Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Banja Koviljača: Specijalna bolnica za likvidaciju pacijenata

 

Umesto lečenja, maltretiranje

 

Umesto lečenja pacijenti u Banji Koviljači dožive maltretiranje i šikaniranje, pa se iz nje vraćaju bolesniji nego što su bili kada su otišli. "Lekovito blato" je u stvari talog koji se vadi iz kanala pored bolnice, a posle tretmanom njime pojavljuje se neprijatni osip. To je na svojoj koži osetio pevač narodne muzike Hasan Dudić

 

Igor Milanović

 

Zbog kardiovaskularnih problema nastalih posle infarkta i moždanog udara, Hasan Dudić je otišao na rehabilitaciju u Banju Koviljaču u kojoj je ranije, kao pevač narodne muzike, mnogo puta uspešno nastupao. U Banji ga svi znaju i rado se druže sa njim, bukvalno da ne može ulicom da prođe, a da ga bar njih desetak ne pozove na piće ili ručak.

Pošto je imao i probleme sa zglobovima kao posledicu preživljenog saobraćajnog udesa, Dudić je išao i na terapiju lekovitim blatom, po kome je Banja Koviljača poznata. Ono što ni on ni drugi pacijenti ne znaju jeste da se blato uzima iz kanala pored Specijalne bolnice, prerađuje, zatim se njime sprovodi terapija, pa se blato ponovo vraća u pomenuti kanal odakle ga nanovo vade, prerađuju... I tako u krug.

Boravak Hasana Dudića u Banji Koviljači naglo je prekinut 7. decembra 2011. pošto ga je jedna radnica izvređala na nacionalnoj osnovi, a zatim mu još napisala i prijavu na osnovu koje su ga dr. Aleksandar Jokić i dr. Tatjana Tomić po hitnom postupku otpustili i izbacili iz bolnice. Gospodin Dudić je u bukvalnom smislu izbačen, jer su pomenuti lekari, vezani Hipokratovom zakletvom, odbili čak i da mu obezbede prevoz do Beograda, iako je bilo očigledno da je pacijentu pozlilo.

Polumrtav Hasan Dudić je autobusom stigao do Vojnomedicinske akademije gde je dr. Željko Krsmanović dijagnostifikovao: "Akutna reakcija na stres" i ordinirao terapiju bensedinima i diklofenakom.

Doktor Milan Petronijević sa VMA je 14. decembra 2011. izdao sledeći nalaz: "Kontrolni pregled. Posle stresa i prekinute fizikalne terapije u RC Banja Koviljača bolovi u značajnom pogoršanju."

Gospodin Dudić je, dakle, u Banju Koviljaču otišao na lečenje, a odatle se izvređan i izmaltretiran vratio u gorem zdravstvenom stanju od onog u kome je u Banju otišao. Da li je to Specijalna bolnica za lečenje ili likvidaciju pacijenata?

U međuvremenu se gospodinu Dudiću po koži pojavio bolni osip kao reakcija na mazanje blatom izvađenim iz kanala. Uz bolove u grudima i zglobovima sada ima i bolove po koži. On se sada sprema da protiv Specijalne bolnice podnese tužbu sudu za naknadu štete, jer mu je, između ostalog, zbog "lečenja" u Banji Koviljači na koje je pozvan, kao i zbog naknadnog sedmomesečnog lečenja od ovakve "rehabilitacije" izmaklo nekoliko nastupa koje je imao zakazane, a da sa druge strane uopšte nije izlečen, već samo maltretiran tako da je doživeo još jedan moždani udar.

Cela Banja Koviljača živi od Specijalne bolnice za rehabilitaciju. Hiljade pacijenata godišnje prođu kroz nju donoseći novac koji koliko-toliko u životu održava lokalnu privredu. Zbog toga generalni direktor Specijalne bolnice dr. Nikola Sremčević svojim preduzećem, ali i celom Banjom upravlja kao malim feudom.

Njegovi čauši zato smeju da maltretiraju i vređaju pacijente, posle čega ih još prevremeno otpuste sa rehabilitacije i puste ih da, iako teško bolesni, Banju Koviljaču napuštaju sredstvima javnog prevoza i to usred zime.

Znaju li u Fondu republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za šta izdvajaju pare? Ili ih uopšte ne interesuje šta se dešava po srpskim banjama.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane