https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Roblje

Roblje

Ko će da zaustavi bankarski teror, i kako spasiti belo roblje zaposleno u ovim zelenaškim ustanovama

Bandu proterati iz Srbije, odmah!

O stranim bankama (domaćih skoro da i nema) strogo kontrolisani štampani mediji pišu samo kad se sa punim pravom prozivaju zbog velikih kamata, naduvanih troškova i ugovora napisanih sitnim slovima. U tim bankama radi domaće belo roblje, a robovlasnici su, naravno, strani poslodavci, a na sceni je svakodnevni teror nad zaposlenima, čije su plate više nego bedne u najvećem broju slučajeva

 

M.G.

 

Vlasnici stranih banaka u Srbiji, Grci, Austrijanci i drugi, odlično potpomognuti domaćim izdajnicima i dobrim izvršiocima koji upravljaju nečim što se zove ljudski resursi (HR ili human resources-kakva ironija!), čine doslovno šta ih je volja, ne poštujući nikakve zakone u ovoj zemlji.

Sindikati, naravno, uopšte ne postoje, niti mogu da postoje u situaciji kad polovina stanovništva  uopšte nema nikakav posao i to robovlasnici odlično znaju pa koriste politiku ucene.

Sve ovo i još mnogo toga, moguće je naći i u grčkoj Piraeus Banci, sa oko 550 zaposlenih, od čega njih 20 (10 su Grci) živi više nego fantastično, sa ogromnim platama, službenim kolima, preskupim mobilnim telefonima najnovijih generacija i svim ostalim privilegijama.

Grci imaju plaćene službene stanove, plate 10 do 15 hiljada evra, plaćene avio karte za Grčku svakog petka, (obavezno prva klasa) i neograničenu vlast nad životima zaposlenih u svojim filijalama u Srbiji!

Za Presednika banke, došao je kadar sa Kipra, Neoklis Neokleus, koji se ponaša kao da su Srbi indijansko pleme, a ističe se i po tome što na svakom koraku ili izbegava ili krši zakone Srbije.

Svim zaposlenima je u XXI veku ukinuta upotreba Internet, samo zato što je Dimitris Kariotis, član Izvršnog Odbora, uhvaćen kako koristi porno sajtove i kocka se preko ove globalne mreže! Naravno, on je i dalje  na istoj funkciji, ima Internet i dalje radi isto što je i radio do sada!

Domaći izvršitelji su takođe odlično plaćeni sa 2.000 do 3.000 evra, tu su i automobili, skupi seminari ....

Ljudski resursi (nekada, u srećno vreme, to se zvalo kadrovska služba), najvažniji je sektor u banci, sa  osam zaposlenih, od kojih su četvoro direktori i šefovi. Glavni egzekutor je Aleksandra Radić, direktorka HR, koja sistematski uništava ljude, sve uz osmeh i konstataciju kako njoj nije lako.

Naravno da moraju da budu plaćeni, da bi mogli da budu ekspeditivni u maltretiranju zaposlenih. Službenici u filijalama rade po deset sati dnevno bez pauze. Žene koje se vrate sa porodiljskog bolovanja, raspoređene su na lošije radno mesto i sa mnogo manjom platom.

Radnici koji su podigli stambene kredite, pod pretnjom otkaza i smanjenja plate, prinuđeni su da potpisuju Anekse Ugovora pod uslovima gorim nego za klijenti banke.

I pored svega, radnici moraju da dežuraju na šalterima, da budu vedri i nasmejani, ženski deo našminkan i ljubazan....

U cilju racionalizacije i smanjenja troškova, smanjuju se plate, opet naravno onima koji imaju najmanje ( da bi gazde i izvršioci prljavih poslova mogli da zadrže sve privilegije koje imaju). Mnogi od zaposlenih se sa pravom pitaju kako bi se grčki radnici ponašali da im dođe neki Srbin i da počne da ih maltretira. Većina ih je zaprepašćena tretmanom, a mnogi tvrde da im je gore nego Srbima na Kosovu!

Kakva je to država u kojoj radnik, nema nikakve zaštite od najgoreg, najprizemnijeg kapitalističkog užasa koji ovde sprovode braća Grci, onako bahato, kao da ne znaju kako su i sami u svojoj zemlji propali zbog takvog globalističkog kriminala? I ko sme da pomene "državu socijalne pravde" a pustio je da traje teror stranih okupatora?

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane