Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Na nišanu

 

Svakim danom je sve vidljivije da su vođe Srpske napredne stranke izvršili državni udar

 

Naprednjaci napreduju, Srbija tone

 

 

I kada smo pomislili da smo se oslobodili zločinačke vlasti koju je predvodio Boris Tadić sa svojom partijom, ministrima i državnim funkcionerima, pojava Aleksandra Vučića, vršioca dužnosti predsednika Srpske napredne stranke, u svojstvu prvog podpredsednika Vlade Srbije, ministra odbrane i koordinatora Biroa za saradnju službi bezbednosti, izazvala je jezu kod građana, koji su shvatili, da umesto Tadića, dolazi nova neman.

 

Milan Malenović

 

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije gospodin Aleksandar Vučić, skoro i da ne krije da ima nameru da satre Srbiju, i da joj se surovo osveti što je sa vlasti zbacila njegove prijatelje i sponzore iz Demokratske stranke.

Svaki potez Aleksandra Vučića može se opisati kao sračunat na potpuno razbijanje Srbije i njeno komadanje i nestanak.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čini se, opire se Vučićevim namerama. U Vučićevoj udarnoj grupi su predsednik Narodne skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministarka za energetiku Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković, a podržani nezaobilaznim Mlađanom Dinkićem.

Ulazeći u Vladu Srbije, čiji mandatar je Ivica Dačić, naprednjaci su pokazali i svu mržnju prema svojim koalicionim partnerima. Aleksandar Vučić je otišao u SAD-e po instrukcije i podršku (!).

Kada je formirana nova Vlada Srbije, ministar finansija Mlađan Dinkić je izjavio da Srbija, u budžetu ima para za isplatu penzija, plata i dodataka samo do 1. septembra, da je pristigao na naplatu dug u iznosu od 2,5 milijarde evra, da se dugovanja prema NIS-u i za uvoz gasa  takođe mere desetinama miliona evra. Jednostavno rečeno, ministar je najavio bankrot ako se ne nađu pare za popunu budžeta i za isplatu duga od oko tri milijarde evra.

Naprednjaci su, iz usta Aleksandra Vučića, najavili bespoštednu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

šta se, ustvari, sprema građanima Srbije?

Formiranjem Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, izvršen je državni udar. Najpre, rad službi bezbednosti je, za svaku posebno, određen zakonom, kao i ko njima rukovodi, i kome su odgovorne za svoj rad. Odluka da njima sada rukovodi prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane, ukazuje da gospodin Vučić želi da se poistoveti sa Miodragom Rakićem, bivšim šefom kabinetom Borisa Tadića, koji je, očigledno, Vučiću idol.

Sve što je do današnjeg dana učinila Vučićeva grupa, sračunato je da se prikrije kriminalna delatnost i sačuva oko 50 milijardi evra, koliko strane obaveštajne službe i njihove banke raspolažu dokazima da je stotinak Tadićevih sledbenika opelješilo Srbiju!

Osim što što na svaki mogući način sprečava izvođenje na sud Tadićevih mafijaša, Aleksandar Vučić, Zorana Mihajlović i Nikola Selaković, potpomognuti Mlađanom Dinkićem, otvoreno rade da Srbija bankrotira, sabotirajući da u nju uđu investicije, osim onih koje su podobne da se i oni omaste, a da Srbija bude porobljena. Da pođemo redom...

 

Svaki svoga sačuvaj subašu...

 

Potpredsednik Vlade Srbije najavljujući borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, dakle na svoju ruku, i bez ovalašćenja, sastao se sa tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevićem, koga je amnestirao od odgovornosti za učešće u mafijaškim zločinima. Radisavljević je, zajedno sa Snežanom Malović, od para Darka šarića, kupio stan sa Malovićekom u Vašingtonu, dobio je nekoliko prostranih stambenih jedinica i više miliona evra. Sa ovakvim tužiocem, miljenikom Miodraga Rakića, gospodin Vučić je odlučio da ''vodi borbu'' protiv organizovanog kriminala!

Stalnom pretnjom da će izaći iz Vlade Srbije (idi, daleko ti lepa kuća), Vučić sprečava postavljenje direktora policije, zadržavajući na tom položaju Milorada Veljovića, kome su istekli svi mandati, i koga u Evropskoj uniji smatraju jednim od vođa mafije u Srbiji. Dakle, Veljović vodi, po Vučićevom nalogu, istrage! Da li policijom rukovodi ministar policije, ili ministar odbrane?

Aleksandar Vučić na bestijalan način štiti pljačkaše 50 milijardi srpskih para. Tako se on zalaže da se za direktora policije (ili će u protivnom izaći iz Vlade) postavi, kada Veljović obavi posao, izvesni Božidar Perović, koji je načelnik odeljenja u Upravi za obezbeđenje objekata, imovine i lica MUP-a Srbije, a u tome ima i podršku predsednika Nikolića. Jer, gospodin Perović je pre tri godine odveo gospodina Nikolića i njegovu suprugu Dragicu u svoje rodno selo kod Prokuplja, da ih, navodno, sakrije od pretnji Vojislava šešelja. Kada predsednik Nikolić boravi u svojim kućama za odmor, Perović traži da se angažuju i snajperisti, a u susret mu je izašao komadant Protivterorističkog voda  Goran Dragović. Dok se Nikolićevi baškare, desetine snajperista svo vreme  drže na nišanu prilaze i okolne kuće! Kao da čuvaju Osamu Bin Ladena, ili Baraka Obamu!

Da bi zaštitio mafiju iz Demokratske stranke, Vučić za ministra pravde postavlja 29-godišnjeg Nikolu Selakovića, koji je momak profesora Olivera Antića. A Olivera Antića postavlja za savetnika Tomislavu Nikoliću, jer je Antićeva kćerka  udata za Vladimira Petrovića, (32), ambasadora Srbije u Vašingtonu, koji je ugledni peder. Antićeva kćerka, od 135 kilograma, samo mu je alibi.

Dakle, mlađani ministar pravde Selaković je izjavio da ništa neće menjati u pravosuđu! Još je bivšoj ministarki pravde Snežani Malović pojačao obezbeđenje, i preselio je u vilu čiju zakupninu  plaća ministarstvo! A gospođu Malović, po odobrenju Aleksandra Vučića čuva 60 pripadnika vojne jedinice ''Kobra"! Umesto u zatvor, na doživotnu robiju, gospođa Malović uživa u pratnji voda vojnih specijalaca.

A da gospodin Vučić misli o svojim prijateljima iz Demokratske stranke, govore i podaci da njegovog prethodnika na mestu ministra odbrane obezbeđuje 40 specijalaca, Miodraga Rakića i njegovu porodicu 80, dok je Borisu Tadiću, sa 102 obezbeđenje smanjio na 62 specijalca iz "Kobri". Umesto da vode računa o bezbednosti države, vojni specijalci čuvaju najopasniju lopovsku bandu u Evropi, da ih slučajno neko ne opsuje na ulici!

Zašto ministar Nikola Selaković ne vidi da treba nešto menjati u pravosuđu, za koje je rekao da je u nokdaunu?

 

Kriminalne veze i prijateljstva

 

U maju ove godine ministarka pravde Snežana Malović organizovala je polaganje usmenog ispita za javne beležnike (notare)! Polaganje pismenog ispita koštalo je okom 600 evra! Prijavilo se 300 kandidata, svi sa položenim pravosudnim ispitom.

Pismeni deo javnobeležničkog ispita koji je održan 27. maja 2012. godine, prema rasporedu ocenjivali su članovi Komisije  u sastavu: prof. dr Dragor Hiber, prof. dr Oliver Antić, prof. dr Ranko Keča, prof. dr Marija Draškić i dr Dragiša Slijepčević.

Od kandidata koji su pristupili polaganju pismenog dela ispita, ispit je položio 41 kandidat. Ovim su ti kandidati stekli uslove za polaganje usmenog dela ispita u smislu člana 9. Pravilnika.

Kandidati koji nisu položili pismeni deo ispita moći će da polažu ponovni ispit u prvom sledećem roku, uz doplatu od 25.000 dinara! Ako se izračuna da je 300 kandidata platilo po 600 evra, ispitivači su zaradili po 36 hiljada evra. A pismene radove kandidata pregledao je, u ime profesora Olivera Antića, njegov dečko Nikola Selaković, dok ga je on, golog, mazio u svom krevetu po guzi..

Ministarka Malović je znala u koga da investira. Od ponovnih pismenih i usmenih ispita gospodin Antić ima da zaradi barem još sto hiljada evra! Zato njemu i ne pada na pamet da bilo šta reformiše. On živi na Dedinju, a u svoje susedstvo doveo je i bivšu ministarku. Pederi često bivaju do te mere bahati i perverzni, tako da i ne čude što se napadnuti od njih brane potezanjem oružja.

Pismeni deo ispita, koji je bio zaprepašćujuće obiman, zbog kratkoće vremena, nisu položile sudije apelacionog i sudije viših sudova! Pa koji su to poslovi notara kada sudije koje osuđuju okrivljene na doživotni zatvor, nisu sposobne da ga polože pred ispitivačima koji, inače, osim Slijepčevića, nisu položili pravosudni ispit! Važno je da je ispit položilo 18 kandidata, a onda je tadašnji državni sekretar Homen digao dreku, pa je još 13 kandidata proglašeno da su položili ispit, a na 37. mestu je i njegova sestra Jelena Homen Tasić.

Dakle, pravosuđe koje je u nokdaunu, kakvim ga je opisao ministar Selaković, ostaće u ''zatečenom stanju''. Na opšte zaprepašćenje Društva sudija  i Udruženja javnih tužilaca, ministar Selaković je zatražio od Ustavnog suda da odloži od izvršenja odluku o vraćanju javnih tužilaca i sudija, koji nisu bili reizabrani, na posao u roku od 6o dana, kako je to ustavni sud odredio. Budući da su odluke ustavnog suda Srbije, donete pojediačno, po ustavnim žalbama sudija i tužilaca, Ustavni sud Srbije, a izgleda da to ministar pravde ne zna, jer nije položio ni pravosudni ispit, ne može, naknadno, menjati stavove u odlukama koje je objavio u Službenom glasniku Srbije.

Bivša ministarka pravde Snežana Malović i državni sekretar Slobodan Homen, koji su bili viđeni za zatvor, amnestirani su od Aleksandra Vučića, jer su i oni prijatelji Miodraga Rakića!

Gromoglasno najavljujući obračun sa korupcionašima i kriminalcima iz Demokratske stranke, Aleksandar Vučić se, zaista, sprda sa građanima Srbije i njihovom inteligencijom.

Javno preduzeće Telekom Srbija, označeno je kao centar kriminala i korupcije. Od kada je na čelo  ove državne kompanije postavljen Branko Radujko, bivši generalni sekretar Borisa Tadića, više od milijardu evra prelilo se na račune kompanija Dragana đilasa, Srđana šapera, Demokratske stranke i njenih funkcionera!

Skoro svi mediji, koji su služili Draganu đilasu i Demokratskoj stranci, ogromnim svotama novca sponzorisao je Branko Radujko, koji se, nakon majskih izbora, spremao da pobegne u Italiju, od hapšenja i mogućeg progona!

Ali, budući da je gospodin Radujko prijatelj Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića, sve je sređeno. Milijarda evra opljačkanih para ostaće tamo gde je i prebačeno!

Za novog generalnog direktora JP Telekom Srbija, Srpska napredna stranka, bolje reći Aleksandar Vučić, predložila je Vladimira Lučića, koji je do početka maja bio komercijalni direktor u kabinetu Branka Radujka. Da bi ga obezbedio, Radujko je gospodina Lučića postavio u maju ove godine za direktora MTS-a, kćerke Telekoma-Srbija u Podgorici. Da bude na sigurnom, i da bude kadar stići i uteći, jer je gospodin Lučić potpisivao sve naloge kojima je Demokratska stranka dobijala desetine miliona evra, a kako su se približvali izbor, i mnogo više!

Eto, to je veliki doprinos i odlučnost Aleksandra Vučića u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije! Da Srbija ima nezavisne institucije, sudstvo, tužilštvo i policiju, ispitana bi bila i finansijska veza gospode iz Srpske napredne stranke i Branka Radujka!

Mafijaški nasrtaji na državnu imovinu

 

 

Da naprednjaci imaju zle namere prema državnim interesima, govori i činjenica da je predsednik  Republike Srbije Tomislav Nikolić  27. avgusta razgovarao  sa Kirilom Kravčenkom, generalnim direktorom Naftne industrije Srbije. Gospodin Kravčenko je informisao predsednika Nikolića da će od 1. novembra otpočeti nova investiciona faza u Naftnoj industriji Srbije, u vrednosti od najmanje 300 miliona evra, i da NIS planira da se u narednom periodu transformiše u energetsku kompaniju, koja će, u skladu sa najvišim evropskim standardima, proizvoditi energiju i iz alternativnih izvora.

Predsednik Republike Srbije istakao je da smatra da je cena goriva na našem tržištu previsoka u odnosu na standard građana i predložio da državni organi Srbije, zajedno sa ruskim partnerima, pokušaju da pronađu način da se cene goriva regulišu tako da budu prihvatljivije građanima i privredi. Predsednik Nikolić i gospodin Kravčenko saglasili su se da je u interesu i Srbije i kompanije Gazprom Njeft, koja je većinski vlasnik NIS-a, da se saradnja nastavi i da se NIS i dalje razvija. Preuzimanjem upravljačkih prava nad NIS-om, od strane ruske kompanije, godišnji prihod se udvostručio i ostvaruje se dobit, od koje i u srpski budžet ulazi 49 procenata od tog prihoda! Možda srpski predsednik misli da je Rusija obavezna da Srbiji prodaje naftu po nižim cenama od one koju plaćaju druge države?

 Samo  pet dana kasnije, ministarka energetike primila je predstavnike holandske kompanije Komiko Oil, koja je izgubila mogućnost da u Smedervu izgradi pokretnu rafineriju, jer nije uspela da sakupi novac da plati ni građevinsko zemljište, koje su joj glavari DS-a, skoro budzašto prodali.

Ministarka je obećala da će  lokalna samouprava u Smederevu, ipak, prihvati, da ova kompanija, koja ima samo dva zaposelna, i osnivački ulog od 2.500 evra, dobije pravo da uredi građevinsko zemljište i sagradi montažnu rafineriju, i to u trenutku kada NIS odvaja novih 300 miliona evra da uloži u proširenje kapaciteta Pančevačke rafinerije, u čije renoviranje je već investirao preko 250 miliona evra! Lokalna samouprava u Smederevu imala bi, u tom slučaju, protiv sebe građane koji su već protestvovali zbog najavljenog dolaska firme sa dva zaposlena.

I, umesto da NIS-u omogući da izgradi novu rafineriju, i tako Srbiji omogući da u budžet uđu pre od dobiti ove kompanije, naprednjaci žele da i holandsko-američka kompanija, poput US Steella, ponovo opelješi Srbiju. US Stteel je prodao Vladi Srbije kompaniju za jedan dolar, a ostavio je Srbiji dug od 750 miliona dolara. Lokalnu samoupravu su opelješili, nisu plaćali račune za struju, doprinose radnicima, a svojim firmama ćerkama su dali oko 650 miliona dolara, na ime nepostojećih usluga, koje mora platiti novi kupac železare.

Novinari Tabloida detaljno su opisivali kriminalno nastojanje Demokratske stranke i bivšeg gradonačelnika Smedereva Predraga Umićevića, da nakon što je ovaj grad upropašćen prodajom Sartida, dobije i novog pljačkaša i trovača, koji će izgraditi vojnu, pokretnu rafineriju! Sadašnja vlast na čelu sa gradonačelnicom dr Jasnom Avramović, spremna je da se suprostavi mafijaškom nasrtaju nove ministarke iz SNS-a.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović, da podsetimo, odbranila je diplomski rad Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, sa temama iz oblasti energetike i ekonomije, "Energetski resursi u Evropskoj ekonomskoj zajednici", magistarski rad "Energetski sektor Srbije i odabranih evropskih zemalja - Francuske, Nemačke i švedske", doktorski rad "Energetika i privredni razvoj - Analiza međuzavisnosti na primeru Srbije i zemalja Evropske Unije". Sve govori da je reč o osobi koja je dobro upućena i u ono što radi i u ono što ne radi.

Ovo odlično znaju i porobljivačke instuticije EU i SAD koje godinama haraju Srbijom. Naime, nije prošlo ni mesec dana od kada je imenovana za ministra za energetiku Srbije, gospođa Mihajlović je, 24. avgusta ove godine, i zvanično imenovana za guvernera Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj, a ministar finansija Mlađan Dinkić za njenog zamenika u toj instituciji! Zašto je važna ova vest, koja može biti pogubna za državu Srbiju?

Da podsetimo i da je Duvanska industraj Niš do prodaje američkoj kompaniji Filip Moris punila budžet Srbije sa 70 procenata, a da od dana preuzimanja od  amerikanaca, u budžet Srbije nije ušao ni jedean dinar, a niška samouprava je, takođe, ojađena! Od početaka je u ovoj kompaniji, kao finansijski direktor, radila Milica Bisić, koja je u novoj vladi savetnica za poreski sistem Mlađana Dinkića!

 

Rusija investiraju u Srbiju, Evropska banka investira u sebe

 

 

Mlađan Dinkić je sasvim ozbiljno, ulazeći u Vladu Srbije, najavio našu  nezavidnu situaciju, i mogućnost bankrota. Kada je 15. jula ove godine iz Vašingtona, u kratkom saopštenju, Aleksandar Vučić između ostalog poručio da je imao razgovore u Stejt departmentu i da će ''Sjedinjene američke države podržati Srbiju na evropskom putu i u borbi protiv korupcije i kriminala, ali da postoji otvoren pitanje Kosova i Metohije, i da će Srbija morati da prihvati bolne kompromise. Uveren sam da ćemo ispuniti ono što je prethodna vlada dogovorila'', režimski mediji nisu naglasili da je on razgovarao, ustvari, sa nižim službenikom Stejt departmenta u Kancelariji za Evro-Aziju i šefom odseka za Balkan Dejvidom Bergerom! Reč je, inače, o trećerazrednom službeniku američke diplomatije!

šta je, zapravo, tražio gospodin Vučić u Stejt departmentu, kada mu je osam dana ranije, zamenik državnog sekretara spoljnih poslova SAD-a opisao stavove američke politike i njena očekivanja od Srbije?

Od američkog sagovornika, gospodin Vučić je tražio velika ulaganja SAD-a i američkih kompanija. Odgovoreno mu je, kako je to kratko saopštio Stejt department, da državnim novcem raspolaže Kongres SAD-a, a da američke kompanije samostalno odlučuju o investicijama po svetu, i da je Srbija na poslednjem mestu, po tom pitanju. U tom razgovoru gospodinu Vučiću je saopšteno da je dogovoreno, a da  Rusija i planira velika ulaganja u Srbiju!

U službenoj poseti zameniku rsukog premijera Dimitriju Rogozinu, gospodin Vučić je najavio ubuduće dobru saradnju u oblasti vojne industrije između Srbije i Rusije. Iz Moskve su stigle vesti da je Rusija spremna da pomogne Srbiji koliko je to potrebno. Ali, kredit od 800 miliona evra za rekonstrukciju železničke mreže još je neiskorišćen, jer u Beogradu nemaju želju da ga realizuju, jer ne mogu da ga pokradu.

U Moskvi je prošle nedelje boravio srpski ministar rudarstva i prostornog planiranja Milan Baćević, koji je poručio da je u Moskvi potpisan protokol kojim je Rusija odobrila Srbiji 300 miliona evra kredita za pomoć budžetu u ovoj godini, a u januaru za investicije još 700 miliona, ako je Srbiji stalo do investicija.

U decembru treba da počne izgradnja Južnog toka i kroz Srbiju. Za izgradnju gasovoda životno su zainteresovane nemačka i druge evropske države, ali ministarka energetike smatra da Srbija treba da otkaže ovaj međudržavni ugovor! Ona se, kao savetnica Miroljuba Labusa, zalagala da se, po svaku cenu, spreči izgradnja Južnog toka!

Ostaće tajna zašto se 6. septembra u Beogradu, iznenada  sa srpskim predsednikom Nikolićem sreo zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Vladimir Titov. Ruska ambasada je tim povodom saopštila da je reč o ''uskalađivanju stavova o nekim spoljnopolitičkim pitanjima" !

U trenucima kada ovaj tekst ide u šatamapriju, srpski predsednik Tomislav Nikolić treba u Sočiju, sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, da potpiše Ugovor o strateškoj dugoročnoj saradnji između dve države!

Da li je družina Aleksandra Vučića, koju čine Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, a podržava je i Mlađan Dinkić, rešila da sruši ovaj Ugovor o strateškoj saradnji, i sruši Južni tok, i tako se zameri ključnim evropskim državama?

Kako se u srpsku stvarnost opet uključila Evropska banka za obnovu i razvoj, čija je, jedna od guvernera, i novopostavljena ministarka Zorana Mihailović? I koliko je novca ova odvratna korumpirana žena uzela od ove mafijaške banke?

   Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odavno je prisutna na ovim prostorima i to, istovremeno, i kao zajmodavac državi i kao investitor u privredi! Kada bira cilj ova banka to radi strateški, tako da pokrije ceo prostor, u ovom slučaju Srbiju, zbog čega ona rado daje ne samo kredite srpskim vlastima, već i ulaže novac u srpsku privredu.

   Ministarka energetike Zorana Mihajlović nedavno je podsetila kako je EBRD u 2011. godine, učestvovala u 188 projekata u našoj zemlji, a da je u poslednjoj deceniji u Srbiju investirala ukupno 6,6 milijardi evra. Ukupna ulaganja ove banke vezana za Srbiju, međutim, daleko su viša, jer se procenjuje da EBRD poseduje najmanje petinu, ako ne i celu trećinu, svih svetskih kreditnih potraživanja prema našoj zemlji!

   EBRD je zbog toga veoma uticajna institucija na ovim prostorima kojoj ni jedna vlast ne može da odbije ni jednu želju, kojih je u poslednje vreme sve više i koje sve manje imaju veze sa privredom, a sve više sa politikom.

   Ova banka je, da podsetimo, dokapitalizacijom Komercijalne banke vrednom 120 miliona evra postala najveći pojedinačni akcionar u njoj, a pošto je dogovoreno da država do 2015. godine proda svoj udeo u ovoj najzdravijoj domaćoj banci, EBRD će postati najverovatnije dominantni akcionar sa više od polovine akcija.

   Svojom investicijom od 40 miliona evra EBRD je nominalno stekla četvrtinu vlasništva u Viktorija grupi koja u svim svojim zavisnim preduzećima zapošljava preko 20.000 radnika! Faktički, EBRD upravlja ovim konglomeratom kojem pripada i Sojaprotein, uspešna fabrika koju su nedavno obišli predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik EBRD-a Suma čakrabarti.

 

Ko u Srbiji hrani evropsku bankarsku aždaju?

 

 

Odmah posle ove posete Mlađan Dinkić je obznanio kako je EBRD ponudila da u ovoj i narednoj godini u infrastrukturne projekte u Srbiji uloži 800 miliona evra kredita, što je naša vlada prihvatila. Treba podsetiti da je gospodin Dinkić krajem jula predložio da se ruski kredit za obnovu infrastrukture u Srbiji u visini od 800 miliona dolara upotrebi za popunjavanje budžeta, kako bi bilo dovoljno para za plate državnih službenika i penzije. Kako to da je krajem jula novac bio potreban za budžet, dok već početkom septembra ima dovoljno para pa se od EBRD-a ne traži kredit za popunjavanje budžeta, već za infrastrukturu?

U suštini, para i dalje nema, ali je vlast uporna u tome da se upravo ruskih 800 miliona dolara preusmeri u budžet, jer je budžet Alajbegova slama odakle se najlakše krade. Rusi su, međutim, prilikom odobravanja kredita Srbiji insistirali na tome da im se dostave konkretni projekti koji bi se na taj način finansirali, kao i da njihovi stručnjaci kontrolišu da se uplaćeni novac namenski troši, a ne da odlazi u džepove političara. To našoj vlasti očigledno ne odgovara, pa se bori da taj novac kroz budžet prebaci na privatne račune.

Sa druge strane EBRD nema takve antikoruptivne zahteve, jer je ovoj banci potpuno svejedno gde će novac da završi i čak joj odgovara da bude nenamenski potrošen, pa da neka buduća vlada traži reprogram ili otpis duga zbog čega će morati da pristane na raznorazne političke ustupke. A kako izgledaju politički ustupci koje traže strani zajmodavci vidi se na primeru Mađarske i njene OTP banke.

U 2008. godini ova banka je planirala da proda svoje filijale u Srbiji i Rumuniji zbog lošeg poslovanja. Jedini ozbiljni zainteresovani bila je Gasprom banka iz Rusije. Novembra te godine Mađarska dobija do tada u istoriji najveći međunarodni zajam - 5.200 milijardi forinti, odnosno 20 milijardi evra. Uz uobičajene zahteve, postojala su i dva posebna: da mađarska vlada da prednost američkom projektu gasovoda Nabuko u odnosu na ruski Južni tok, kao i da se filijale OTP banke u inostranstvu ne prodaju ruskoj banci. OTP je zbog toga još uvek prisutna u Srbiji, a svoje gubitke pokušava da smanji otpuštanjem hiljada zaposlenih.

Kakve je sve protivusluge dobila EBRD za nastavak kreditiranja Srbije, nije još poznato, ali se već naziru neki ustupci.

Da posetimo da pomenuta Viktorija grupa j monopolista na mnogim poljima, pa tako na primer kompletan izvoz srpske maline ide preko ove grupe. Jedino proizvođači veštačkog đubriva koji posluju u okviru Viktorija grupe, kao Fertil iz Bačke Palanke i Zorka mineralna đubriva iz šapca, od države dobijaju deset miliona evra vrednu godišnju subvenciju za mineralna đubriva, koja se ne prodaju domaćim seljacima već se izvoze.

Nije nemoguće ni da će EBRD izdejstvovati prekid istrage koja se vodi protiv Dunav grupe Nikole đivanovića, gde je ova banka takođe najznačajniji investitor. EBRD je, konačno, tako nešto postigla u slučaju hrvatskog Agrokora Ivice Todorića, takođe stvorenim parama ove banke, pa zašto ono što je moguće u Hrvatskoj ne bi moglo da se desi i u Srbiji?

EBRD stoji i iza Orion Telekoma, drugog funkcionalnog operatera fiksne telefonije u Srbiji, što je medijima priznao generalni direktor Oriona Slobodan đinović. Zbog toga ne iznenađuje da je RATEL nedavno naredio srpskom Telekomu da poveća svoje cene kako bi i Orion mogao da bude konkurentan na tržištu, posle čega je ovo preduzeće steklo svog stohiljaditog pretplatnika.

U pismu koje je 6. juna 2001. jednom svom beogradskom prijatelju uputio tadašnji predsednik Svetske banke Džejms Volfenson obelodanio je kako je srpska vlada zloglasni Zakon o privatizaciji, kojim je privreda ove zemlje bukvalno opljačkana, napisala po diktatu Svetske banke, EBRD-a i britanskog Odeljenja za međunarodni razvoj.

Da EBRD faktički, poseduje celu Srbiju, i da li će, uskoro, predstavljati pravu i vlast u ovoj zemlji?

 

Veliki zaštitnik velikog pljačkaša

 

Ostavljajući u sedlu Dragana đilasa, da postane vlasnik Beograda, da na svim ključnim mestima, pa i u Ministarstvu odbrane, koje je Dragan šutanovac sa svojim kumom i pomoćnikom Ilijom Pilipovićem i direktorom SDPR-a Jugoimport Stevanom Nikčevićem (i njega je Vučić ostavio na tom mestu, na kojem je već deceniju!) opljačako za nekoliko milijardi, Aleksandar Vučić je omogućio bivšim vlastodršcima da konsoliduju partiji, da neki na vreme uteknu u SAD od progona, a u zatvor će Vučić poslati sitne ribe. Veruje se da će, čim Srbiju, u oktobru poseti državna sekretarka Hilari Klinton, Aleksandar Vučić srušiti vladu, spreman da sa DS-om napravi dugoročnu vladu.

 U Srpskoj naprednoj stranci, u Gradskom odboru, a slično je i u opštinskim odborima, članstvo je zaprepašćeno Vučićevim ponašanjem. Veliki broj naprednjaka posetio je našu redakciju, tvrdeći da su u predizbornoj kampanji platili Vučiću, navodno, za stranačke potrebe, da su rasporadli jedinu imovinu, a da su se nadali da će, preuzimanjem vlasti u Beogradu, moći da se zaposle i da povrate uloženi novac. Aleksandar Vučić im stalno obećava da će đilas brzo pasti, a u tu priču svi danas sumnjaju.

Vučićeva ''bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije"' zaustavila se, selektivno, na Agrobanci. Zašto? članovi Nadzornog odbora banke potvrdili su da su imali pred sobom papire potpisane od strane direktora za pravne poslove da su zahtevi za odobrenjem kredita dokumentovani i da ih treba odobriti. Potpisnik je bio Milorad Simić, bivši načelnik PU Valjevo, a potom i Policijske uprave Beograda, koji se, nakon penzionisanja, zaposlio u Agrobanci. Danas je on savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a nijedna firma iz Valjeva, koja je dobila milionske iznose kredita, nije predmet istrage! E, to je Vučićeva beskompromisan borba protiv korupcije!

 

 

 

 

 

Ko je šta pričao dok nije došlo do pogodbe o broju funkcija i visini nadoknade...

 

Dinkić o Vučiću

- Vi ste ubica. Toliko ste ljudi indirektno ubili da me čudi kako možete da izađete napolje.

Dinkić o Nikoliću

- Lagao sam za akcije da Toma Nikolić ne bi pobedio Tadića i vratio Srbiju u devedesete.

Dinkić o vladi sa SNS

- URS neće ući u vladu sa SNS, ali bih isto to želeo da čujem i od predsednika DS. Mi nećemo s njima ni u kakve kombinacije, ali nisam siguran u to da u DS razmišljaju isto. Ne verujem u SNS jer nemaju ni ideje ni kadrove, da ne govorim o katastrofalnom iskustvu s njima iz vremena Miloševića. Ali, ako narod glasa za njih, vrlo brzo će se uveriti koliko je veliku grešku napravio.

Vučić o Dinkiću

- Dinkić je umešan u kriminalna zamešateljstva i lopovluk.

- Dinkić je opljačkao Nacionalnu štedionicu.

- Dinkić je najveći pljačkaš i lopov u istoriji Srbije, a bivša vlada mu je dala imunitet zbog pljačke s čarapom na glavi.

- Kad dođem na vlast, uhapsiću Dinkića.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane