Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

<!--

 /* Font Definitions */

 Žfont-face

   šfont-family:YTimes;

   panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0;

   mso-font-charset:0;

   mso-generic-font-family:auto;

   mso-font-format:other;

   mso-font-pitch:variable;

   mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;ć

 /* Style Definitions */

 p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal

   šmso-style-parent:"";

   margin:0cm;

   margin-bottom:.0001pt;

   mso-pagination:widow-orphan;

   text-autospace:none;

   font-size:10.0pt;

   font-family:"Times New Roman";

   mso-fareast-font-family:"Times New Roman";ć

h1

   šmso-style-next:Normal;

   margin-top:0cm;

   margin-right:9.75pt;

   margin-bottom:0cm;

   margin-left:0cm;

   margin-bottom:.0001pt;

   mso-pagination:none;

   page-break-after:avoid;

   mso-outline-level:1;

   text-autospace:none;

   font-size:16.0pt;

   font-family:YTimes;

   mso-bidi-font-family:YTimes;

   color:black;

   mso-font-kerning:0pt;

   font-style:italic;ć

 /* Page Definitions */

 Žpage

   šmso-page-border-surround-header:no;

   mso-page-border-surround-footer:no;ć

Žpage Section1

   šsize:612.0pt 792.0pt;

   margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt;

   mso-header-margin:36.0pt;

   mso-footer-margin:36.0pt;

   mso-paper-source:0;ć

div.Section1

   špage:Section1;ć

Đilas


Gradonačelnik Beograda montirao proces i navijačima Partizana

 

Đilasilas nije Kafka, ali voli Proces

 

major Goran Mitrović

 

Bris Taton nije ubijen - sam je skočio preko žardinjere. Dokaze je sakrila policija. Ovo je bio nadnaslov i naslov teksta koji smo u broj 245 od 10 novembra prošle (2011.) godine objavili u Tabloid. Naveli smo da je u montiranom procesu vođenim pred Višim sudom u Beogradu 11 navijača je osuđeno na maksimalne kazne zatvora, pod optužbom da su na Obilićevom vencu u Beogradu, nakon tuče sa francuskim navijačima, sa visine od oko 6 metara bacili Brisa Tatona, koji je, posle 12 dana, zbog nestručnog lečenja umro u Kliničkom centru Srbije. Maksimalne kazne, pisali smo, obećao je francuskom ambasadoru Boris Tadić. Da je Taton ostao živ, predsednik ne bi mogao da održi obećenje da će žrtvovati 11 života mladih Srba.

U tekst objavljen novembra prošle godine opisali smo da je preda Apelacionim sudom u Beogradu, pred većem sastavljenim od sudija Savke Gogić, Mire Popović i Snežane Dimitrijević, održana, počev od 24. oktobra, petodnevna sednica veća na kojoj su razmatrane žalbe 14. navijača Partizana i njihovih branilaca, koje su izjavljene protiv prvostepene presude.

Viši sud u Beogradu je osporenom presudom 25. januara osudio 14 navijača Partizana na ukupno 240 godina zatvora zbog ''teškog ubistva'' navijača Tuluza, Brisa Tatona, na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine, neposredno pred početak fudbalske utakmice Partizan-Tuluz.

U prvostepenoj presudi sud je, navodno, utvrdio da su osuđeni kao saizvršioci počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili Tatona.

Pred većem Apelacionog suda u Beogradu branilac jednog od optuženih priložila je kao dokaz, transkript razgovora i audio snimak razgovora građanke Svetlane Bubonja, koja je, nakon pada Brisa Tatona sa trotoara, preko žardinjere, pozvala hitnu pomoć, odmah nakon Tatonovog pada. Ona je policiji, u informativnom razgovoru, a po nalogu tužioca, dala je izjavu u kojoj je opisala, do detalja Tatonov pad. Transkripta razgovora, branilac jednog okrivljeno pribavila je od Službe hitne pomoći u Beogradu, pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Advokat Svetozar Vujačić predložio je sudu da sasluša svedoka, Dragana Crepulju,  jer je svedok, koji je kritičnog događaja bio u garaži na Obilićevom vencu, video pad Tatona. I on je u odeljenju za krvne delikte PU Beograda bio saslušan, ali je i njegov iskaz policija sakrila.

 Apelacioni sud, u čijem odlučivanju je učestvovala i sudija Snežana Dimitrijević, rođaka tadašnje ministarke pravde, nije se ni osvrnuo na predložene dokaze. Preinačio je prvostepenu presudu, tako što je okrivljenima samo prepolovio zatvorske kazne.

Iznenada, kada su roditelji osuđenih izgubili svaku nadu u pravdu, list Informer je, tragom napisa Tabloida, objavio izjave svedoka očevidaca o Tatonovom skoku preko žardinjere. Ministar Dačić je naredio policijsku istragu.

Ispostavilo se da je gradonačelnik Beograda Dragan đilas naredio načelniku Uprave kriminalističke policije Darku Seniću da montira navijačima proces, prikazujući da su ubili Tatona! želeo je da se dopadne Francuzima, zbog izgradnje metroa, i provizije koju je tražio. Tako su i sakriveni dokazi i izjave očevidaca. đilas je bio najagilniji u osudi ''huligana'', palio je sveće za Tatona, obećavao tešku robiju. Taj povod je iskoristio i Boris Tadić da obeća najviše kazne, koje je sud i izrekao.

đilas je, uoči ovogodišnjih izbora, nastojao da Darka Senića postavi za načelnika Policijske uprave Beograda, da mu se revanšira. Za prikrivanje dokaza i lažne optužbe, Senić i đilas mogu dobiti kazne i do 15 godina zatvora! Da li će i ovaj đilasov zločin prikriti Aleksandar Vučić?

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane