https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

abac

 

Pod Miloem, pa na njemu

 

U apcu postoji Via pedagoka kola, pa dobar deo svrenih srednjokolki koje ne odu na ozbiljnije studije upie pomenutu kolu. Biro za zapoljavanje u apcu je prepun vaspitaica i uiteljica. A onda je gradska vlast uinila sve da ovo postanu znaajna zanimanja, bez kojih se ne moe.

Poslednjih godina se zapoljavanje u apcu sprovodi kao i u celoj Srbiji: politika podobnost (najbolje je biti lan DS-a), davanje para onima koji odluuju, ali neke kandidatkinje moraju da prou i specijalnu proveru od strane uticajnih lanova ute stranke. Mnoge nezaposlene je proveravao lino naelnik okruga Svetomir Vei, a neke su na kontrolu ile kod gradonaelnika Miloa Miloevia. Kandidatkinje koje bi uspeno prole ovaj specijalni tretman i danas su zatieni kadrovi u pozoritu, optini, kolama, vrtiima...

Kada je za direktora predkolske ustanove postavljena vaspitaica Marica, svi su se pitali kakve to kvalifikacije ona poseduje. Posle se saznalo da je nju "proverio" pomonik gradonaelnika Vlada Trifunovi, a on je sigurno kvalifikovan za taj posao, jer je po struci autolakirer.

Uiteljica iz sela Mrenovca Ceca Smiljani ve je trei mandat direktorka kole, uprkos tome to je osuivana i to je kolektiv ne eli. Ona uiva bezrezervnu podrku gradonaelnika i zauzvrat zapoljava svakog koga on poalje.

Neke uiteljice su na "proveru" ile kod lana Gradskog vea Sovranija onjagia, a jednu od njih iz Cerovca on je progurao da postane direktorka kole. Problem je nastao kada su Sovranijeve miljenice dole u sukob, o emu je pisala ak i lokalna tampa. Na kraju se sve sreno zavrilo, pa je jedna od njih , uiteljica iz sela Zablae, postala naelnik slube u Optini, a svom muu je prvo sredila prekvalifikaciju u Vioj pedagokoj koli, pa ga onda jo i zaposlila kod pomenute direktorke Marice. I svi sreni i zadovoljni!

Skoro sve osnovne kole u apcu za direktore i pomonike imaju uiteljice, a nova vlast je napravila i pomak u ovom kadriranju. Sada je direktorka Kulturnog centra uiteljica, isto kao i direktorka Javnog preduzea "Stan".

Isplati se biti uiteljica, posebno kada se proe "provera" nekog funkcionera.

 

(Ime poznato redakciji)

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane