziciju, a mogue i u istoriju. Pored direktora beogradskog Centra poreske uprave, Ristivojevia, i svi direktori filijala su vieni lanovi ute stranke, pa tako i Robija iz Zemuna, koji je uprkos privoenju i pokretanju krivinog postupka ostao na funkciji. Onda nastaje panika da e nova vlast da pone sa temeljitom istkom po Poreskoj upravi, pa funkcioner naprasno odluuju da ponu savesno da rade.

Zajedno sa naelnicom terenske kontrole filijale Zemun Ljiljom Arsi, on je prikrivao predmet jednog preduzea u kome su otkrivene brojne nepravilnosti zbog ega je isti morao odmah da bude zatvoren. Vlasnik je, meutim, imao odgovarajuu vezu, pa mu se nita nije desilo do posle izbora kada predmet isplivava na povrinu i neko poetkom jula odluuje da pokrene disciplinski postupak protiv Robije i Arsike. Osim toga nita se znaajno nije dogodilo, ak ni tada Robija ne biva suspendovan sa svoje funkcije.

Dok rukovodioci koji umeju da prihod dele sa kumovskim parom Ljubii i Ristivojevi, bezbrino mogu da ostaju na funkcijama, dotle poteni radnici koji odbijaju da reketiraju poreske obveznike bivaju sklanjani po svaku cenu. Takav je i poreski inspektor Dragan Velimirovi koji je takoe svojevremeno vrio inspekciju u Navipu, ali se njegovo ime ne pojavljuje na nalozima za hapenje.

Velimirovi je korektno i po zakonu radio i u ostalim sluajevima, pa je tako postao trn u oku Robije i Ljubiia. U pomo im priskae i efica odseka za ljudske resurse Bosiljka Grubjei, poznata po tome da govori pet jezika (srpski, hrvatski, bonjaki, stari crnogorski i ovaj novi sa i j), kao i po svojim dvorskim manirima kada strankama odgovara koristei fraze: "Jebe mi se" i "Nee da moe". Ova oigledno izuzetno pametna trojka, 15. januara 2010. izdaje reenje broj 119-18/2010-05-8002 kojim je Velimiroviu dat otkaz zbog "nezadovoljavajuih rezultata rada".

Ovo reenje Velimirovi lako ponitava na Upravnom sudu u Beogradu koji obavezuje Poresku upravu da ponovo odlui i donese novo reenje. Trojka predvoena Ljubiiem ovo shvata doslovno, pa 20. decembra 2011. godine izdaje skoro identino reenje u kome su jedino izuzeta dva reda u odnosu na ono sudski poniteno.

Novim reenjem je Velimiroviev rad ponovo ocenjen kao "nezadovoljavajui", ali ovog puta mu nije prestao radni odnos?! Kakva je to logika, znaju samo Ljubii, Robija i Bosiljka, idejni tvorci ovog ikaniranja. U svakom sluaju, i ovo reenje je na sudskoj proveri.

Za razliku od privoenog direktora filijale, inspektor Velimirovi do daljnjeg ne moe da radi, a slinim ikaniranjima su izloeni i ostali poteni radnici filijale Zemun, koji tu predstavljaju veinu. Tako je omogueno jednoj grupi neasnih poreskih inspektora da moe to lake da reketira poreske obveznike. Naravno, glavne rtve su asni i poteni poreski slubenici i ugled ove slube uopte...

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane