Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Samovolja, protivzakonite radnje i korupcija u srpskom zdravstvu

Samovolja, protivzakonite radnje i korupcija u srpskom zdravstvu

 

Konkurs pretvoren u cirkus

 

U Domu zdravlja "Stari grad", koji je jedan od najvažnijih zdravstvenih ustanova u Beogradu, kao na dlanu se vidi sve što valja, a posebno ono što ne valja u srpskom zdravstvu. Jedan sasvim običan konkurs za radno mesto psihologa, uveo je "kadrovike" ove ustanove u vrtlog iz koga ne znaju da izađu, pa će, po svemu sudeći, sačekati da im u tome pomognu pravosudni organi

 

M.G.

 

U brojnim nezakonitostima koje sprovode takozvani menadžmenti domova zdravlja širom Srbije, smatrala sam za potrebno da ovim putem javnosti stavim na uvid i jedan karakterističan slučaj, u vezi sa, više nego skandaloznim konkursom za radno mesto psihologa u Domu zdravlja "Stari grad" u Beogradu.

Naime, regularno sam konkurisala povodom objavljenog oglasa od 07.06.2012.god.  za radno mesto psihologa u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika, na adresi Džordža Vašingtona 19. u Beogradu, zbog odlaska dotadašnjeg psihologa u penziju.

U objavljenom oglasu,  navedeni su samo opšti uslovi za obavljanje poslova psihologa a to je  završen Filozofski fakultet - smer Psihologija, bez posebnih uslova o položenom stručnom ispitu za rad u zdravstvu! Na oglas se javilo 130 psihologa od kojih je Komisija za  prijem  odabrala dvadeset kandidata u prvom krugu i četiri kandidata u drugom krugu, po samo njima znanim kriterijumima...

 Prvo odabrana kandidatkinja je, nakon izbora, radila dve nedelje, pa joj je prekinut radni odnos zbog žalbe nekog od kandidata (jer nije imala položen stručni ispit!). Druga kandidatkinja je radila  nedelju dana pošto sam ovaj put ja uputila Zdravstvenu inspekciju koja je  konstatovala da stručni ispit koji je posedovala druga kandidatkinja, nije adekvatan za rad u zdravstvu!

 Ni posle toga ne bivam pozvana na rad, iako ispunjavam sve neophodne stručne kvalifikacije i uprkos tome  što  sam unazad četiri godine obavljala sve poslove psihologa u Domu zdravlja "Stari Grad", bez ikakvih primedbi, pa čak i bila ohrabrivana obećanjima direktorke da ću svoj dotadašnji radni status regulisati odlaskom koleginice u penziju.

 Nakon prekida rada druge kandidatkinje direktorka Gordana Dragašević poništava  oglas, iako sam ispunjavala sve uslove za rad, a da situacije bude apsurdnija, gospođa Dragašević u radni odnos prima kandidatkinju sa poništenog konkursa (!), koja je već u radnom odnosu u privatnom Domu zdravlja Clinicanova, gde joj je u tom trenutku bila i radna knjižica!

   U pismo koje sam uputila Upravnom odboru Doma zdravlja "Stari Grad", podsetila sam i na svoj dotadašnji radni angažman u ovoj ustanovi u kojoj sam zasnovala radni odnos još u maju mesecu 2008. godine i gde sam radila godinu dana u kontinuitetu na određeno vreme (do 22.06.2009. godine) a zatim, takođe na određeno vreme, od 10.08.2009. godine, do 10.12.2010. godine, kada mi je, posle tačno jedne godine i četiri meseca neprekidnog rada, po zakonu, radni odnos trebao da pređe na neodređeno vreme!

 Koleginica koju sam menjala dok je bila na operaciji, tada počinje da (prekovremeno) radi testiranje osoba sa invaliditetom, a ja dobijam otkaz!

Ipak, na osnovu obećanja koja sam dobila od nadležnih u Domu zdravlja, i u nadi da će radno mesto psihologa biti odobreno od strane Komisije za racionalizaciju Ministarstva zdravlja, ne preduzimam nikakve korake u smislu zaštite mojih prava iz radnog odnosa i prijavljujem se na takozvano tržištu rada. Čekanje se pokazalo neproduktivnim, a moje poštovanje zakonske procedure pokazalo se naivnim.

U ovom slučaju, kao što se vidi iz hronologije događaja, nisu pomogle ni pozitivne preporuke o mom radu koje je dala načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu radnika i šefa Savetovališta za mlade, niti  kada prekovremeno radim psihološka testiranja osoba sa invaliditetom za tržište rada.

Tokom četiri godine rada u Domu zdravlja "Stari Grad"  bila sam radno angažovana u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika, razvojnom savetovalištu, savetovalištvu za mlade, prekovremeno obavljala psihološka testiranja osoba sa invaliditetom i u timskom radu na akreditovanim seminarima i predavanjima, što je ocenjeno od strane učesnika najvišom ocenom! Naravno, ni to nije od važnosti kad krenu privatna, partijska ili porodična "lobiranja". Ovo svakako treba da ima u vidu i nova ministarka zdravlja, dr. Slavica Đukić Dejanović, kad bude i ako bude krenula u borbu protiv nezakonitih radnji u zdravstvu.

 

 

 

                             

                                                                                      

                                                                                    

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane