Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Grocka

Grocka

Organizovani kriminal kao porodično preduzetništvo

 

Brate Sime, kako ti je ime ?        

 

Iako je od centra Beograda udaljena pola sata vožnje, beogradska opština Grocka kao da je iz nekog paralelnog sveta. Porodica Simonović tamo sve kontroliše: od opštinske uprave, pa do ulične prodaje narkotika! A policija ćuti, jer "familija" i nju kontroliše.

 

Igor Milanović

 

Dragoljub Simonović, zvani Sime, već je i pre bio predsednik opštine Grocka. Onda je bio u Srpskoj radikalnoj stranci, a danas je naprednjak i ponovo je posle pauze od nekoliko godina na čelu opštinske vlasti.

   U prethodnom mandatu je radnike opštinskih komunalnih preduzeća slao da mu sređuju vikendicu koju ima na Srebrnom jezeru. Za taj posao ih nije plaćao, već su naknadu trebali da dobiju iz opštinskog budžeta, ali i dan danas, posle više od pet godina njima još nisu isplaćene čak tri mesečne plate iz vremena dok je Sime bio predsednik opštine.

   U prethodnom mandatu je Sime prijavio da od imovine ima kuću u Vrčinu (gde živi sa porodicom), sedam godina stari putnički auto marke ford i skromnu ušteđevinu (šta god da to znači), dok je njegova supruga imala nasleđenu kuću sa šest hektara zemlje u Maloj Ivanči.

   Danas on razmišlja da na Srebrnom jezeru sazida hotel. Izgleda da ušteđevina ili nije bila baš toliko skromna, ili su kamate na istu bile više od onih zateznih pa se do danas znatno "oplodila".

   Rođeni Simetov brat je Slavoljub Slavko Simonović, načelnik policijske stanice u Grockoj. Slavko ima dva sina, jedan je normalni građanin, a drugi bi da postane gročanski šef mafije. Taj drugi se zove Dragan i vešto koristi činjenicu da mu je otac prvi policajac, a rođeni stric čelnik opštine.

   Dragan Simonović je poznat po svom nasilničkom i bahatom ponašanju. Nedavno je sa još jednim drugom opljačkao kladionicu u svom rodnom mestu, Vrčinu. Saučesnik je uhvaćen, ali policija tvrdi da ne zna ko je drugi učesnik pljačke. Ne smeju ni u snu da pomenu načelnikovog sina, inače ode karijera.

   Slavkov junoša je akter mnogih tuča u Vrčinu i na prostoru cele opštine. Uhvati i prebije nekog nesrećnika, a onda i pretučeni i eventualni očevici tvrde da ne znaju ko je počinilac. Nekada se saslušanja odvijaju na licu mesta i to u Draganovom prisustvu. Tek da se zna ko je pravi šef u selu.

   Zajedno sa svojim drugom, sinom nekada poznatog Klokija, Dragan je najvažniji narko-diler na prostoru Grocke. Mimo njih dvojice ne može ništa da se proda od narkotika. Ako bi se neko usudio da naruši ovaj monopol, Dragan bi ili stvar uzeo u svoje ruke ili, ako to  nije moguće, rešenje bi našao u prijavi neposlušnog svome ocu. "...Je li, bre, ćale, kakva ti je to policija kad vam ispred nosa diluju drogu?!". Posle bi usledilo davanje generalija onoga ko bi da diluje mimo klana Simonovića i prva patrola bi obavila posao...

   Nasuprot tome, Dragan i njegovi ljudi ni slučajno ne smeju da budu pretresani ili, ne daj Bože, privođeni. Šta bi tata Slavko na to rekao? Grocka je svega 25 kilometara udaljena od centra Beograda, ali liči na neko naselje sa američkog divljeg zapada devetnaestog veka, gde su sve poluge vlasti u rukama jedne porodice. Valjda će uskoro i ovde da se pojavi neki Vajat Erp.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane