Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

 

Klan bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena i dalje hara Srbijom

 

I posle tačke ima pljačke

 

Iako je na poslednjim izborima Demokratska stranka izgubila vlast na republičkom nivou, njen funkcioner Slobodan Homen zajedno sa svojom sveprisutnom porodicom nastavlja da pljačka Srbiju. Poslednje što im je pošlo za rukom jeste da bukvalno otmu jedno preduzeće vredno preko milion  evra i da istovremeno iz zemlje oteraju strane investitore spremne da u izgradnju jednog proizvodnog pogona ulože više miliona evra. I to sve pod zaštitom nadležnih institucija Republike Srbije        

 

Milan Glamočanin

  

   Američko preduzeće Crystal Group LLC u Srbiji je osnovalo privredno društvo Mans product d.o.o. sa sedištem u beogradskoj ulici Resavska na broju 72. Dana 3. oktobra 2011. godine ovo preduzeće je u Agenciji za privredne registre prebačeno na privredno društvo Delbin investment d.o.o. Solunska ulica 24, Beograd. Osnov za prebacivanje vlasništva bio je ugovor o istupanju i pristupanju osnivača iz avgusta 2008. godine.

   čim je Crystal group LLC saznao za ovaj prebačaj njegov zastupnik je uložio žalbu APR-u i Ministarstvo ekonomije donosi rešenje o ponavljanju postupka. Zastupnici američke kompanije su se u svojoj žalbi pozivali na to da je pomenuti ugovor o promeni osnivača raskinut još u decembru 2008. godine zbog toga što Delbin investment nije ispunio svoje obaveze.

   Posle toga advokat Delbina ulaže žalbu, koju Ministarstvo iznenada i usvaja. Pravni zastupnik Delbina bila je Jelena Homen, ćerka Borivoja i Dušanke Homen i rođena sestra Slobodana Homena, tadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

   Tako je na osnovu nepostojećeg, odnosno raskinutog ugovora preduzeće Mans product prebačeno u vlasništvo Delbin investmenta. U svom dopisu pomoćniku ministra finansija i privrede Draganu Janjiću od 22. avgusta 2012. godine advokat Cristal Group Aleksandar Ljubisavljević iz Mineapolisa (SAD) navodi kako mu je poznato da je Jelena Homen vršila veliki pritisak na Ministarstvo da donese protivzakonitu odluku, kao i da nije priložila svu dokumentaciju iz koje bi se videlo da je ugovor raskinut!

   Osnovni i glavni razlog zbog koga je Delbin, preduzeće u isključivom vlasništvu firme Camilai SA iz švajcarske, imalo toliki interes da otme Mans leži u vrednoj građevinskoj parceli. Na opštini Stari Grad u Beogradu Delbin poseduje zemljište na kome je predviđena izgradnja poslovne zgrade. U sredini građevinske parcele, međutim, nalazi se zemljište čiji je vlasnik Mans product. Tako ova firma smeta Delbinu da formira građevinsku parcelu.

   Iz tog razloga je 2008. i potpisan ugovor o preuzimanju Mansa od strane Delbina. Aneksom ovog ugovora bilo je određeno da kupac, Delbin, za celokupnu imovinu preduzeća koje kupuje plati 500.000 evra. Ta imovina se i svodila upravo na pomenuto građevinsko zemljište.

   Kako Delbin nije platio ugovorenu kupoprodajnu cenu obe strane su u decembru 2008. godine potpisale ugovor kojim su konstatovale da ugovor o preuzimanju iz avgusta iste godine više ne važi.

   U međuvremenu je klan Homenovih, a samim tim i vrh Demokratske stranke, stao iza projekta izgradnje poslovne zgrade na Delbinovom zemljištu, pa Ministarstvo ekonomije brže-bolje prihvata raskinuti ugovor i tako sporno zemljište zajedno sa celokupnom ostalom imovinom Mansa, koja je u međuvremenu narasla na preko milion evra, prebacuje svojim štićenicima.

   Delbin je osnovan 2006. godine i u prošloj godini je imao samo jednog zaposlenog i kapital u ukupnoj vrednosti od 78.622.000 dinara. U 2010. godini ovo preduzeće nije imalo ni jednog zaposlenog, isto kao i 2008. kada je namerilo da kupi Mans product.

   Poslovanje lažnim dokumentima radi nabavljanja atraktivnih nekretnina u Beogradu izgleda da je jedna od omiljenih delatnosti klana Homen. Već Tabloidu 207 pisano je kako je preduzeće ove porodice na prevaru uspelo da se dokopa zemljišta na žu Vojvode Stepe 251, koje su decenijama pre toga stanari okolnih zgrada platili viš od tri miliona maraka.

Kao što je onda objavljeno, geometar Rodoljub Tomanić iz beogradske firme Teodolit 1389 po nalogu Borivoja Homena izradio je tlocrt u kome je ucrtao nepostojeću kućicu, koju su prethodno od opštinenavodno kupili Homenovi, ali je istovremeno preskočio da ucrta postojeći betonski objekat u blizini.

 Na osnovu toga, a u skladu sa zakonom po kome prazne susedne parcele mogu da se pripoje onoj na kojoj postoji građevina, porodična firma Homenovih dobija na korišćenje kompletno zemljište veće od 6.000 kvadratnih metara koje zatim unosi u zajednički projekat sa grčkim multimilionerom i prijateljem srpskog tajkuna Baje živanića, Veropulosom.

Na taj način, mafijaška porodica je trebalo da stekne protivpravnu imovinsku korist veću od tri miliona evra.

Na drugoj lokaciji, u beogradskoj opštini Vračar, na parceli uz sam Hram svetog Save u Mačvanskoj ulici, Borivoje Homen je pokušao sličnu prevaru. Prvo je zahvaljujući svojoj ženi Dušanki dobio od grada zemljište na korišćenje koje je zauzimao trgovinsko-zanatski centar Vračarac. Pošto mu je ta parcela bila mala, sa vlasnikom obližnje parcele je sklopio ugovor o suinvestiranju. Pomenuti vlasnik susedne parcele je u zajedničko preduzeće uneo svoje zemljište i trebalo je da dobije odgovarajući procenat od prihoda od građevine koja tu bude sazidana.

Porodici Homen je, međutim, bilo malo to što su već od grada faktički za džabe dobili skupo zemljište, a suinvestitoru je trebalo samo da daju procenat od realizacije. Zato su prvo preduzeće Borivoja Homena, Dikem izolaciju, koje je sklopilo ugovor sa suinvestitorom, preneli u firmu Dušanke Homen,  preuzevši sva prava prethodnog preduzeća, ali ne i njegove obaveze.

Pošto je prevareni suinvestitor uspeo da dokaže da ima suvlasnička prava i u novom preduzeću, Homenovi su posegli za još jednom prevarom.

Po već oprobanom metodu, jednostavno su falsifikovali dokumenta po kojima suinvestitor pomenuto zemljište daje svojoj daljoj rođaki Svetlani Puzigaći koja ne živi u Beogradu. Iz tog razloga su Homenovi očekivali da niko neće moći da osporava njihovu tvrdnju kako suinvestitor ništa nije uneo u zajedničko preduzeće. Ipak, nesuđeni partner je uspeo da sudu priloži sve dokaze iz kojih jasno proizlazi da je on sve vreme vlasnik sporne nekretnine, pa na scenu stupa državni sekretar Ministarstva pravde - Slobodan Homen. Od tada nadležni sud nikako da nađe vremena da presudi u ovoj, inače, veoma jednostavnoj pravnoj stvari i samim tim zemljište vrati prevarenom vlasniku.

   Dušanka Subotić Homen, majka Slobodana Homena, takođe je advokat, ali istovremeno i stalni zastupnik raznih državnih institucija, te tako sa te pozicije, zajedno sa svojim uticajnim sinom, lako namešta preduzeću svog muža poslove na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu. Dušanka je i predsednica opskurnog Fonda Olja Ivanjicki koji je na osnovu izmišljenog i nikada dokazanog usmenog testamenta preminule slavne slikarke uspeo da se domogne njene neprocenjive zaostavštine.

   To je, dakle, ekipa mutivoda i hohštaplera na koju su naišli američki investitori u Srbiji i za koju do skoro da nije bio nikakav problem da pribavi sve što im je potrebno.

 Mans product je sa svoje strane od 2005. radio na projektu izgradnje fabrike konditorskih proizvoda na tlu Republike Srbije. Pošto je 2008. propao pokušaj da se preduzeće proda Delbinu, američki vlasnici su odlučili da fabriku izgrade na lokaciji na Starom Gradu. Sada, pošto im je oteta kompanija Mans product d.o.o, ceo projekat je zaustavljen i odložen na neodređeno vreme. Amerikanci sada razmišljaju da li uopšte trebaju da ulažu novac u zemlju gde politički moćnici imaju toliki uticaj da mogu da realizuju i nepostojeće ugovore. Pljačka Srbije od strane porodičnog klana Homenovih se nastavlja i posle izbora.

 

 

 

 

Gde ima dima ima i "Fima"

 

   Jelena Homen - Tasić je poznata i kao privatizacioni kupac fabrike Fima AD iz Mionice, koje se bavi proizvodnjom izolacionog materijala i ambalaže. Tata Borivoje odmah je postao predsednik Upravnog odbora, a suprug Milan Tasić direktor. Beogradska berza je 28. marta 2008. godine objavila prospekt pomenute firme koji je potpisao  Borivoje Homen, iz kojeg se vidi da je Jelena Homen, advokat, ordinira u ulici Vuka Karadžića 8, vlasnica 78,22 odsto akcija, dok firma raspolaže sa 13,44 odsto sopstvenih akcija. Na čelu Nadzornog odbora koji bi trebao da vodi računa o zakonitosti poslovanja, nalazio se Zdravko Homen.

   Manje od godinu i po kasnije većinski vlasnik preko Beogradske berze podnosi zahtev za prinudni otkup svih akcija od manjinskih akcionara. Domaći zakon ovo dozvoljava, pod uslovom da većinski u svom posedu ima najmanje 95 odsto akcija. Kao što smo iz prethodnog videli, sa akcijama koje je u svom posedu imala Fima, Jelena nije mogla da dobaci ni do 92 odsto. Pošto na Berzi nije bila registrovana dalja kupovina, postavlja se pitanje kojom matematikom je 92 postalo 95 odsto. Kontrolore Berze nije začudilo ni to što se u zahtevu za prinudni otkup navodi Jelenina želja da otkupi preostalih 6.877 akcija. Prostim upoređivanjem sa prethodnim navodima, iz prospekta vidimo da to predstavlja 8,59 odsto, budući da je godinu i po ranije 73.169 komada predstavljeno kao 78,22 odsto.

   Fond za razvoj Republike Srbije odobrio je ovom preduzeću 1. oktobra 2009. kredit u visini od 34 miliona dinara (po tadašnjem kursu preko 350.000 evra) uz kamatu od samo 0,5 odsto na godišnjem nivou. I iz dokumentacije Fonda se vidi da je u tom trenutku Jelena Homen imala 91 odsto akcija Fime, zbog čega Beogradska berza nije smela da udovolji njenom zahtevu za prinudni otkup preostalih akcija.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane